שבוע אחרי כניסתו לתוקף של הסכם הפסקת האש בין ישראל לחמאס, יצאו מצלמות ערוץ הספורט של רשת "אל-ג'זירה" לבקר בהריסות אצטדיון הכדורגל בעזה, שהותקף במהלך מבצע "עמוד ענן" ונהרס כמעט כליל. "חדרי ההלבשה, כר הדשא ומתקני הספורט במקום נהרסו", טען כתב התחנה סמיר אבו שמאלה במהלך הסיור בין ההריסות. עם זאת, לא נרשמה כל התייחסות לטענותיה של ישראל כי בוצע ירי תלול מסלול לעבר ישראל משטחי האצטדיון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מאז התקיפה, לא פונו הריסות האצטדיון והוא נותר כשם שהיה. "הכיבוש הישראלי רוצה להפסיק את פעילות הספורט הפלסטינית בכלל, ואת פעילות הכדורגל ברצועת עזה בפרט", טוען סגן יושב ראש התאחדות הכדורגל הפלסטינית. לטענת הפלסטינים, 18 מועדוני כדורגל עשו שימוש במתקן שהוקם בשנת 1999. תקיפתו במבצע "עמוד ענן" היא תקיפתו השנייה מאז הוקם, לאחר שכלי טיס של חיל האוויר פגעו בו גם בשנת 2006.

הלילה הודיעה התאחדות הכדורגל העולמית פיפ"א כי בכוונתה להעניק סיוע לממשל בעזה על מנת לשקם את האצטדיון שנהרס. "אנו רואים חובה בשיקום מתקני כדורגל שהושמדו", נכתב בהודעה מטעם פיפ"א. "נשקם את האצטדיון שהושמד בעזה. כדורגל מאחד אנשים, ואנחנו נתמוך בכל מאמץ לשקם את האצטדיון".

דובר צה"ל הודיע במהלך מבצע "עמוד ענן" כי חמאס עשה שימוש ציני באצטדיון וירה מכר הדשא רקטות לעבר ישראל. "מחבלים ירו משטחו רקטות לעבר ישראל וכן הסתירו מתחת לכר הדשא אמצעי לחימה רבים", אמר גורם צבאי במהלך המבצע.

זה מה שנשאר. הריסות האצטדיון (צילום: יוטיוב)
זה מה שנשאר. הריסות האצטדיון | צילום: יוטיוב

דובר צה"ל הוסיף באותו היום כי תקיפת האצטדיון בוצעה לאחר שהתקבל מידע ודאי על ירי ממנו לכיוון ישראל - "מה שמראה שוב על השימוש שעושים ארגוני הטרור במרכזים אזרחיים - ובו גם ירי לעבר גוש דן", לדבריו.