מגפת הקורונה ממשיכה להתפשט ברחבי העולם, והבוקר חצה מספר הנדבקים העולמי את ה-40 מיליון. בארה"ב נרשם ביום שישי האחרון מספר הנדבקים היומי הגבוה ביותר מאז חודש יולי - 68 אלף בני אדם אובחנו כחיוביים לקורונה. גם במדינות אירופה המספרים ממשיכים לעלות, ובאיטליה, שבה נרשמה התגברות מרשימה על הגל הראשון, נפטרו ביממה האחרונה 69 בני אדם לאחר שנדבקו בנגיף. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בארץ המגף נאלצו להטיל הגבלות נוספות לאחרונה, ובהן מעין עוצר לילי שבו יאסרו התקהלויות מהשעה 21:00. זאת לאחר שבמדינה התגלו 11,705 נדבקים בקורונה ביממה האחרונה. גם בגרמניה התחלואה לא נבלמת וביממה האחרונה אובחנו 4,325 כחיוביים לנגיף ו-12 בני אדם מתו לאחר שנדבקו בקורונה.

תחנת הרכבת המרכזית ברומא (צילום: Antonio Masiello, getty images)
הקורונה באיטליה | צילום: Antonio Masiello, getty images

בצרפת, שבה אובחנו 32 אלף בני אדם כחיוביים בבדיקת קורונה ביממה האחרונה, הוטל עוצר לילי בין השעות 21:00 ל-6:00 בבוקר במטרה לבלום את התפשטות המגפה. הלילה נראו רחובות נטושים בכמה ערים במדינה בעקבות העוצר, בין היתר בליל, ליון, סנט אטיין, גרנובל ומונטפלייה.  

בארה"ב נרשמה עלייה במספר המקרים החיוביים ב-48 מדינות, ובמוקד נמצאות פלורידה וקונטיקט עם עלייה של עשרות אחוזים בנדבקים. הלילה התראיין ד"ר אנתוני פאוצ'י, חלק מכוח המשימה של הבית הלבן למלחמה בקורונה, והצהיר כי הוא לא מופתע שהנשיא טראמפ נדבק בקורונה, היות שהוא נכח לפני כן באירוע המוני שהיווה "מוקד הדבקה המוני". 

אנתוני פאוצ'י (צילום: AP)
ד"ר פאוצ'י: "לא מופתע שטראמפ נדבק בקורונה" | צילום: AP

גם במדינות דרום אמריקה נתוני התחלואה מסרבים לרדת. במקסיקו אובחנו 4,119 בני אדם כחיוביים לקורונה, 108 מתו ביממה האחרונה. בברזיל, שרושמת במהלך המגפה מספרי נדבקים מהגבוהים בעולם, 10,982 בני אדם אובחנו כחולים בנגיף ביממה האחרונה. בסך הכול מתו במדינה 153,905 אלף בני אדם מאז פרוץ המגפה. בהודו אובחנו ביממה האחרונה 55,722 בני אדם ו-579 נפטרו בעקבות הידבקות בנגיף. 

מדינות אירופה מתקשות לאכוף את מודל "רמזור"

ממשלות אירופה נתקלות במכשול חדש בדרך להטלת הגבלות בעקבות התפשטות מחודשת של מגפת הקורונה. חלק מהערים המוגדרות "אדומות" מתנגדות להטלת סגר דיפרנציאלי רק עליהן. כך למשל קורה בערים גדולות בבריטניה, ספרד וצרפת - שם הממשלות החלו במשא ומתן מול הערים במטרה להסכים על הגבלות שיהיו מקובלות על כל הצדדים. 

בעיר מנצ'סטר שבבריטניה, נאבק ראש עיריית מחוז מנצ'סטר, אנדי בורנהאם, בהחלטת הממשלה להטיל סגר על העיר. בעקבות כך, החלה הממשלה במשא ומתן עם העיר כדי להגיע להסכמה. ראש הממשלה בוריס ג'ונסון איים: "אם לא יושג הסכם, אני אאלץ להתערב במטרה להגן על בתי החולים במנצ'סטר ועל חיי התושבים", והציע לבורנהאם לשקול מחדש את עמדתו בנושא. 

ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון (צילום: רויטרס_)
ג'ונסון מזהיר: "אאלץ להתערב" | צילום: רויטרס_

מאבק דומה מתרחש גם בערים נוספות באירופה. מוקדם יותר החודש, דחה בית המשפט במדריד, בירת ספרד, את ההגבלות שרצתה הממשלה להטיל על עיר הבירה. בית המשפט פסק כי אין לממשלה את היכולת החוקית לשלול מהאזרחים את הזכות לצאת מעיר הבירה וכך גם ב-9 עיירות נוספות במדינה. 

_OBJ

בגרמניה דחה בית המשפט את העוצר הלילי שרצתה להטיל הממשלה על המסעדות והברים בין השעות 23:00 ל-6:00 בבוקר. "אין הוכחה לכך שסגירת המסעדות והברים בלילה תסייע בעצירת התפשטות המגפה", קבע בית המשפט. שר הבריאות הגרמני אמר כי הוא "מאוד מאוכזב" מההחלטה, והסביר כי אין ספק שבערים מרכזיות בגרמניה ההתקהלות במקומות מעין אלה מניעה את ההתפשטות המחודשת של המחלה.