מתחת למי ים סוף בסיני הכל צלול, שקט ורגוע, אבל מעל פני הים המציאות מעורפלת ומתוחה, מלאה באי-ודאות לגבי עתידה של מצרים, ארץ 90 המיליון שיצאה לבחור נשיא חדש. "הירידה במספר התיירים היא תוצאה של מדיניות האחים המוסלמים שניהלו את המדינה בצורה גרועה ביותר", מסביר מוחמד חמדי, מנכ"ל משרד תיירות ונסיעות במצרים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

סיור בעיר העתיקה של שארם א-שייח' ממחיש את המצב, את חוסר המעש של הסוחרים והתושבים, שמאמינים כעת כי הכל תלוי באדם אחד: הגנרל מוחמד א-סיסי שתמונותיו מעטרות את בתי העסק בחצי האי. "אם לא היינו תולים את כל התקוות בו, במי היינו תולים", תוהה אחמד, סוחר בשוק המקומי. "אתה רואה מישהו אחר חוץ ממנו כאן במצרים?"

הבחירות לנשיאות מתניעות את ההליך הדמוקרטי מחדש, בפעם השנייה מאז הפלת מובארק. האזרח המצרי נאחז בכל דבר שעשוי להציל אותו, ונראה שהנאומים של א-סיסי בטלוויזיה, המושכים את ההמונים בבתי הקפה וברחוב, עושים את העבודה בצורה מושלמת. "אני בוחר בו, הוא ינצח, אינשאללה", אומר לנו אחד התושבים.

התמונות של "המושיע", מי שכבר הושווה לג'מאל עבד אל-נאצר של 2014, נמצאות בכל מקום בסיני. במשך ארבעה ימים התלווינו לפעילים של א-סיסי שלא הותירו נקודה אחת בלי השלטים של מפקד הצבא לשעבר. "מה שמייחד אותו זה שהעם הביא אותו", מסביר אחד הפעילים. "האנשים הפשוטים, המקופחים - הם אלה שהביאו אותו".

גנרל ונשיא כל יכול? א-סיסי (צילום: רויטרס, חדשות)
בדרך לכס הנשיאות | צילום: רויטרס, חדשות

למרות שמדובר בהליך דמוקרטי, כולם במצרים כבר יודעים לאן נושבת הרוח. רק לאחר חיפושים ארוכים, אותר סוף סוף אדם אחד שתלה דווקא את תמונתו חמדין סבאח, המועמד השני לנשיאות. "אם הייתי מוצא עוד תמונות, הייתי תולה גם אותן", מסביר האיש, שנראה כקול יחיד בין ההמונים שפועלים לבחירת הגנרל לשעבר.

אל קולות התושבים הצטרף גם חוסיין אל-ג'סמי, אחד הזמרים המוכרים בעולם הערבי מבחריין, שגוייס למשוך את האזרחים לצאת ולהצביע. המצרים, כך נראה, גם בתוך העוני והקושי, מוצאים את הדרך לחגוג את הבחירות כשאלפים יוצאים אל הרחובות בשירים ובריקודים.

אתמול, שעה לפני פתיחת הקלפיות, נהרו תושבי חצי האי - מוסלמים, נוצרים, מבוגרים וצעירים כדי להצביע. גם אז, מתחת לשמש הקופחת, הם חייכו בצילו של אי הוודאות והספק. אבטחה כבדה, מחסומים ויחידות מיוחדות איבטחו את תהליך הבחירות שאמור להסתיים רק מחר, לאחר שוועדת הבחירות האריכה ביום את ההליך.

נראה שבמצרים מחכים התושבים ליום שאחרי הבחירות, לעידן המובטח של התפתחות כלכלית. כעת הכל תלוי בקולו של האזרח המצרי, שיצא בהמוניו להצביע ולהביא את השינוי המיוחל לארץ הפירמידות.