פליטים מהקרבות באזור דרעא (צילום: AP, חדשות)
הפליטים הסוריים החדשים מדרעא | צילום: AP, חדשות

אסד מתקרב לישראל: החשש בישראל מפני נהירה של פליטים סוריים שיצבאו על הגבול עם ישראל הביא לדריכות במערכת הביטחון, שנערכת כעת לשני תרחישים שונים - האחד ביטחוני, והשני הומניטרי.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

התרחיש הראשון הוא שהמון הפליטים יגיע אל הגבול ברמת הגולן וינסה לפרוץ הגדר ביחד. אלא שהמכשול הוא מכשול מאסיבי, והדבר לא נראה סביר במיוחד, לפחות לא כרגע. על כן, התרחיש השני הוא שישראל תגיש סיוע הומנירי נרחב לפליטים הסוריים החדשים שנמצאים בצדו הסורי של הגדר, וייזדקקו למזון, מים ותרופות.

דיווחים שונים במחוז הסורי המדמם מדברים על כ-45 אלף סוריים שנמלטו מבתיהם במחוז. גברים, נשים וילדים נמלטים מהלחימה העזה לכיוון גבול סוריה עם ישראל וגם עם ירדן, וזאת מתוך ההבנה שככל הנראה אסד לא יעז לתקוף במרחב הזה ולקחת על עצמו את הסיכון הזה.

מחנה פליטים סוריים ליד קונייטרה (צילום: החדשות)
מאהלי פליטים ליד קונייטרה | צילום: החדשות

הצפי לריבוי הפליטים הביא לכך שירדן סגרה את גבולה עם מצרים: שר החוץ של הממלכה הודיע שלשום שהמהלך בוצע מחשש לגל ענק של פליטים שיגיעו למדינה, זאת לאחר שהיא קלטה כבר מאות אלפים מאז פרצה מלחמת האזרחים העקובה מדם בשנת 2011. השר הודיע כי הגבול יישאר סגור עד להודעה חדשה, והטיל את מלאכת הסיוע לפליטים על ארגוני האו"ם השונים.

האזור הדרום-מערבי של סוריה שבו נמצא מחוז דרעא נחשב לרגיש מאוד מבחינה אסטרטגית ומדינית, בשל קרבתו לגבולות הירדני וגם לרמת הגולן הישראלית. על פי דיווחים בשנה האחרונה, ארצות הברית ורוסיה - בת בריתו של אסד - הסכימו בשנה שעברה לבלום את האלימות באזור.

מפת הכוחות בסוריה (צילום: Google Maps, חדשות)
פריסת הכוחות בסוריה כרגע | צילום: Google Maps, חדשות

אך למרות ההסכמה עליה דווח, כלי התקשורת בדמשק טענו מנגד כי צבא אסד כבר השתלט בהצלחה על העיירה בוסרה אל-חריר שבדרך דרומה - והמשיך בדרכו לדרעא בדרך לעימות עם ארגוני המורדים שנאבקים על שליטתם באחד מכיסי ההתנגדות האחרונים במדינה.