מקרה יוצא דופן: גבר בן 62 טוען שחוסן מעל 200 פעמים לקורונה בתוך 29 חודשים. ניתוח המקרה הביזארי שפורסם באתר Lancet Infectious Diseases הראה שהחיסונים המשיכו ליצור אנטיגנים ולספק חסינות מוגברת - אפילו לאחר 217 מנות, לכאורה. תמוהה לא פחות היא העובדה שאותו מתחסן דיווח כי לא חש בתופעות לוואי כלשהן, למרות מספר החיסונים הרב שקיבל.

חוקרים מאוניברסיטאות במינכן ווינה, שמעו על המקרה בתקשורת המקומית ופנו אליו. "הזמנו אותו לעבור בדיקות שונות. הוא היה מאוד מעוניין לעשות זאת", אמר ד"ר קיליאן מהמכון למיקרוביולוגיה בבית החולים האוניברסיטאי בגרמניה בארלנגן. הם אכן מצאו עדויות רשמיות ל-134 חיסונים לקורונה מסוגים שונים שקיבל במהלך תקופה של תשעה חודשים.

התובע הציבורי בעיר מגדבורג שבגרמניה, שבה התגורר הנבדק, פתח בחקירת הונאה כדי לחקור את טענותיו של האיש, אך מעולם לא הגיש כתב אישום. עד כה לא ברור מה הוביל אותו לרצות להתחסן כל כך הרבה פעמים.

וירוס קורונה אילוסטרציה (צילום: getty images)
נגיף הקורונה. "אפילו חיות לא נהוג לחסן כל כך הרבה" | צילום: getty images

"אני מאוד מופתי מהעניין", אומר בתגובה לפרסום פרופ' סיריל כהן, ראש המעבדה לאימונותרפיה באוניברסיטת בר-אילן. "אני לא מבין מי יכול לאפשר לבן אדם להתחסן כל כך הרבה פעמים, ובעיקר לא מבין מה ההיגיון שעומד מאחורי החלטה כזאת. אני לא מכיר שום מחקר כזה בספרות הרפואית". לדבריו, פעולה שכזאת, עשויה לגרום ל"תסמונת ארתוס" – "התסמונת הנדירה הזאת עלולה להתרחש בקרב אנשים שמתחסנים יתר על המידה. זה עלול להוביל להתלקחות במערכת החיסון ודלקות חמורות. מצד שני ובטווח הארוך, כשכל הזמן חושפים את הגוף לאותם אנטיגנים, בסופו של דבר המערכת יכולה גם לפתח אדישות והיא לא מגיבה, כמו שקורה אצל חולי סרטן למשל".

פרופ' כהן מבהיר כי צעד כזה עלול להיות מסוכן. "לפי הכללים, צריך להמתין כמה שבועות בין מנה למנה, כי מי שמתחסן עלול לפתח את התסמונת שציינתי, מה שעלול ליצור בפועל תגובה דלקתית או אלרגית מאוד חזקה בגוף. אפילו חיות לא נהוג לחסן כל כך הרבה, אני באמת לא מבין את זה. אגב, הערכה שלי היא שמדובר באדם שסובל מהפרעה נפשית".