הנשיא טראמפ פיטר הלילה (בין שלישי לרביעי) את מנהל הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות בארה"ב, כריס קרבס. הצעד מגיע בעקבות הצהרותיו של קרבס כי הטענות של הנשיא להונאת הבחירות לנשיאות חסרות בסיס. טראמפ האשים: "הצהרתו של קרבס מאוד לא מדויקת". טוויטר מצידם, סימנו את הציוץ של הנשיא כ"שנוי במחלוקת".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כריס קרבס, מנהל הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות, אמר בהצהרתו בשבוע שעבר כי "אין כל ראיה לכך שמערכת ההצבעות מחקה או איבדה קולות, שינתה הצבעות, או נפגעה בדרך כלשהי". בתגובה, הנשיא טראמפ החליט לפטר את קרבס, על כך הודיע הלילה בחשבון הטוויטר שלו.

"ההצהרה האחרונה של כריס קרבס על אבטחת הבחירות ב-2020 הייתה מאוד לא מדויקת, כיוון שהיו אי-התאמות והונאות מאסיביות כולל אנשים מתים שהצביעו, סוקרים שלא הורשו להיכנס לקלפיות, ו'תקלות' במכונות ההצבעה", כתב הנשיא בטוויטר וחזר על טענותיו הלא מגובות להונאה בבחירות. "לכן, כריס קרבס סיים את תפקידו כמנהל הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות".

טוויטר, בתגובה, סימנה את הציוץ של טראמפ כמכיל "מידע שנוי במחלוקת" אודות הזיופים בבחירות לנשיאות. רשת CNN דיווחה כי קרבס ציפה לפיטוריו, וכי לקראת הבחירות הוא התווכח עם טענותיו החוזרות והנשנות של הנשיא בדבר ההצבעה בדואר, אולם נמנע מלבקר אותו בפומבי על דבריו.

נשיא ארה"ב טראמפ נואם לראשונה מאז ההפסד בבחירות (צילום: reuters)
"הטענה של קרבס - אינה מדויקת". טראמפ | צילום: reuters

לאחר מועד הבחירות אימץ קרבס עמדה תקיפה יותר, לרוב בחשבון הטוויטר שלו. בציוציו, פרסם בדיקה של העובדות העומדות מאחורי טענותיו של טראמפ, ותאוריות הקונספירציות שהפיצו הנשיא ותומכיו האמריקנים.

הוא המשיך לפרסם את בדיקת העובדות עד השעות האחרונות של כהונתו בתפקיד, וצייץ היום כי טענות על זיופים במערכת הבחירות "אינן מבוססות או קוהרנטיות", וציטט מכתב עליו חתמו 59 מומחי בחירות. "כל מי שטוען שהבחירות בארה"ב מזויפות – טוען טענה יוצאת דופן".

לפני יותר משבוע, הודיע טראמפ גם על סיום תפקידו של מזכיר ההגנה האמריקני מארק אספר, ללא הודעה מוקדמת. הנשיא הודיע על כך, באופן לא חריג, בציוץ בטוויטר, וכתב שאספר "שוחרר" והוא מודה לו על שירותו. היחסים בין מזכיר ההגנה אספר לנשיא טראמפ לא היו טובים בחודשים האחרונים, בעיקר על רקע הטיפול בהפגנות ובאירועי הביזה ברחבי ארצות הברית. אספר התנגד לשימוש בגז מדמיע נגד המפגינים, בעוד טראמפ דחף לשימוש באמצעים חריפים יותר.