משפט אחד של אבו מאזן בריאיון לחדשות 2 הצליח השבוע לאיים על תקוות מיליוני פליטים פלסטינים, ובן רגע הוא הפך בעיני חלקם לכמעט אויב. "היינו בהלם ממנו ואנחנו לא רוצים נשיא כזה. אני רוצה לחזור לארץ שלי ויפה שעה אחת קודם", סיפרה סחר א-זרארי, תושבת מחנה הפליטים דהיישה. "יש לזה רק הסבר אחד - הוא נחלש, באישיות שלו, בהנהגה שלו, בשליטה שלו".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בין תמונות האסירים והשהידים שבסמטאות מחנה אל-עאידה (מחנה "השיבה") ניתן לשמוע את הקולות האלה, ולרגע זה נשמע כמו בעזה. "אבו-מאזן מרגל", צעקו ילדים בשכונה. הסיבה לביקורת חסרת התקדים הוא המשפט שאמר אבו-מאזן בריאיון בלעדי ל"אולפן שישי": "כבר ביקרתי בצפת פעם אחת, אבל אני רוצה לראות את צפת, זאת זכותי לראות אותה אבל לא לחיות שם".

זעם במחנה הפליטים על אבו מאזן (צילום: חדשות 2)
זעם במחנה הפליטים על אבו מאזן | צילום: חדשות 2

עכשיו מנסים להבין כאן האם אבו-מאזן היה המנהיג הפלסטיני הראשון שהעז לקרוא תיגר על אתוס השיבה של 5 מיליון פליטים. "מי שמוותר על זכות השיבה הוא לא אחד משלנו", הדגיש בשיחה עם חדשות 2 מוחמד חבאשי, תושב מחנה הפליטים אל-עאידה. "הוא עזב אותנו. אף אחד לא מתיר לו. זאת זכות אישית - אני חושב שהעיתונות הישראלית הפילה את אבו-מאזן בפח".

"הוא מנהיג פלסטיני אמיץ"

"אין פרטנר בצד הישראלי", הסביר פיאד לחאם, אחראי על התקשורת הישראלית בסוכנות הידיעות מען. "לפחות אני חושב שיש פרטנר בצד הפלסטיני - אבו מאזן הוא המנהיג הפלסטיני האמיץ שהעז אי פעם לדבר כל כך ברור וחד משמעי על זכות השיבה והוא קיבל תשובת בוז".

הביקורת נגד אבו מאזן קשה וחריפה באופן כמעט חסר תקדים. אנשי פתח וחמאס, פליטים ועירוניים יוצאים נגדו אך מול מצלמות הם מפחדים לדבר בשל חשש מתגובת הרשות הפלסטינית. כעת אבו-מאזן יזדקק לתמיכה מבית, לקראת ההליכה לאו"ם בהמשך החודש.