הקואליציה האסלאמית בתימן, ארכיון (צילום: רויטרס)
תימן. ארכיון | צילום: רויטרס

מקורות המקורבים לחות'ים בצנעא, בירת תימן, טוענים היום (שני) כי חיל האוויר הישראלי משתתף בתקיפות ברחבי המדינה. לדבריהם, ישראל נוטלת חלק במבצע 'סופת ההכרעה' שמנהלת סעודיה. לטענה זו אין אישור משום מקור.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אתמול נשא ראש הממשלה נתניהו דברים על ההסכם המתהווה עם בין אירן למעצמות בלוזאן שבשוויץ והתייחס גם לאירועים האחרונים בתימן: "במקביל להתכנסות להסכם המסוכן הזה, באי כוחה של אירן בתימן מנהלים מהלך של כיבוש חלקים נרחבים ממדינה זאת וניסיון השתלטות על מיצרי באב-אל-מנדב האסטרטגיים שמשנים את מאזן השייט ואספקת הנפט העולמית. אחרי ציר ביירות-דמשק-בגדד, אירן מבצעת תנועת מלקחיים גם בדרום כדי להשתלט ולכבוש את המזרח התיכון כולו. הציר אירן-לוזאן-תימן מסוכן מאוד לאנושות וצריך לעצור אותו".

במקביל, דווח כי מנהיגי הליגה הערבית הסכימו ליצור כוח משימה צבאי ערבי משותף, שיתמודד עם מה שהוגדר על ידם כ"אתגרים העכשוויים במזרח התיכון". נשיא מצרים, הגנרל לשעבר עבד אל-פתאח א-סיסי, אמר כי 22 המדינות החברות בליגה הערבית תשלבנה את כוחותיהן תחת פיקודם של אנשי הליגה.

המנהיגים נפגשו היום בשארם א-שייח' ועל פי הדיווחים המגיעים ממצרים, הצבא המשותף עליו הוסכם ימנה כ-40 אלף חיילים, שיגויסו מצבאות ערב הסעודית, עיראק, ירדן, קטאר ומצרים. לשירות הכוח חסר התקדים יעמדו טנקים, מטוסי קרב וספינות מלחמה.

המהלך מגיע בעיצומו של משבר מלחמת אזרחים בתימן, שממשיך להסלים בעידודה של אירן, ועל רקע תקיפות אוויריות שנערכות זה היום הרביעי על ידי חיל האוויר של ערב הסעודית נגד המורדים החות'ים, שמשתלטים על עוד ועוד מוקדים ברחבי המדינה.

טראמפ חותם על הצו, השבוע (צילום: רויטרס)
ארכיון | צילום: רויטרס

הליגה הערבית במאבק נגד אירן

מזכ"ל הליגה ערבית נביל אל-ערבי, ציין כי תימן מתדרדרת לדבריו לתהו ובהו. "אלו אירועים שדורשים גיוס בינלאומי וערבי", הבהיר אל-ערבי. "מיצינו את כל הניסיונות להגיע לפתרונות של שלום כדי לסיים את הפיכת החות'ים ולהחזיר את הממשלה הלגיטימית".

מלבד תימן, אירן, שתומכת בחות'ים, משתלטת בימים האחרונים גם על אזורים בעירק, שתומכת בשלטונו של אסאד בסוריה וארגון החיזבללה בלבנון. טהרן לא מיוצגת בליגה הערבית וההחלטות שהתקבלו בוועידה נועדו בעיקר לבלום את ההתקדמות שלה במזרח התיכון.