לקראת התקדמות בשיחות בין אירן וארה"ב: דיווח כי ממשל ביידן שוקל להסיר סנקציות אישיות שהוטלו על מנהיגה העליון של אירן, עלי ח'מינאי, שהוטלו על ידי ממשל טראמפ. הסנקציות הוטלו בעקבות אירוע שהתרחש בחודש יוני 2019, ובמסגרתו הפילה אירן בשטחה מל"ט ריגול אמריקני, במה שנראה כאחד מרגעי השפל ביחסים הרעועים בין שתי המדינות.

שני גורמים רשמיים בוושינגטון סיפרו לרשת NBC כי הבית הלבן נערך להסיר את אותן סנקציות, וכי שתי המדינות כבר דנו על כך במהלך השיחות ביניהן בווינה שנערכות בניסיון להחיות את הסכם הגרעין, שממנו פרשה ארה"ב בעידן טראמפ. על פי רבים מהדיווחים בתקופה האחרונה, ארה"ב ויתר המעצמות קרובות מתמיד לחזור לאותו הסכם. 

הצהרת ביידן על הפסקת האש בעזה (צילום: רויטרס_)
הצהרת ביידן על הפסקת האש בעזה | צילום: רויטרס_

בתגובה להפלת המל"ט האמריקני לפני שנתיים בדיוק, נשיא ארה"ב דאז טראמפ הורה על הטלת סנקציות על האיתוללה ח'מינאי וגם על פקידים בכירים שמינה המנהיג העליון של אירן. אותן סנקציות כללו איסור כניסה לארה"ב וכן קיום עסקאות כספיות עם חברות אמריקניות.

הסנקציות שהוטלו על ח'מינאי הן סמליות כמעט לחלוטין, שכן המנהיג העליון לא יוצא לחו"ל וגם אין לו נכסים בארה"ב. שני מומחים שבקיאים בנושא סיפרו ל-NBC שלמרות שלסנקציות הללו לא הייתה השפעה מהותית - לא על המנהיג העליון ולא על הכלכלה האירנית ועל תוכנית הגרעין שלה - גורמים רשמיים בטהרן ראו בצעדים שנקטה ארה"ב נגד הדמות החזקה ביותר ברפובליקה כלא מוצדקים ומקוממים.

מחמוד ווזי, ראש הסגל של הנשיא האירני רוחאני, צוטט כאומר בתקשורת המקומית כי ארה"ב כבר הסכימה להסיר את הסנקציות על חלק מההנהגה הבכירה באירן, אך גורמים אמריקניים הכחישו את הטענה הזאת. כשבכיר במשרד החוץ האמריקני נשאל שלשום על הסרת הסנקציות, הוא הותיר את הדלת פתוחה ואמר כי דבר בנושא לא סוכם בינתיים.

"אנחנו עדיין עובדים על כל הנושאים הללו, וזה כולל את נושאי הסנקציות שציינת," אמר.