מהגדה - לעזה. חמדאללה, ארכיון (צילום: רויטרס)
מהגדה - לעזה. חמדאללה, ארכיון | צילום: רויטרס

ראש ממשלת הרשות הפלסטינית, ראמי חמדאללה, הגיע הבוקר (חמישי) לעזה, לראשונה מאז ההפיכה ברצועה בשנת 2007, ולקח חלק בישיבה הראשונה של ממשלת האחדות בין פת"ח וחמאס בשטחי עזה - כך דווח בסוכנויות הידיעות הזרות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

רוב חברי הממשלה המשותפת הם מהגדה המערבית, וכך גם העומד בראשה, הפרופסור חמדאללה, איש אקדמיה וחבר ותיק בארגון פת"ח. "באתי לעזה כמיצגו של הנשיא עבאס", אמר חמדאללה. "כראש ממשלת האחדות עלינו לפעול בתחום אחריותנו ולדאוג לשיקומה של עזה".  לדבריו, ממשלת האחדות עשויה לקחת אחריות על המעברים ושום ארגון פלסטיני לא יורשה להגיע אליהם.

סוכנות הידיעות מען מדווחת כי ישיבת הממשלה התכנסה בשעות הצהריים וכי במהלכה התארחו אנשי הפת"ח בארוחת צהריים משותפת עם נציגי חמאס, וסיירו בין ההריסות בעזה. "שנים של פיצול נמצאות מאחורינו, והתחלנו לגבש את הליך הפיוס כצעד ליבה לקראת הקריאה לקהילה הבינלאומית לשאת באחריות לבנייה המחודשת ושיקומה של עזה, הדורשת את הסרת הישראלי", אמר חמדאללה.

ממשלת האחדות הפלסטינית, ארכיון
ממשלת האחדות הפלסטינית, ארכיון | צילום:

"הישיבה היום היא הזדמנות היסטורית", אמר חמדאללה טרם הישיבה. "המסר שלנו לבני עמנו בעזה עוסק בחזרתה של התקווה ובאיחוד המוסדות. המיזם הלאומי הפלסטיני אינו שלם ללא עזה, והנשיא (אבו מאזן) נתן הוראות ברורות אתמול בלילה לממשלה, לפיהן אנחנו צריכים לבנות מחדש את עזה".

"זו האחריות שלנו לספק הזדמנויות עבודה לעובדים בעזה, ואנחנו נצלח את האתגרים עם רצוננו הטוב", הוסיף חמדאללה. מוקדם יותר הבוקר אמר ל"מען" השר הפלסטיני לעניינים אזרחיים, חוסיין אל שייח', כי הרשות הפלסטינית עושה מאמצים להשיג היתרי כניסה לישראל לעובדים מעזה, וכי המהלך צפוי להיות מאושר בשבוע הבא.

ארה"ב: "ישראל מחויבת למלא תפקיד בשיקום עזה"

"קרי יבהיר את הדברים לנתניהו". סאקי (צילום: רויטרס)
"מצפים לתרומות נוספות". סאקי, ארכיון | צילום: רויטרס

מוקדם יותר, לפנות בוקר, אמרה דוברת מחלקת המדינה של ארצות הברית ג'ן סאקי כי ישראל חייבת למלא תפקיד בשיקומה של רצועת עזה. מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי צפוי להיות אורח בכינוס שייערך ביום ראשון בקהיר ויעסוק בשיקום הרצועה.

בכינוס ישתתפו גם יושב ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן, ראש ממשלת הרשות הפלסטינית המאוחדת ראמי חמדאללה, ומספר מחוקקים פלסטינים נוספים. וושינגטון כבר התחייבה לתרום כ-118 מיליון דולרים לשיקומה של הרצועה. "אנו מצפים למגוון רחב של מדינות בקהילה הבינלאומית שיתרמו גם הן כספים", אמרה סאקי.