מרבית הנשים ברצועת עזה כבר מיישרות קו עם צו האופנה המוסלמי-שמרני: כמעט כולן עוטות חיג'אב (כיסוי רעלה לפנים ולגוף), אבל אנשי חמאס מודאגים ולא מסתפקים בכך. הטענה החדשה היא כי גם גוף הפלסטיק של הבובות בחלונות הראווה עשוי להצית את תשוקתם של הגברים ולהסיט את תשומת לבם. לכן משרד הדתות בעזה הוציא הוראה חדשה - גם הבובות יוצנעו. בובה שלא תוצנע משרתת את מטרותיו של השטן.

המבקרים בעזה ובעולם טוענים שתנועת חמאס רוצה להפוך את עזה ל"חמסטן". הגברים והנשים סיפרו לכתב רשת הטלוויזיה סקיי טים מרשל כי המשטרה הגיעה למרכזים המסחריים ברצועה ודרשו מבעלי החנויות לכסות את ראשיהן, רגליהן וידיהן של בובות הראווה.

לא ברור אילו בגדים הבובות יציגו לראווה כשהן מכוסות בחיג'אב, אבל את המחוקק העזתי מתנועת החמאס זה לא ממש מעניין.

"חושפת את גופך - תומכת בשטן"

נשים אירניות ברעלות (רויטרס) (צילום: רויטרס)
הצניעות מחייבת את כולן | צילום: רויטרס

כדי למנוע בלבול, המשטרה העזתית חילקה כרזות לבעלי החנויות: "לבשי את החיג'אב כמו שצריך. אם את חושפת את גופך, או אפילו את צורתו של גופך, את תומכת בתעשייה השטנית". לטובת מי שלא יודע מיהו השטן, המשרד הממשלתי מפרסם איור שלו ושל אישה בלבוש לא צנוע. עדיין לא ברור אם ההוראה הזו מוגדרת כבר כ"חוק", אבל מה שכן ברור הוא הכיוון אליו עזה הולכת.

עורכת הדין סופחיה דומאף, פעילה למען זכויות אזרח, מתלוננת שהיא מוכרחה עכשיו להתכסות גם בבית המשפט. הארגון בה היא חברה טען כי מדובר בהוראה הנוגדת את החוק הפלסטיני. החוק אמנם לצדם - אבל להם יש רובים.

בת 17 מסרבת לכסות את ראשה

יותר ויותר נשים במזרח התיכון לובשות את החיג'אב מתוך בחירה. בעזה מרחב הבחירה הולך ומצטמצם. בנוף השמרני ברצועה, דלאו, תושבת עזה בת 17, היא מראה חריג. היא מסרבת לכסות את ראשה בציבור וגם מוכנה לדבר על הבעיה עם התקשורת הזרה.

"כאשר אני יוצאת, גברים ונשים צועקים עלי בנושא החיג'אב", היא אומרת. כשהיא מבקרת את הממשל, גבר מבוגר שעובר במקום מתערב וקורא לה להציג תמונה טובה יותר של עזה לתקשורת הזרה. הוא מאשים אותה שהיא מתעלמת מהציבור בעזה.

מה יש לחמאס נגד יונית לוי?