עם כניסתו לתפקיד הנשיא, הורה הנשיא ביידן למחלקת הפנים האמריקנית לבדוק את חוזי השכירות לקידוח נפט בשטחי אלסקה. לאחר בדיקה ממושכת הודיעה שלשום (שני) מחלקת הפנים כי נמצאו פגמים שונים בהחלטת השכירות, כולל היעדר ניתוח של מגוון סביר של חלופות הנדרשים על פי חוקי הסביבה.

השממה הענקית של אלסקה, המשתרעת על כ-19 מילון דונם, היא ביתם של מינים חשובים רבים, כולל דובי קוטב וזאבים ממינים שונים. יחד עם זאת, האזור נחשב עשיר בשמן ובמינרלים ועל כן נחשב לקרקע טובה לקידוחי נפט. בימי הממשל הקודם, הנשיא לשעבר טראמפ עודד מכירה ופיתוח שטחי קידוח באלסקה כצעד שצפוי היה להכניס סכומי כסף משמעותיים לקופת ארצות הברית ולספק מקומות עבודה לתושבי אלסקה.

ג'ו ביידן חותם על צווים (צילום: רויטרס, רויטרס_)
משנה את מדיניות הממשל באשר לקידוח נפט באלסקה, הנשיא ביידן | צילום: רויטרס, רויטרס_
דובי קוטב אלסקה (צילום: Anita Ritenour)
בתי הגידול בסכנה? (דובי קוטב באלסקה) | צילום: Anita Ritenour

לאורך אותן שנים, וביתר שאת בשנים האחרונות, הועלו חששות רבים מפני איומי סביבה ואקלים הנגרמים כתוצאה מאותם קידוחים. בנוסף, על רקע השפל במחירי הנפט, חברות הנפט והגז הגדולות ממקדות לאחרונה את הוצאותיהן בעיקר באנרגיה מתחדשת ונמנעות מחיפושי דלק באתרים חדשים.

החלטתו של ממשל ביידן היא צעד נוסף המסמל שינוי מגמה בכל הקשור לתחום הגנת הסביבה והאקלים. ג'ינה מקארתי, היועצת הלאומית לאקלים בבית הלבן, מסרה: "אנו מאמינים שהאוצרות הלאומיים של אמריקה הם אבני היסוד התרבותיות והכלכליות של מדינתנו". מנהיגי השבטים הארקטיים בירכו על המהלך וקיסטן מילר, מנכ"לית ליגת "מדבר אלסקה", אמרה כי השהיית חוזי השכירות הוא "צעד בכיוון הנכון".

דונלד טראמפ עוזב את הבית הלבן (צילום: Alex Brandon, ap)
עודד קידוח נפט באלסקה, הנשיא הקודם טראמפ | צילום: Alex Brandon, ap

מנגד, נציגי הממשל הרפובליקנים מבקרים בחריפות. "פעולה זו אינה משרתת מטרה אחרת מלבד חסימת כלכלת אלסקה וסיכון ביטחון האנרגיה שלנו", אמרה גב' מורקובסקי, שמייצגת את אלסקה בסנאט מאז 2002. בנוסף, הרשות לפיתוח וייצוא תעשייתי באלסקה מסרה כי היא "מאוכזבת מההחלטה".