כמעט 8 חודשים אל תוך הלחימה בחזית הצפונית שנמשכת במקביל למלחמה בעזה, ונראה כי גם אם חיזבאללה מנסה לטאטא מתחת לשטיח את הנזק שנגרם לארץ הארזים - הלבנונים משלמים על כך מחיר כבד. כך נשמעים הקולות מלבנון והקמפיין נגד ארגון הטרור.

בכפר הלבנוני מיס אל-ג'בל שבדרום המדינה ניתן להבחין בהריסות, לצד דגלי חיזבאללה וסממנים אחרים של ארגון הטרור. עבדול עזיז עמאר ציין: "לא משנה אם אני נושא נשק או לא, עצם הנוכחות שלי בעיר שלי אומר שאני מטרה עבור הישראלים".

הכפר הפך בחודשים האחרונים לשדה קרב. כך למשל, מעל הריסות של מבנה ששימש לטרור והותקף - הונפה כרזה שעליה נכתב: "לא ישבר רצוננו". יש שם תומכי חיזבאללה רבים וחילופי האש עם צה"ל ניכרים.

עבד אל עזיז-עמאר (60), שהשתתף בהלוויה של פעיל חיזבאללה שחוסל, סיפר: "הבית נהרס עד היסוד. הבתים של משפחתי, אחי והאחיין שלי נהרסו כליל". הוא הוסיף כי "הבית היה חשוב לנו מאוד, והוא היה מרווח עם חללים נוחים לילדים". בהתאם, הילדה שאלה אותו: "אני מתגעגעת לבית, מתי נחזור אליו?".

על פי הנתונים של הרשווול בלבנון, בעקבות הלחימה - נהרסו לחלוטין 1,700 בתים, בנוסף ל-14 אלף בתים שניזוקו. שווי הנזק שנגרם למבנים ומוסדות מוערך בכמיליארד דולר, כאשר הנזק שנגרם לתשתיות עלה על 500 מיליון דולר, לפי הדיווחים.

קמפיין נגד חיזבאללה: לבנון לא רוצה מלחמה (צילום: לפי סעיף 27 א')
קמפיין נגד חיזבאללה: "לבנון לא רוצה מלחמה" | צילום: לפי סעיף 27 א'

לבנונית שהתראיינה לתקשורת המקומית מתחה ביקורת נגד חיזבאללה: "אין אדם בעולם שרוצה מלחמה. אנחנו כולנו רוצים שלום ובטחון יציבות וצמיחה. כל לבנוני רוצה יציבות במדינה. אנחנו רוצים לחיות בשלום, שהכלכלה תשתפר, שהתיירות תשתפר. אנחנו רוצים להיות כמו כל מדינה בעולם. במיוחד כמו המדינות הערביות. ולבנון וכל הלבנונים - לא רוצים מלחמה!".

חבר הפרלמנט הלבנוני נזיה מתא' הדגיש: "מעולם לא אמרנו שישראל היא לא מדינת אויב - זה נכון שישראל פתחה במלחמות עם לבנון, אבל כשבודקים את ההתחלה אנחנו רואים שהייתה נוכחות פלסטינית חמושה בלבנון, שקיבלה את הלגיטימיות שלה מכלל מדינות ערב לתקוף את ישראל מתוך שטח לבנון".