אנשי הסיוע של האו"ם המפעילים את מחנה הפליטים "דבגה 2" באזור תחת שליטה כורדית בעירק קולטים היום (רביעי) עוד ועוד פליטים שברחו מבתיהם באזור מוסול. העיר שנכבשה על ידי דאע"ש לפני 16 חודשים ניצבת בפני מתקפה מתואמת של הצבא העירקי, המיליציות הכורדיות, בליווי אווירי של ארצות הברית. רוסול, אחת מהנשים שברחו מהעיר מספרת למצלמות על הפחד, על ההרס ועל הבית שהשאירה מאחור.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק 

"הפחד לא עוזב אותנו", אומרת רוסול הצעירה לנציב האו"ם לענייני פליטים פיליפו גראנדי באחד מאוהלי מחנה הפליטים. "הבתים שלנו נשרפו ונהרסו, עכשיו תודה לאל, החיים שלנו טובים יותר, האנשים כאן מאוד טובים אלינו".

מעאלי, אישה נוספת עם תינוק בחיקה מספרת על ההחלטה לברוח: "הוא היה בן חמישה ימים כשעזבנו, אין לו אפילו תעודת לידה. כשהתחילו ההפצצות, עזבנו, לא יכולנו לקחת כלום, פשוט התחלנו ללכת".

"אנשים פה טובים" מחנה הפליטים בעירק (צילום: UNHCR/Ivor Prickett)
"אנשים פה טובים" מחנה הפליטים בעירק | צילום: UNHCR/Ivor Prickett

"לא הייתה לנו ברירה, נאלצנו לברוח, רצינו להציל את החיים שלנו" משחזרת מניפה שברחה לקראת המתקפה מחאוויג'ה, פרבר של מוסול. היא סיפרה שמשפחתה יחד עם עוד שלוש משפחות שילמו 5,600 דולר למדריך שהביא אותם למחנה הפליטים.

הם הלכו במשך שבע שעות ברגל, בין שדות מוקשים לצד כלים צבאיים עד שהגיעו למחנה דבגה - ביתם של 30,000 איש שגרים בשורות האוהלים של האו"ם שנחים על קרקע מאובקת במדבר. בימים האחרונים - הלילות במחנה - הופכים קרים יותר ויותר.

קרב במוסול (צילום: CNN)
הקרבות המתנהלים במוסול | צילום: CNN

נציב האו"ם ביקר במחנה כדי להכין את המקום לעוד אלפי פליטים שיתווספו על האלפים שכבר גרים בו. "אנו מנסים להגן על חייהם של האזרחים, זה הדבר הכי חשוב עכשיו", אמר גראנדי, כשבמרחק 40 ק"מ בלבד חזית הלחימה מול דאע"ש.

ארגון הפליטים של האו"ם UNHCR כבר הקים חמישה מחנות שיכולים לאלכס 45 אלף איש כל אחד. בשבועות הקרובים יוקמו עוד שישה מחנות שיכולו לקלוט יותר מ120,000 איש שעל פי הערכות - יברחו בימים הקרובים ממוסול.