עשרות רבות של שופטים ברחבי העולם הצטרפו לפנייתה של שופטת בדימוס של בית המשפט העליון בקנדה, רוסי אבלה, שקובעת כי חמאס ביצע פשעי מלחמה וכי יש לשחרר את החטופים הישראלים באופן מיידי. המסמך נשלח אל המרכז לזכויות אדם בקנדה ולנברג, בקריאה לשופטים נוספים להצטרף.

בפנייה של השופטת נכתב: "אנחנו, שופטים בדימוס מבתי משפט ברחבי העולם, מגנים את פעולות הזוועה של חמאס נגד אזרחים חפים מפשע". עוד נכתב, "אנחנו קוראים לשחרורם המלא של כל החטופים הישראלים ללא תנאים מוקדמים. הפשעים שבוצעו מזעזעים את ההכרה ומטלטלים את הנפש. התפיסה ההומנית הקולקטיבית שלנו מחייבת גינוי מוחלט של מעשי החמאס ודרישה לשחרר באופן מידי את החטופים".

ארגון השופטים הבינלאומי השיב לפנייה בהצהרה פומבית כי הוא מגנה אלימות כנגד חפים מפשע ובוודאי כשמדובר בילדים, נשים ומבוגרים, וכי המעשים שנעשו נוגדים את החוק הבינלאומי ועקרונות הומניטריים.

מתוך כלל השופטים שהצטרפו לפנייה, 183 שופטים ישראלים בדימוס פנו אל ארגון השופטים הבינלאומי בדרישה להביע עמדה חד משמעית לגבי הגדרת אופי ההתקפה הטרוריסטית של חמאס על ישראל ב-7 באוקטובר כפשעי מלחמה. בין השופטים גם נשיאים לשעבר של בית המשפט העליון ושופטים ערביים.

בין המצטרפים למסמך זה, גם נשיא בית המשפט העליון בדימוס, השופט אהרן ברק, ובאופן מפתיע גם השופט ריצ'רד גולדסטון שניסח בעבר חוות דעת שלילית לאו"ם בעקבות מבצע עופרת יצוקה בשנת 2009. השופט ברק, גם פנה לנשיאת הצלב האדום, הגב' איגר, בדרישה לפעולה מיידית בעניין החטופים הישראלים.

במפגש עם משפחות החטופים שהתקיים בשבוע שעבר, אמר נשיא בית המשפט העליון לשעבר השופט אהרון ברק כי האירועים שנעשו ב-7 באוקטובר על ידי חמאס העלו בו את הזיכרון הנורא של אקציית הילדים שחווה כילד בגטו קובנה ב-1944.

ברק שלח מכתב לנשיאת הצלב האדום בו הוא דורש מהצלב האדום להיכנס לפעולה מידית ולקבל אינפורמציה על זהות החטופים ועל מצבם הרפואי. ברק גם הפנה את נשיאת הצלב האדום לדברים שאמר קודמה, נשיא הצלב האדום לשעבר, פיטר מאורר שבו כתב שעל הצלב האדום החובה למצוא פתרונות למצבים מורכבים.