גורמים במצרים אמרו ל"וול סטריט ג'ורנל" כי "היחסים בין ישראל ומצרים נמצאים בשפל של שני עשורים", כך דווח היום (שבת) בעיתון האמריקני. לפי גורמים מצריים ששוחחו עם העיתון, נתניהו וא-סיסי לא שוחחו בימים האחרונים. "א-סיסי דחה מספר שיחות של ראש הממשלה הישראלי", נכתב בדיווח. 

לפי הדיווח, בכירי מודיעין וביטחון במצרים כינסו פגישה ודנו בהחזרת השגריר המצרי מתל אביב, בעקבות הטענות של ישראל בדיון בהאג. זאת, לאחר שישראל הטילה את האשמה על העיכוב בסיוע ההומניטרי לעזה דרך מעבר רפיח על מצרים. עם זאת, לאחר כמעט חמש שעות של דיונים, הם החליטו שבמקום זאת עדיף לפרסם הצהרה המכחישה את הטענות, נכתב בדיווח.

צוות ההגנה הישראלי בהאג (צילום: reuters)
צוות ההגנה הישראלי בהאג | צילום: reuters

עוד נכתב על הניסיון של ישראל לקבל הסכמה של מצרים לפעול בציר פילדלפי, דבר שהמצרים דחו מכיוון ש"ראו בו הפרה של הריבונות". בדיווח נכתב גם כי "מצרים רגישה במיוחד להצעות שלפיהן פלסטינים צריכים לחפש מקלט מעבר לגבולה. במהלך השבוע הראשון למלחמה הגיבה קהיר בחריפות כאשר דובר צה"ל עודד פלסטינים לעזוב את עזה דרך הגבול עם מצרים כדי לקבל בה מקלט".

לפי הדיווח, מצרים אמרה שכל ניסיון להעביר אליה מיליוני עקורים פלסטינים "יקרע את היחסים בין שתי המדינות", אמרו הגורמים המצרים. "מאז שהמלחמה התחילה בעזה, זה לא נראה טוב", אמר מוחמד אנואר סאדאת, לשעבר חבר הפרלמנט המצרי ואחיינו של הנשיא המצרי לשעבר שחתם על הסכם השלום עם ישראל. "נראה שיש חוסר אמון". 

ראש הממשלה נתניהו בפגישה עם משפחות החטופים (צילום: דוברות ראש הממשלה)
ראש הממשלה נתניהו בפגישה עם משפחות החטופים | צילום: דוברות ראש הממשלה

כזכור, מתיחות נרשמה גם בין ישראל לבין המתווכת קטאר, לאחר שפורסמו ב"מהדורה המרכזית" הקלטות של ראש הממשלה נתניהו בפגישה עם משפחות החטופים, שבהן הוא מעביר עליה ביקורת וטוען שהיא "בעייתית". בעקבות הדברים, דובר משרד החוץ הקטארי פרסם הודעת גינוי חריגה לראש הממשלה. "אנחנו מזועזעים מההצהרות המיוחסות לראש הממשלה בדיווחים שונים בתקשורת על התיווך הקטארי", מסר בין היתר.