שר התעשייה, המסחר והתיירות של בחרין, זייד בן ראשיד אלזיאני, הצהיר היום (חמישי) כי ארצו תהיה פתוחה לייבוא תוצרת ישראלית - כולל מוצרים שמקורם בשטחי יהודה ושומרון. הצהרה זו מהווה צעד חשוב בחיזוק היחסים בין שתי המדינות מאז חתמו ב-15 בספטמבר על הסכם הנורמליזציה בתיווך ארה"ב.

לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

לפי הדיווח של מערכת הידיעות "רויטרס", ישראל מצפה לסחר עם בחרין בשווי של כ-220 מיליון דולר בשנת 2021, זאת מבלי להחשיב את העסקאות הביטחוניות והתיירות האפשריות.

"נתייחס לכל המוצרים הישראליים כמוצרים ישראליים", אמר אלזיאני. "אין לנו שום בעיה עם התיוג או מקור הייצור של המוצרים". עוד הוסיף שר המסחר של בחרין כי "חברת התעופה המקומית, "גולף אייר", מתוכננת להשיק ב-7 בינואר את קו הטיסות "תל אביב-בחרין. המשלוחים מהמדינה ייחלו גם הם בקירוב לתאריך זה".

על פי הנחיות האיחוד האירופי, נדרשת מדינת ישראל לסמן בבירור את המוצרים שיובאו משטחי יהודה ושומרון בטרם יוצאו למדינות החברות באיחוד האירופי. נשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ, הסיר הבחנות מכס אלה בחודש שעבר בארה"ב ומנע את ההפרדה בין הסחורות השונות.

טקס החתימה בבית הלבן (צילום: רויטרס)
החתימה על הסכמי השלום עם האמירויות ובחריין בבית הלבן | צילום: רויטרס

וואסל אבו יוסף, בכיר בארגון אש"ף, גינה את הדברים וטען כי הם "סותרים החלטות בינלאומיות שפסק האו"ם". ווסאל הפציר במדינות ערב שלא לייבא מוצרים מישראל, זאת במטרה למנוע את חיזוק כלכלתה על ידי התפרסות לשווקים הערביים ברחבי העולם.

היחסים עם בחרין על רקע חיסול אבי תוכנית הגרעין

לאחר שהתייחס לייבוא המוצרים משטחי יהודה ושומרון, ניסה שר המסחר של בחרין להפחית את החשש בישראל מפעולות נקם של גורמים בבחרין על רקע ההתנקשות באבי תוכנית הגרעין האירני, המיוחס לטענתם לישראל. "אנו לא רואים איומים", הבהיר אלזיאני. " אנו לא רואים שום דרישה יתרה לביטחון או יחס מיוחד לתיירים ישראלים.