אחרי 70 שנה על הכס, מלכת בריטניה אליזבת' זוכה לרצף של חגיגות במטרה לציין את הנתון חסר התקדים. רק מעטים זוכים להכיר אותה מקרוב, ואחד מהם - כך מתברר - גר ממש כאן, בנתניה. צ'ארלס גרין, צלם יהודי שומר מצוות, היה צלם של בית המלוכה - ושל המלכה אליזבת' - במשך 20 שנה: "כל מי שפגש אותה, כמוני, זוכר מה היא שאלה ומה הוא אמר. זוכרים את זה ומספרים את זה. כולם יזכרו את זה לכל חייהם". הוא עלה לארץ בעקבות ילדיו, אך גם היום אי אפשר שלא לשים לב לאהבה הכנה שלו למלכה, שכבר חגגה יום הולדת 96 וממשיכה למלוך - תוך כדי שהיא מתמודדת עם סערות גדולות בתוך המשפחה ועם מצב בריאותי מעורר דאגה. 

איך מגיע יהודי שומר מצוות למשרה כזו, הצלם של בית המלוכה?

"כשהלכתי להתראיין - הייתי צלם בר מצוות וחתונות", צ'ארלס - שקרוי על שם הנסיך - מספר בריאיון למגזין N12, "בדיוק חזרנו מחופשה בארץ, הדלקתי את המשיבון והייתה שם הודעה מהמזכיר האישי של המלכה, הוא אמר שהוא מחפש צלם וביקש לצלצל בחזרה. לא האמנתי, חשבתי שזו בדיחה, אבל לא היה לי אף חבר שיודע לחקות את המבטא המושלם, צלצלתי ובאמת ...זה היה הארמון. הם הזמינו אותי להתראיין, שוב לא חשבתי שאקבל את המשרה, אני לא עובד בשבת ולא חשבתי שיש סיכוי".

המלכה אליזבת' בתצלום של צ'ארלס גרין (צילום: צ'ארלס  גרין)
המלכה אליזבת' בתצלום של צ'ארלס גרין | צילום: צ'ארלס גרין

באותם ימים כמעט אף אחד לא נכנס לארמון, וצ'ארלס החליט להציב דרישה: "אמרתי שלמרות שאני לא מעוניין בעבודה - רציתי להיות בתוך הארמון. נכנסתי לבאקינגהאם והייתה שמש נדירה ללונדון, הם ראיינו אותי, אמרתי להם מיד 'אני יהודי ואני לא עובד בשבת ובחגים'. חשבתי שיגידו לי תודה ושלום, במקום זה אמרו לי 'אנחנו לא עושים אירועים של הממלכה באף חג של שום דת' והוסיפו שיודיעו לי בעוד כמה ימים והוציאו אותי לסיור בארמון בחדרים ובגנים - כבר חשבתי שזה היום הכי טוב בחיים שלי".

לקריאת כל כתבות מגזין N12 לחצו כאן

עד היום הוא זוכר את התחושות: "חשבתי איך אני מספר לחברים. פאר שלא ייאמן - זה הספיק לי. חשבתי שזהו, עברו שבועיים ולא הגיע טלפון... ישבתי בסטודיו עם לקוח. הטלפון צלצל, אני לא עניתי כי הייתי עם קליינט וככה זה בבריטניה - לא עונים, מנומסים. אשתי ענתה ואמרה לבאקינגהאם שאני עסוק, הם ביקשו בכל זאת להפריע ורק אשתי תפסה שמדובר בארמון באקינגהאם".

למזלו, אשתו הבינה את חשיבות השיחה: "היא רצה אליי ואמרה לי שהעוזר של אליזבת' בטלפון. הוא התנצל שלקח להם שבועיים להגיע אליי ואמר 'אנו רוצים לתת לך את המשרה'. ממש ככה קיבלתי את העבודה. גייסתי צוות שלם, 16 איש לכל אירוע, אתה יודע - צריך לצלם 160 אנשים - כל המשפחה בשעה וחצי ליצור דיוקנאות מפארים של כל אחד. צילמתי 43,000 תמונות כאלה".  

צ'ארלס גרין (צילום: צ'ארלס  גרין)
מבית המלוכה לנתניה. צ'ארלס גרין | צילום: צ'ארלס גרין

"אין איש בעולם עם כזו רמת הערצה"

מה אנחנו לא יודעים על אליזבת'? 

"אני בטוח שהציבור לא יודע עד כמה היא אישה נהדרת, בבריטניה יודעים שהכישרון הגדול שלה הוא החיבור לאנשים, בארץ לא מבינים את זה, לא יודעים, רואים בטלוויזיה פתיחת תערוכות וכאלה, אבל לא יודעים איך היא עובדת, לא מבינים כמה שהיא עובדת קשה. אף אחד לא עבד ככה, זה מדהים. וגם החיבור לאנשים - אנשים לא יודעים כמה זה קשה".

הוא ממשיך ומרעיף שבחים: "היא אישה מבוגרת, היא התחילה בגיל 26 ,היא הקדישה את החיים שלה לציבור והיא עושה את זה מכל הלב, בלי הפסקה. אין דוגמה כזו בהיסטוריה וגם לא עכשיו - היא לחלוטין לטובת הציבור ולכן זוכרים אותה - מישהו יודע איך נראה מלך נורווגיה או בלגיה? אף אחד! את אליזבת' - כל ילד מכיר. למה? כי היא מאוד נייטרלית בהכול. על כל אדם בעולם - יש לה משהו טוב להגיד, היא תמיד חיובית, היא לא חושבת שלילי והיא מתעניינת מאוד, היא פתוחה לאנשים, היא מביטה בעיניים ומתעניינת".

המלכה אליזבת' בתצלום של צ'ארלס גרין (צילום: צ'ארלס  גרין)
"יש לה רק מילים טובות לכולם" | צילום: צ'ארלס גרין

"אני זוכר שבפעם הראשונה שצילמתי אותה זה היה בארמון עם קבוצת חיילים מבוגרים, אירוע של כבוד", צ'ארלס משחזר. "כולם עמדו בחדר בשורה בשעה 10:00, שלושים שניות לפני כן היה שקט מוחלט, יכולת לשמוע סיכה נופלת. העוזרת התקרבה, חיכיתי שהיא תתיישב ליד החיילים, אבל העוזר שלה הפנה אותה אליי. הלב שלי התחיל לדפוק חזק, פחדתי שהיא תשמע אותו - אסור לדבר איתה עד שהיא פונה אליך. העוזר הפנה אותה אליי ואמר 'זה מר גרין', והיא אמרה 'נעים להכיר אותך, האם אתה איתנו כבר הרבה זמן?', עניתי "אני צלם 25 שנה אבל חדש בארמון'. אני זוכר כל מילה, כל רגע. היא אמרה תודה וצילמתי אותה, כל מי שפוגש אותה - מפורסמים או פשוטים - מתרגש מאוד. אין איש בעולם עם כזו רמת הערצה".

צ'ארלס גרין (צילום: צ'ארלס  גרין)
צ'ארלס גרין, הישראלי שהיה הצלם של בית המלוכה במשך 20 שנה, מעלה זכרונות | צילום: צ'ארלס גרין

אבל לא הכול דבש בבאקינגהאם: יש אירועים מביכים כמו פרשת הקשר של הנסיך אנדרו לעבריין המין ג'פרי אפסטין או ההתרחקות של הארי ומייגן. שאלתי את צ'ארלס איך מרגישים את זה בארמון? הוא אומנם סיים את עבודתו בארמון כבר ב-2012, אך גם בתקופתו לא חסרו הדרמות: "אז היו בעיות עם דיאנה. יש בעיות במשפחה אבל היא מחזיקה את עצמה רחוקה מהם, איש לא יודע מה היא חושבת ומרגישה, היא שומרת על עצמה, מחזיקה את עצמה בעמדת של כבוד - אף פעם לא שומעים אותה, אפילו לא בדיחה קטנה וככה היא נשמרת מהאירועים האלה. היא לא מדברת ולכן לא שומעים רוע, יש לה כבוד לכל אדם - מנקה רחובות או מלך. כל אחד מרגיש חשוב מבחינתה - זה מדהים עמית, אתה חייב להבין את זה כדי להבין אותה".   

אמרתי לצ'ארלס שאני מבין, בעיקר כשאני רואה את החיוך שלה, אבל יש בכל זאת משהו שאני לא מבין - מדוע היא לא ביקרה בישראל, בארץ הקודש? "יכול להיות שהיועצים שלה אומרים לה שלא כדאי להגיע לכאן כדי למנוע בעיות, אני מאוד אשמח אם היא תבוא, אני חולם על זה", הוא משיב. "לדעתי היא נמנעת בגלל העצות של היועצים שלה, הם לא רוצים שתגיע וחושבים שזה לא הזמן או המקום. אני בטוח שהיא בעצמה הייתה רוצה להגיע לכאן - אלו לא החלטות שלה. האנשים ששומרים עליה עושים עבודה טובה עד עכשיו אז היא שומעת לעצתם".

"אולי היא תהיה איתנו עד 120"

לגבי עליית האנטישמיות בבריטניה והשתיקה של הארמון בנושא, לצ'ארלס יש הסבר מסקרן: "אני בטוח שהיא נגד אנטישמית, היא לא אוהבת את זה אבל היא לא תתבטא בפומבי, אני בטוח שהיא מתנגדת לאנטישמיות, זה מובן מאליו - המלכה לא מביעה דעתה על נושאים כאלה, היא גבוהה יותר מזה, מעבר לפוליטיקה - לכן אוהבים אותה. איש לא יכול להגיד שהיא נגד משהו, אלה עסקים של פוליטיקאים, היא הדגל של המלוכה - היא מחזיקה את עצמה כסמל. ככה היא מחזיקה את עצמה 70 שנה בלי להעליב איש. זה בלתי אפשרי - יוצא מהכלל, היא לא אומרת את דעתה בנושאים שבמחלוקת - ברור שהיא חושבת על זה, אבל היא לא מדברת על כך בחוץ אפילו פיליפ דיבר, אבל היא לא יורדת לרמה הזו של דיבור רע. ממש כמו שכתוב בתנ"ך". 

כמי שהיה שם, מה אתה אומר על הסדרה "הכתר"? 

"זה ממש נראה בדיוק, זה עשוי מצוין, אני ממש אוהב את הסדרה. זה אומנם בנוי בסטודיו אבל זה נראה ממש כמו המציאות, הייתי שם, צילמתי שם והם עשו את זה נפלא. רואים שם בסדרה שאף אחד לא יוצא שם טוב מלבד המלכה, היא תמיד יוצאת טוב - גם שם, זה בגלל שהיא כזו באמת".

אימלדה סטונטון, מתוך "הכתר" עונה 5 (צילום: Alex Bailey, Netflix,  יח"צ)
אימלדה סטונטון, מתוך "הכתר" עונה 5 | צילום: Alex Bailey, Netflix, יח"צ

ומה יהיה ביום שאחרי המלכה? 

"כל אחד מגיע לסוף, אני לא יודע אם יהיה עוד מישהו שדומה לה", הוא אומר בכנות. "הנסיך צ'ארלס, שאני קרוי על שמו, רוצה - אבל אין לו את הכבוד שנותנים לאימא שלו. וויליאם יכול להיות מלך טוב - הציבור אוהב אותו גם בגלל הדמיון שלו לדיאנה, 'הנסיכה של העם'. קייט ו-וויליאם יכולים להגיע לרמות האהדה שיש היום למלכה. כרגע הם מתנהלים נכון. הנסיך צ'ארלס  - אני לא יודע מה יהיה איתו. כולם אהבו את דיאנה חוץ ממנו והציבור חושב שהוא לא התנהל כמו שצריך, נראה... אולי המלכה תהיה איתנו עוד זמן רב, עד 120".

היום שאחרי המלכה לא מטריד רק את צ'ארלס (גם הצלם וגם הבן), אלא את כל הממלכה, את מדינות החסות של בריטניה - ולמעשה את העולם כולו. בתקופת שלטונה כל כך הרבה דברים השתנו ברחבי תבל, אך היא נותרה כמעין עמוד תווך ולא רק עבור הבריטים. במשך עשורים היא שימשה גם כמוקד "עלייה לרגל" של מנהיגי העולם, וגם חגיגות 70 השנים לשלטונה שיחלו בשבוע הבא נועדו לשקף את מעמדה הרם.

גם צ'ארלס וקמילה נערכים לחג
האם יצליח למלא את נעלי אימו? הנסיך צ'ארלס והנסיכה קמילה | צילום:

"מסיבת הרחוב הארוכה ביותר" לכבוד המלכה

אליזבת' השנייה, נזכיר, עלתה לכס המלכות ב-1952. ספרי ההיסטוריה יציינו שזו הפעם הראשונה שמלך או מלכה בבריטניה חוגגים את יובל הפלטינה, "עידן אליזבת'". בריטניה רוצה עוד ועוד מהאישה שהפכה לסמל. למרות שאליזבת' עלתה לכס המלכות ב-6 בפברואר לפני 70 שנה, בבאקינגהאם חוגגים את יובל הפלטינה בשבוע הראשון של יוני - שבוע של חגיגות שיגיעו לשיאן בסוף שבוע ארוך של חג ברחבי הממלכה המאוחדת. בריטניה מתכוננת לחגיגות, שעל פי המלכה יהיו חגיגות של "פעם בדור".

המלכה אליזבת' (צילום: רויטרס)
בריטניה חוגגת לה 70 שנה בשלטון בשורת טקסטים | צילום: רויטרס

החגיגות כבר נערכות מתחילת השנה, אבל בשבוע הקרוב מגיעה הישורת האחרונה ששיאה ביום חמישי, 2 ביוני - אז ייערך "מצעד יום ההולדת של המלכה" סמוך לבאקינגהאם. הגדוד הראשון, גדוד שומרי המלכה האיריים, ויותר מ-1,200 קצינים וחיילים ו-240 סוסים יחד עם עוד מאות מוזיקאים, ישתתפו באירוע. המצעד השנתי מציין את יום הולדתו הרשמי של הריבון הבריטי כבר 260 שנה: לאחר שהמצעד יסתיים והתהלוכה המלכותית תחזור לארמון באקינגהאם, משפחת המלוכה תנופף להמונים מהמרפסת, וממול מטס מיוחד ינופף למשפחה בחזרה. בארמון באקינגהאם מסבירים שמקור אירוע המרפסת, שנראה היום די סתמי, היה במקור הזדמנות לנאומים ושיח בין המשפחה להמונים.

במהלך החגיגות להבות יסמנו עד כמה עדיין גדולה ממלכתה של אליזבת' - למעלה מ-1,500 משואות יושאו ברחבי הממלכה המאוחדת, כולל הטריטוריות של הממלכה מעבר לים. הלהבה הראשית תודלק בטקס מיוחד בארמון באקינגהאם: אלפי "משואות קהילות" יודלקו ברחבי בריטניה ובטריטוריות מעבר לים. בכל ערי הבירה של מדינות חבר העמים - 54 בסך הכול. ביום שלמחרת תיערך תפילה מיוחדת בקתדרלת סנט פול, פעמון הכנסייה הגדול במדינה שיוצר ב-1882, אך השתתק בשנות ה-70' של המאה ה-20 בגלל מנגנון שבור. לאחר ששוחזר בשנת 2021, הוא ינגן והדהד ברחבי לונדון.

בשבת הבאה ייערך הדרבי באפסום דאונס, מרוץ סוסים מול עיני בני משפחת המלוכה - ומשם הוד מלכותה תצא להתכונן ל"מסיבת הפלטינה בארמון" שתשודר בשידור חי ב -BBC. מדובר בחגיגה שתרכז אלפי "פרצופים מפורסמים מעולם הבידור" שיתכנסו לערב של מחוות מוזיקליות לחגיגת היובל. באקינגהאם עדיין שומר בסוד את שמות המופיעים. ביום ראשון תיערך ארוחת הצהריים של היובל הגדול: למעלה מ-60,000 בתי אב נרשמו לארח ארוחות יובל גדולות בסוף השבוע. זה עשוי להיות ה"שיא העולמי למסיבת הרחוב הארוכה ביותר", כך טוענים בארמון.

המלכה אליזבת' (צילום: רויטרס)
נעדרה מטקס פתיחת הפרלמנט - אבל התייצבה באירועים אחרים | צילום: רויטרס

למעלה מעשרה מיליון אנשים ברחבי בריטניה צפויים להצטרף לחגיגות במה שמוגדר "הפגנת ידידות", שתכלול הרבה אוכל ואירועים, יותר מ-600 ארוחות צהריים יובל גדולות בין-לאומיות המתוכננות ברחבי חבר העמים ומחוצה לה - מקנדה לברזיל, ניו זילנד ליפן ודרום אפריקה ועד שווייץ ואפילו בישראל. באירוע שנקרא "תחרות יובל הפלטינום" תחרות טכנולוגית מלאת מופעים בהשתתפות המלכה, ממושב נוח - אם מצבה הבריאותי יאפשר זאת אחרי שלושה ימים מאוד עסוקים. התחרות תגיע לשיאה עם שירת ההמנון הלאומי "אלוהים שמור את המלכה". 

ההזמנה לחגיגות גם בישראל: 

"לא ראיתי אינדיקציה לאנטישמיות במשפחת המלוכה"

רות אגלש היא עיתונאית ישראלית ממוצא בריטי. היא כיהנה בעבר במשלחת הישראלית לאו"ם וכיום היא כותבת בתקשורת הבין-לאומית המובילה. את ילדותה היא בילתה בממלכה - אך גם היא לא מבינה מדוע המלכה לא הגיעה אף פעם לביקור בישראל, למרות שיש בני משפחת המלוכה שקבורים פה: "זו שאלה טובה מאוד ולא ברור למה לא. בנה היה, בעלה גם, רק היא התרחקה. יש שמועות שהיא הגיעה לירושלים בסתר כשהייתה צעירה יותר". בשיחה מלונדון היא מדגישה ש"יש הפרדה בין החלטות הממשלה לבין מקומה של המלכה, היא לא מקבלת החלטות ברמה כזו. בנוסף, היא הייתה רק נערה צעירה בתקופת המנדט". 

האם זה בגלל שישראל שנויה במחלוקת? אנו שומעים קולות בבריטניה נגד מדיניות ישראל, למשל ג'רמי קורבין - מה היחס של משפחת המלוכה לאמירות הללו? מהי הגישה של משפחת המלוכה לאנטישמיות בבריטניה?

"המלכה ומשפחת המלוכה תמיד הקפידו לחבק את הקהילה היהודית בבריטניה", היא עונה, כמעט בזעם. "הקהילה היהודית הבריטית גם הייתה מאוד מכבדת ואסירת תודה כלפי המלכה ובני המלוכה האחרים שהתבטאו נגד האנטישמיות. יש אפילו תפילה למשפחת המלוכה בסידור בית הכנסת המאוחד שיהודי בריטניה מדקלמים בכל שבת. מעולם לא ראיתי שום אינדיקציה לאנטישמיות ממשפחת המלוכה". 

רות אגלש, עיתונאית ישראלית ממוצא בריטי (צילום: באדיבות המצולמת)
"המלכה זוכה להערצה רבה והיא כוח מאחד בחברה מפולגת". רות אגלש, עיתונאית ישראלית ממוצא בריטי | צילום: באדיבות המצולמת

האם יש "דם רע" נגד חלקים מהציבור בישראל בגלל ימי המחתרת בתקופת המנדט הבריטי בארץ הקודש?

"שמעתי דווקא ישראלים שמביעים את הסנטימנט הזה וגם העובדה שהמלכה לא ביקרה בישראל (לפחות לא רשמית", עונה רות. בשיחה היא מדגישה שהציבור צריך לדעת שלמלכה אליזבת' יש מקום מיוחד בלב העם הבריטי - "לא למשפחת המלוכה, אבל המלכה אליזבת' זוכה להערצה רבה והיא כוח מאחד בחברה מפולגת מאוד".

האם לדעתך פרשת הנסיך אנדרו או הפרישה של הארי ומייגן מחובותיהם המלכותיות משפיעים עליה?

רות מבטלת את הכותרות הצהובות: "אנשים מעריצים אותה ישירות, אבל כשזה מגיע למשפחת המלוכה ולכל השערוריות הקשורות אליה, זה דבר אחר. הייתה תקופה, אחרי שהנסיכה דיאנה נהרגה, שכמה אנשים בבריטניה כעסו על המלכה וזה קיבל חיזוק על ידי סרטים דוקומנטריים שונים וכתבות חדשותיות. גם התוכנית 'הכתר' בנטפליקס התעמקה באיך שהמלכה ובני המלוכה האחרים התייחסו לדיאנה, אבל היום היא נערצת על אורך החיים שלה. הסיפור של הארי ומייגן או הנסיך אנדרו נתפסים באופן עצמאי".

הנסיך אנדרו (צילום: reuters)
הטיל צל כבד על משפחת המלוכה. הנסיך אנדרו | צילום: reuters

"אומרים שהיא יותר שברירית"

מה השתנה במלכה מאז שהתאלמנה?

"אני לא חושבת שיותר מדי השתנה מאז שהתאלמנה, היא תמיד נראתה ללא תלות בנסיך פיליפ, למרות שמדברים על זה שהיא הפכה שברירית למדי", משיבה רות. ואכן נראה שלמלכה יש לאחרונה בעיות ניידות, שמנעו ממנה למשל להגיע לנאום פתיחת הפרלמנט - אבל היא כן הגיעה לפתיחה המלכותית של קו הרכבת התחתית על שמה, לביקור בתערוכות הסוסים שלה או בתערוכת הפרחים של צ'לסי השבוע.

"אני חושבת שהעובדה שהיא בת 96 ועדיין מופיעה בפומבי גורמת לעם הבריטי להתפעל ממנה עוד הרבה יותר", מסבירה העיתונאית רות. "היא ניצבת כבר 70 שנה ואנשים מעריצים את הסיבולת והיציבות שלה. היא מחזקת את הממלכה שעברה תהפוכות קורונה וברקזיט. אני חושב שאנשים יתגעגעו למלכה אחרי שהיא תיעלם".

"היא באמת שימשה לאיחוד המדינה ואנשים כן שמים לב כשהיא מדברת - הנאום שלה בחג המולד ופניות ציבוריות אחרות מתמקדות לעתים קרובות באחדות. כפי שאמרתי, בריטניה, במיוחד לפני שהיא פרשה מהאיחוד האירופי, הייתה רב-תרבותית ביותר והמלכה היא לעתים קרובות קול האחדות, שקוראת לאנשים להיות בריטים לפני שהם יהיו משהו אחר. זה לא תמיד עובד - זה נכון - אבל זו נחמה כשיש כל כך הרבה מהומה".

המלכה אליזבת והנסיך פיליפ בזמנים טובים (צילום: בית המלוכה הבריטי)
מה השתנה בחייה מאז שהתאלמנה מפיליפ? | צילום: בית המלוכה הבריטי

"לפעמים האהבה צריכה לנצח את המסורת"

כבר מתכוננים ליום שאחרי המלכה אליזבת' - האם זה יהיה צ'ארלס, אולי וויליאם?

"הדעות כאן חלוקות. יש כאלה שחושבים שהכס צריך ללכת לצ'ארלס באופן אוטומטי אחרי המלכה אליזבת, אבל רבים מאמינים שהוא צריך לדלג על דור וללכת ישר ל-וויליאם, שנראה טוב וקייט גם מאוד פופולרית. כדי שצ'ארלס יהפוך למלך כשהוא נשוי לגרושה - זה נושא שברירי וחורג מהמסורת".

מי כן יכול להתחיל למלא את החלל שהיא תשאיר אחריה?

"אני יודעת שלעיתים קרובות יש דיונים על מי יבוא אחרי המלכה אליזבת' ויש מאבק בין שמירה על מסורת לבין אימוץ המודרניות. אם המדינה תשמור על מסורת, אז צ'ארלס יהפוך למלך, למרות שהוא נשוי לגרושה והנסיך האחרון שהתחתן עם גרושה (דודה של המלכה) התפטר. אם המדינה תאמץ את הגישה המודרנית, היא תקבל את זה שלא כל הנישואים נועדו להחזיק מעמד ולפעמים האהבה צריכה לנצח את המסורת".

יש סיכוי שהמחליף יתייחס אחרת לישראל?

"אני יודעת שלנסיך צ'ארלס יש מערכת יחסים חמה עם הקהילה היהודית בבריטניה והוא גם ביקר בישראל, אבל גם הנסיך וויליאם היה בישראל לפני כמה שנים והתאמץ להבין את המורכבות כאן ואת הסכסוך עם הפלסטינים", היא משיבה.

הנסיך וויליאם בכותל (צילום: הלל מאיר/TPS, חדשות)
יעקוף את אביו בדרך לכס? הנסיך וויליאם בכותל, 2018 | צילום: הלל מאיר/TPS, חדשות

ג'ין הוגו האוסטרלית אומנם לא הגשימה מעולם את חלום ילדותה להיות נסיכה, אבל היא השתדלה לא להתרחק ממנו. ג'ין הפכה למלכת המזכרות המלכותיות של אוסטרליה, עם יותר מ-10,000 פריטים - אוסף שהיא מתכננת להגדיל עוד יותר בזמן שהמלכה אליזבת' מציינת את יובל הפלטינה שלה. "הוד מלכותך, אני מקווה שתהיה לך חגיגה נפלאה לרגל היובל שלך ואני מקווה שיהיו לך עוד הרבה הרבה שנים כמלכה שלנו כי כולנו אוהבים אותך", אומרת הוגו בלי טיפת ציניות מביתה בנולקבה, עיירה שנמצאת במרחק של בערך 120 ק"מ צפונית לסידני.

הוגו מתגאה כעת באוסף המזכרות המלכותי הגדול ביותר באוסטרליה, תוצר של יותר מ-40 שנות איסוף. זה התחיל בשנת 1981 עם מטבע הנצחה שדווקא חגג את נישואי הנסיך צ'ארלס ודיאנה אבל מאז, המלכה אליזבת' תופסת את רוב האוסף עם למעלה מ-2,500 יצירות שמוקדשות לה. באוסף דיוקנאות של בני מלוכה בריטיים "בוהים" בה מצלחות פורצלן, בשעה שספלים, קנקנים, ספלים ותחתיות תה ממלאים את ארונות ברחבי ביתה. בובות פלסטיק ופסלונים של המלכה וכלבי הקורגי שלה עומדים כמשמר.

ג'ין היא פנסיונרית אבל יודעת להעריך את עבודתה של המלכה: "היא פשוט עשתה עבודה נפלאה. כמה אנשים אתה מכיר שנמצאים באותה עבודה במשך יותר מ-70 שנה, שעומדים בחובותיהם בכל יום? כאילו, אני חושבת שהם אמרו שיש רק כמה ימים מתוך 70 השנים האלה שבהם היא הייתה חולה מכדי לעשות משהו באמת", היא אומרת בהתפעלות. 

ג'אן הוגו, אוסטרלית בעלת אוסף מזכרות  (צילום: רויטרס)
"כמה אנשים אתה מכיר שנמצאים באותה עבודה במשך יותר מ-70 שנה?" ג'ין הוגו, האספנית האוסטרלית | צילום: רויטרס

לג'ין הוגו יש היכרות מגוף ראשון עם חלק ממשפחת המלוכה: היא פגשה את הנסיך וויליאם - הנסיך האהוב עליה - ואת הדוכסית מקיימברידג' קת'רין כשביקרו באוסטרליה. היא מזכירה, ברמת התלהבות פחותה, שפגשה גם את הנסיך צ'ארלס ואת הדוכסית מקורנוול קמילה. אבל את המלכה היא החמיצה, בינתיים. חתניה של ג'ין לא מעריכים את תשוקתה המלכותית: היא מספרת שהם חשבו שהיא "צריכה להיות כלואה איפשהו". גם במשפחת הוגו עולה שאלת "היום שאחרי", וג'ין אומרת: "הבנות פשוט אומרות 'אוי לא, אנחנו לא רוצות להתמודד עם זה כשתמותי', אבל כשיש אירועים ודברים מיוחדים הם כן אוהבים לראות מה קורה". 

ומה אנשים בבריטניה חושבים על המלוכה? הסקרים מצביעים על כך שאומנם הצעירים לא מרגישים מחוברים למלוכה, אבל אליזבת', בת 96, המלכה שמחזיקה בשלטון לתקופה הארוכה ביותר בהיסטוריה הבריטית, נהנית מפופולריות. רבים מהנתינים שלה, במיוחד הקשישים יותר, מאוד אוהבים אותה: מחקר של צוות החשיבה British Future מצא כי 58% מהבריטים חושבים שהמדינה צריכה לשמור על מוסד המלוכה בעתיד הנראה לעין, אך 25% חשבו שסוף מלכותה של המלכה הוא גם זמן טוב עבור בריטניה להפוך לרפובליקה. נראה שכל עוד הדבר תלוי באליזבת', אין סיכוי שהתרחיש הזה יתממש.