מגפת הקורונה פגעה באוכלוסיות רבות ומגוונות ברחבי העולם. אוכלוסייה אחת שסוחבת את הנטל הכבד ביותר היא האימהות העובדות, שנאלצות לנווט בין חיי המשפחה והתעסוקה, כשרבות מהן פוטרו או נאלצו לצמצם את שעות העבודה שלהן. דוברת הבית הלבן, ג'ן סאקי, אף התייחסה לכך בשיחה עם התקשורת ואמרה: "הנושא העיקרי שאני מנהלת בזום עם חבריי הוא השפעת המגפה על אימהות ברחבי המדינה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כתוצאה מכך, לאחרונה גברו הקריאות בארה"ב לסייע לאותן נשים ולהעניק להן הטבות שיאפשרו להן להתמודד עם המצוקה המורכבת. חלק מהתומכים אף נקבו במונח "תוכנית מרשל לאימהות", על שם התוכנית הכלכלית לשיקום אירופה לאחר מלחמת העולם השנייה. בהתאם לזאת, אחת ההטבות המוצעות היא מענק כספי חודשי שייתן מענה לכל אותן נשים שאיבדו את משרתן או קיצצו בשעות העבודה.

בניגוד לנעשה בארה"ב, בישראל, למרבה הצער, עדיין לא נשמעות קריאות דומות למרות הנזק שהסב המשבר לאימהות העובדות: 43% מהנשים בישראל התפטרו או הפחיתו בשעות העבודה שלהן כדי לטפל בילדים; 12% מהאימהות לילדים עד כיתה ד' הפסיקו לעבוד בסגרים; ו-70% ממפוטרי הסגר האחרון הן נשים.

לצד הנזקים הברורים שיצר המשבר, נוצרה כאן הזדמנות לשפר את מצבן של נשים רבות ולסייע להן להשתלב בשוק התעסוקה. אלו מהלכים שמעודדים צמיחה ויסייעו גם בטווח הרחוק: יותר אימהות בשוק העבודה יאפשרו לגבות יותר מסים ולהגדיל את תקציב המדינה. גם אם בוחנים זאת מהזווית הכלכלית בלבד – זהו אינטרס של כולנו.