במקביל להתרגשות שאחזה בישראל ובאיחוד האמירויות, עם נחיתת המשלחת הישראל באבו-דאבי - בעולם הערבי התגובות למהלך מעורבות. "השלום הוא לא מילה ריקה שנועדה להפוך פשעים ורדיפות לנורמליים", תקף סאיב עריקאת, הבכיר ברשות הפלסטינית. הפלסטינים קראו: "הנורמליזציה היא בגידה". מנגד, רבים באיחוד האמירויות בירכו את ההתקדמות ביחסים ואת הקרבה בין העמים. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בראש המתנגדים למהלך שקורם עור וגידים בין ישראל לאמירויות, עומדים ההפלסטינים שחשים שנשארו נבגדים מאחור. ברשות הפלסטינית יש כעס גדול, כך גם בפתח, בחמאס ובג'יאהד הפלסטיני - הם מאוחדים בכעס על איחוד האמירויות על הנורמליזציה שהיא מקדמת עם ישראל, ועל גינוני הכבוד שניתנים לה במסגרת הנחיתה של הטיסה מוקדם יותר.

"נתניהו אומר שלום תמורת שלום ומתכוון לאפרטהייד", כתב בכיר הרשות סאיב עריקאת, "השלום הוא לא מילה ריקה שנועדה להפוך פשעים ורדיפות לנורמליים, שלום הוא תוצאה של צדק, שלום לא נעשה על ידי אי מתן זכויות לפלסטינים והתעלמות והפעלת מדיניות של אפרטהייד נגדם - נתניהו מתכוון לאפרטהייד כשהוא אומר שלום תמורת שלום". 

באחת הקריקטורות שמפרסמים הפלסטינים, נראה אדם מאיחוד האמירויות פותח את פיו - ולשונו היא בעצם השטיח שמונח על מדרגות המטוס שממנו יורד ראש הממשלה נתניהו. בצד הימני העליון של התמונה כתוב "נורמליזציה".

בקריקטורה נוספת, מצוייר שליט איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד כשהוא בעצם המטוס שעליו טס ראש הממשלה נתניהו. מתחת למטוס עומד פלסטיני ומניף שלט שעליו כתוב: "לא לנורמליזציה עם העמים הערבים". אך עשן המטוס מסתיר חלקית את הפלסטיני, כמשל להתעלמות מהפלסטינים.

מנגד, באיחוד האמירויות בירכו על נחיתת מטוס אל על באבו דאבי: "ברכות לאוהבי השלום", צייץ עיסא אל שאמסי, איש עסקים אמירתי. 

איש עסקים אמירתי אחר בשם חוסיין שיתף בטוויטר סרטון של הטיסה וכתב: "המשלחות האמריקניות והישראליות מתכוננות לטיסה היסטורית". 

בתמונה נוספת שפרסמו הפלסטינים מופיע המטוס הישראלי שנחת באמירויות, עליו כתוב שלום בעברית, ערבית ואנגלית - ושמו באנגלית קריית גת. שם העיר הוקף באדום ונכתב: "תזכרו, הנורמליזציה היא בגידה, ברגע שהמטוס הזה ינחת באיחוד האמירויות תזכרו שקרית גת היא התנחלות שנבנתה ב-1954 על אדמות פלסטינים וספציפית על כפר בשם עיראקת אל-מנשייה. הכפר נכבש במרץ 1948".  

על אף שהטיסה ההיסטורית עברה מעל ערב הסעודית, מדינת המפרץ נמנעת בינתיים מלהתייחס אליו בפומבי. כלומר, אין תמיכה או התנגדות מוצהרת מצד סעודיה. מאחורי הקלעים, סעודיה מבהירה לאבו מאזן שהיא לא תאפשר למדינות ערביות אחרות להתקדם במסלול דומה של האמירויות. יחסים סמויים יתאפשרו עם ישראל, אך לא בצורה גלויה. באותה נשימה, מבקשת סעודיה מאבו מאזן להנמיך את הטון התקיף מול איחוד האמירויות.  

למרבה ההפתעה, אפילו באיחוד האמירויות יש גורמים מבית שמתנגדים להסכם שנרקם עם ישראל, אך לפי שעה קולם לא נשמע באופן בולט. אחד מהם הוא אזרח בשם חאמד אל-שאמיסי שכתב בחשבון הטוויטר שלו: "בשבילי כאמירתי - היום הוא התחלה חדשה לנכבה".