"ישראל מבודדת עם החלטת מועצת הביטחון של האו"ם על הפסקת אש מיידית ברצועת עזה", כך נכתב בכותרת הראשית של אתר הגרדיאן לאחר ההצבעה אתמול (שני). לא רק בישראל, גם במדינות רבות בעולם מזהים חשיבות גדולה בהחלטה אתמול, למרות שמדובר בהחלטה שאינה מחייבת באופן רשמי. בעולם מסקרים בהרחבה את העובדה כי לראשונה מאז תחילת המלחמה הסכימו חברות מועצת הביטחון להצביע בעד הפסקת אש, ומדגישים גם את המשבר ההולך ומסלים בין ישראל וארה"ב.

"מועצת הביטחון של האו"ם הצביעה בדרישה להפסקת אש מיידית בעזה, לראשונה מתחילת המלחמה בין ישראל וחמאס, לאחר שארה"ב הסירה את האיום להטיל וטו. ההצבעה מביאה את ישראל קרוב לבידוד מוחלט בזירה הבין-לאומית", נכתב בגרדיאן.

שגרירת ארה"ב באו"ם נמנעת מההצבעה במועצת הביטחון (צילום: AP)
שגרירת ארה"ב באו"ם נמנעת מההצבעה במועצת הביטחון | צילום: AP

עוד נכתב גם כי "ההצבעה מאותת על שבר משמעותי בין ממשל ביידן וממשלת ישראל, ומייצג, באיחור, מופע של אחדות בין-לאומית בנושא עזה לאחר יותר מ-32 אלף הרוגים ואלפים נוספים שמוגדרים נעדרים, ובזמן שסוכנויות האו"ם מזהירות כי משבר רעב קרוב מתמיד".

בסוכנות הידיעות AP הדגישו בכותרת הראשית: "דרישת האו"ם להפסקת אש בעזה מציתה את העימות החריף ביותר בין ישראל וארה"ב מאז תחילת המלחמה". בכתבה על ההצבעה במועצת הביטחון נכתב כי החלטת ארה"ב שלא להטיל וטו "הכעיסה" את ישראל – שהגיבה בביטול ביקורה של משלחת הבכירים שתוכננה להגיע לוושינגטון כדי לדון במבצע ברפיח, "בעימות הפומבי החריף ביותר בין בעלות הברית".

"ראש הממשלה בנימין נתניהו האשים את ארה"ב בנסיגה מעמדתה העקרונית בכך שאפשרה להצבעה לעבור מבלי להתנות את הפסקת האש בשחרור החטופים שבידי חמאס", נכתב בדיווח. "דובר המועצה לביטחון לאומי ג'ון קירבי אמר כי הממשל 'נבוך ומבולבל' מהחלטתו של נתניהו".

הנשיא ג'ו ביידן בבית הלבן (צילום: AP)
צילום: AP
בנימין נתניהו (צילום: reuters)
בנימין נתניהו | צילום: reuters

"הבית הלבן מאוכזב מביטול המשלחת של ישראל שנועדה לדון ברפיח – לאחר ההצבעה באו"ם על הפסקת אש", נכתב בכותרת באתר ABC News. הכותרת ציטטה את תשובתו של ג'ון קירבי להחלטה בישראל להגיב על הימנעותה של וושינגטון מהטלת הווטו בהצבעה. עוד נכתב כי בממשל ביידן דוחים את הטענות של נתניהו – כי החלטתה של ארה"ב להימנע מהצבעה מעידה על שינוי עקרוני בעמדתה.

סוגיית ביטול המשלחת נתפס כצעד דרמטי ברחבי העולם, ורבים מהאתרים הגדולים מציינים אותה בכותרות הראשיות שעוסקות בהחלטת מועצת הביטחון. ברחבי העולם מבטא הצעד הזה הסלמה מובהקת ביחסים בין ישראל וארה"ב, שתי בעלות ברית גדולות. "ישראל ביטלה ביקור בבית הלבן אחרי שארה"ב לא בלמה הצבעה בקריאה להפסקת אש", נכתב, לדוגמה, בכותרת הראשית באתר ה-BBC.

גם בוול סטריט ג'ורנל הדגישו את סוגיית ביטול המשלחת בכותרת הראשית בדיווח על ההצבעה. "הצעד של ארה"ב הרגיז את ממשלתו של נתניהו, שתכננה לשלוח לוושינגטון בכירים כדי לדון בתוכניות למבצע קרקעי ברפיח. ההחלטה להימנע, נגד תקוותיה של ישראל, העמיק את המשבר ההולך וגדל בין נתניהו והבית הלבן, שהופכים מסוכסכים יותר ויתר על רקע ניהול המלחמה בעזה".

"ישראל הדגישה כי תמשיך להילחם למרות ההחלטה של מועצת הביטחון של האו"ם", נכתב בכותרת באתר הספרדי "אל פאיס". "ביטול נסיעת המשלחת הישראלית מסמן שפל חדש עבור ביידן ונתניהו", נכתב בכותרת הראשית באתר של רשת CNN.