ג'יל דנדו הייתה אחת מנשות התקשורת המצליחות ביותר בבריטניה – עד שהיא נרצחה בדם קר מחוץ לביתה: ג'יל וונדי דנדו נולדה בסאמרסט, דרום-מזרח אנגליה, בחורף של 1961 וגדלה בבית בפטיסטי אדוק. עם סיום לימודי התיכון שלה, היא התקבלה לאוניברסיטה המטרופוליטנית בקארדיף ושם למדה עיתונות ותקשורת. עד מהרה, היא התקבלה לעבודה בתור כתבת שטח בעיתון השבועי Weston Mercury, שם עבדו אביה ואחיה. בשנת 1985 היא התקדמה לתפקיד מגישה בתחנת הרדיו BBC Radio Devon. אחרי 3 שנים בתפקיד, היא הפכה למגישת חדשות בערוץ הטלוויזיה BBC News, שם היא עבדה עד אמצע שנות ה-90.

ב-1997 דנדו זכתה בתואר "אשת התקשורת של השנה" והייתה אחת הנשים המוכרות ביותר בממלכה. באותה תקופה היא הנחתה את תוכנית התחקירים Crimewatch – הגרסה הבריטית של "בשידור חוקר" – בערוץ הטלוויזיה BBC One ובשיא הקריירה שלה, אף תוארה בתור "הנסיכה דיאנה של עולם הטלוויזיה". אז קרתה הטרגדיה.

בבוקר של ה-26 באפריל, 1999, ג'יל דנדו יצאה מביתו של בן זוגה, אלן פרת'ינג, בעיר צ'יסוויק ונסעה לביתה בשכונת פולהאם בלונדון. היא הגיעה למקום בסביבות השעה 11:32 בבוקר ושם, נורתה בראשה על ידי מתנקש מסתורי. גופתה נמצאה 14 דקות מאוחר יותר על ידי השכנה שלה, הלן דובל, שהזעיקה מיד את המשטרה למקום. אשת התקשורת הובהלה לבית החולים "צ'ארינג קרוס", שם כל שנותר לרופאים לעשות היה לקבוע את מותה. היא הייתה אז בת 37.

ממצאי החקירה חשפו כי הרוצח התנפל על דנדו בדיוק כשהיא הכניסה את המפתחות למנעול הדלת. הרוצח תפס את ראשה בידו הימנית, הצמיד אותה לקרקע ואז ירה בה עם אקדח שהיה בידו השמאלית. בדוח הנתיחה לאחר המוות צוין כי הקליע חדר את ראשה מעל האוזן השמאלית ויצא מהצד השני. מומחים לרפואה משפטית קבעו שהיא מתה באופן מידי. לפי ההערכות, דנדו נורתה באמצעות אקדח 9 מ"מ חצי אוטומטי.

ריצ'ארד היוז, אחד השכנים של דנדו, תיאר את רגעי האימה באותו בוקר, כשהוא שמע אותה צורחת כמה רגעים לפני הרצח. "חשבתי שמישהו פשוט הפתיע מישהו אחר", סיפר היוז וציין שלא שמע את הירייה. באותם רגעים הוא לא היה מודע בכלל לרצח, אבל בכל זאת ראה את הרוצח – שתואר בתור גבר לבן, בן 40 בערך, שגובהו הוערך בכ-183 ס"מ.

פרשת הרצח של ג'יל דנדו טלטלה את בריטניה והפכה לחקירה הפלילית הגדולה ביותר בממלכה מאז המצוד אחר ג'ק המרטש. בלשים העלו מספר תאוריות באשר למניע לרצח, ביניהן שבן זוג לשעבר לחץ על ההדק, שעבריין כלשהו שכיכב ב-Crimewatch הורה לחסל אותה ואפילו שהיא נרצחה על ידי לאומנים יוגוסלביים בגלל שהייתה מאוד ווקאלית בנוגע למלחמת קוסובו.

בלשים שוחחו במהלך החקירה עם יותר מ-2,500 אנשים וכמה חודשים אחרי הרצח, סימנו את החשוד העיקרי: בארי ג'ורג', תושב השכונה ואדם בעל רקע בהטרדת נשים ועברות מין. הוא נעצר שנה וחודש אחרי הרצח וב-28 במאי, 2000, הוגש נגדו כתב אישום.

ב-2 ביולי, 2001, בארי ג'ורג' הורשע ברצח של ג'יל דנדו ונידון למאסר עולם. למרות זאת, סנגוריו לא ויתרו ובמרוצת השנים עתרו פעמיים לבית הדין לערעורים בטענה שהראיות נגדו נסיבתיות. בפעם השלישית זה עבד וב-1 באוגוסט, 2008, ג'ורג' שוחרר מבית הסוהר. "אני רוצה להודות למשפחה שלי, לצוות ההגנה שלי, לרופאים שלי ולכל האנשים שתמכו בי לאורך השנים", מסר ג'ורג' דרך סנגורו, ג'רמי מור.

מור הוסיף: "זה לא הזמן לחגיגות. בארי ג'ורג', אדם חף מפשע, היה 8 שנים בבית סוהר עבור פשע שהוא בכלל לא ביצע. 8 שנים שאפשר היה להשקיע בחקירה ובניסיונות למצוא את הרוצח האמיתי". עד היום, יותר מ-24 שנים אחרי הרצח, איש לא יודע מי באמת ירה למוות בג'יל דנדו.

חברת הסטרימינג Netflix העלתה לאחרונה את הסדרה הדוקומנטרית "הרצח של ג'יל דנדו", שסוקרת את תעלומת הרצח של אשת התקשורת. אחיה של ג'יל, נייג'ל, התייחס לסדרה על רצח אחותו ובשיחה עם כלי התקשורת הבריטים אמר: "אני מקווה שבעקבות התוכנית תהיה פריצת דרך בחקירה ומישהו יבוא ויגיד משהו. זה קרה כבר עם תוכניות אחרות. אנשים רואים סרטים תיעודיים ופתאום משהו משתחרר להם בזיכרון, או אולי נסיבות החיים שלהם משתנות והם מחליטים להגיד משהו למשטרה. אני מקווה שימצאו את הרוצח".