תושבי עזה חוזרים להריסות בתיהם: עשרות אלפי תושבי הרצועה שנמלטו במהלך מבצע "צוק איתן" למתקני אונר"א, החלו לאסוף את חפציהם ולחזור הביתה. ברחבי הרצועה נפוצו תמונות של אזרחים שמעמיסים את מטלטליהם על רכבים, עגלות או על הגב - וחוזרים לשכונה - במקרים רבים רק כדי לגלות שמהבתים נותרו לא יותר מעיי חורבות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

תושב שכונת סג'עייה, חמיס חאביב, כבר מתורגל במצבים כאלה. "אנחנו ננקה את מה שנשאר מבתינו, נקים אוהלים ונחיה בהם עד שהמצב ישתנה", הוא אומר מפיסת הקרקע שבה עמד בעבר ביתו. "זה הבית שלנו, זאת האדמה שלנו, אלה זיכרונות הילדות שלנו".

אחוזי הפשיעה עלו, משפחות במצוקה (צילום: רויטרס)
חוזרים להריסות | צילום: רויטרס

על מנת לבנות מחדש את בתיהם, תושבי הרצועה משוועים לכניסתם של חומרי בנייה. "הדבר החשוב יותר הוא עזרה אמיתית, חומרי בנייה, שייתנו לנו להכניס אותם לעזה", אומר ראמי אבו סרחאן, שביתו נהרס. "הכל הרוס, לאנשים פה אין איפה לחיות". בישראל חוששים כי הבטון וחומרי הבנייה שהועברו לעזה בסוף המבצעים הקודמים שימשו לבניית מנהרות הטרור של חמאס.

"אף אחד לא אוהב מלחמה, כולם צריכים לחיות בשלום", אומר בעל חנות מבית להייא. "חייבים למצוא פתרון אמיתי כדי שנוכל לחיות ולעבוד. בכל פעם שאנחנו משפצים - באה מלחמה והכל נהרס שוב".

עזה (צילום: רויטרס)
יוצאים מהמקלטים של האו"ם | צילום: רויטרס

בחוף הים של רצועת עזה ניתן למצוא דווקא את מי שמרוצים מתוצאות המבצע - הדייגים שטווח הדייג שלהם הורחב. "יש משהו טוב מזה?", אמר אחמד אל חאסי. "אתמול אמרו לנו שאפשר לדוג במרחק 6 מייל ושבהמשך הטווח יתרחב ל-12 מייל. המצור יוסר, המעברים ייפתחו, יהיה לנו נמל ימי ונמל תעופה, אין שום דבר טוב מזה".