גם אחרי העימות השני, פחות מחודש לפני הבחירות - ברק אובמה ממשיך לתפוס גובה בדו קרב בדרך לבית הלבן.

ג'ון מקיין וברק אובמה התעמתו הלילה בנאשוויל, טנסי, כשהנושאים החמים היו המשבר הכלכלי ומדיניות החוץ של ארצות הברית. שני המועמדים נראו נינוחים למדי על הבמה בנאשוויל, בירכו איש את רעהו לשלום בחיוך ולחיצת יד, אולם המתח ההולך ונבנה ביניהם היה מורגש מאוד. עם זאת לא הפך העימות להתקוטטות לה ציפו רבים באמריקה ובעולם כולו.

סקרים ראשונים שנערכו מיד אחרי העימות מצביעים על ניצחון של אובמה בעימות, שהצליח להרשים יותר מיריבו הרפובליקאי . מסקר של רשת CNN שהתפרסם לאחר תום העימות, עולה כי 54% מהצופים חשו שאובמה ניצח בעימות, לעומת רק 30% למקיין.

מטבע הדברים, הנושא המרכזי בעימות הלילה היה המשבר הכלכלי העולמי והדרך הנכונה להתמודד איתו. אובמה טען כי צריך לעשות יותר כדי לסייע למעמד הביניים, והאשים את מקיין כי תכניתו הכלכלית תשרת אך ורק את העשירים. המועמד הרפובליקני, מאידך, הציע תכנית כלכלית על פיה משרד האוצר יקנה חבילות משכנתאות "רעות" – קורסות, ויעביר את החוב לידי המדינה. מקיין הוסיף וטען כי אובמה מתכוון להעלות מסים. "עד שלא נתחיל להדגיש את ערכי המשפחה של אמריקה, לא נוכל לשנות את המצב – ליצור עבודות ולייצב את הכלכלה", טען מקיין, והדגיש כי הוא מוכן להתעמת גם עם אנשים ממפלגתו שלו כדי להבריא את המשק האמריקאי, בניגוד ל"מר אובמה, שמעולם לא התנגד למנהיגי מפלגתו בשום נושא". מקיין ביקש מהצופים – ומן המצביעים - לשפוט את המועמדים לפי מעשיהם, ולא לפי יכולת הדיבור או הנאום שלהם.

אובמה הגיב לדבריו של מקיין, ואמר כי המשבר הנוכחי הוא תוצאה של המדיניות הכושלת בשמונה השנים האחרונות, מדיניות כלכלית רפובליקאית אותה הוביל הנשיא ג'ורג' בוש בתמיכתו של מקיין. הסנאטור מאילינוי הוסיף כי הכוחות הפוליטיים בוושינגטון יהיו חייבים לשנות את סדרי העדיפויות שלהם, כדי לשרת את הצרכים של האמריקאי הממוצע ולהבטיח לאזרחי ארה"ב שהם יכולים להישאר בביתם.

בתשובה לשאלה אם המצב הכלכלי יפריע לארה"ב לשמש כמדינה המובילה את השלום ברחבי העולם, אמר אובמה כי ארה"ב יכולה להמשיך ולהיות גורם משפיע במאמץ להגיע לשלום, בזמן שהיא מנסה לייצב את הכלכלה. המועמד הדמוקרטי הוסיף שמדיניותו של הנשיא בוש – מדיניות בה תמך גם מקיין - הקשתה על וושינגטון להתמודד עם בעיות בינלאומיות דוגמת המשבר בדארפור, מפני שמרבית העולם משך את תמיכתו ממעשי הממשל בוושינגטון, וארה"ב נותרה ללא שיתוף פעולה בינלאומי. אובמה הוסיף כי ארה"ב עשתה טעות רצינית שפלשה לעיראק - בעוד אוסאמה בן לאדן חופשי ובעל עוצמה.

מקיין תקף בחזרה, ואמר שאובמה טעה כשהתנגד לשליחת כוחות נוספים לעיראק, כוחות שאמורים לסיים את המשימה. המועמד הרפובליקני טען שלאובמה אין יכולת שיפוט מספקת כדי להיות האיש שיעמוד בראש הצבא: "מר אובמה יחזיר את החיילים הביתה עם תבוסה ואני אחזיר אותם הביתה עם כבוד", כך לדברי מקיין.

"אנו לא יכולים להרשות את קיומה של שואה שניה", חזר המועמד הרפובליקאי על מה שאמר פעמים רבות קודם לכן, והוסיף כי במקרה הצורך הוא יתקוף את אירן גם ללא אישור של האו"ם.

גם אובמה התייחס לאיום הגרעיני האירני ואמר "אנו לא יכולים להרשות לאירן להשיג נשק גרעיני - זה ישנה את חוקי המשחק". אובמה הוסיף ואמר שארה"ב לא תפסול פעולה צבאית כפתרון, אבל "לפני שאנחנו פונים לפתרון צבאי, צריך לנסות לפתור את המשברים בעזרת כלים אחרים, כולל סנקציות כלכליות". אובמה חזר והדגיש את חשיבותו של משא ומתן ישיר עם טהרן, משא ומתן שבו יועבר מסר קשוח שיבהיר לאירן שעליה לשנות את דרכיה ולא - היא עשויה לשאת בתוצאות.

שני המועמדים נשאלו גם לגבי נושאים סביבתיים, בהם זיהום האוויר ובעיות האנרגיה: מקיין טען שהוא מתנגד בתוקף למדיניותו של הנשיא המכהן ג'ורג' בוש, המתעלמת מנושא ההתחממות הגלובלית. "אבנה כורים גרעיניים למטרת יצירת אנרגיה חלופית, מקור שייצור סביבה נקייה יותר ועוד אלפי מקומות עבודה עבור הציבור האמריקאי", אמר מקיין. אובמה אמר בתגובה כי צריך לצמצם את פליטת גזי החממה ושיש לשים דגש על מציאת מקורות אנרגיה חלופיים, משום שזה "עניין של בטחון האומה ולא רק סוגיה סביבתית", כך לדברי אובמה.