בחזית המאבק: יותר מ-7,000 עובדי צוותים רפואיים מסביב לעולם מתו לאחר שנדבקו בקורונה - כך עולה מדוח של אמנסטי אינטרנשיונל שהתפרסם הלילה (בין רביעי לחמישי). המדינה שספגה את הקורבנות הרבים ביותר בקרב העובדים היא מקסיקו - עם 1,320 קורבנות, אחריה נמצאת ארה"ב עם 1,077 מתים וברזיל עם 634 מתים. "מדובר במשבר בקנה מידה מטלטל", אמר סטיבן קוקברן, ראש המחלקה לרווחה כלכלית ומשפטית באמנסטי אינטרנשיונל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מדינות בולטות נוספות שנמצאות במעלה הרשימה המצערת הן הודו עם 573 קורבנות בקרב הצוותים הרפואיים ודרום אפריקה עם 240. "לכל עובד רפואי יש את הזכות להרגיש בטוח בעבודתו וזו שערוריה שרבים מהם משלמים את המחיר הגבוה ביותר", הוסיף קוקברן.

"אנחנו קוראים לכל הממשלות לנקוט צעדים דחופים להגן על חייהם של עובדי הבריאות. כמו כן, עליהן להגדיל את אספקת ציוד המגן להאזין ולתת מענה לעובדי הרפואה שמתבטאים לגבי סביבת העבודה שלהם ותנאי ההעסקה שלהם, ולכבד את זכויותיהם להתאגד ולהתארגן מקצועית", אמר קוקברן. "לכל אורך המגיפה ממשלות העולם התהדרו בגבורתם של עובדי ועובדות הרפואה, אבל השבחים הללו נשמעים חלולים כשכה רבים מהעובדים הללו מתים בשל היעדר הגנה בסיסית".

חולי קורונה בבית חולים (צילום: reuters)
הקורונה בברזיל | צילום: reuters

ב-13 ביולי פרסמה אמנסטי אינטרנשיונל שמצאה כי יותר מ-3,000 עובדי רפואה מתו לאחר שנדבקו בקורונה. המספר עלה משמעותית מאז בשל עליית שיעורי ההדבקה במדינות מסויימות וגם הודות לזמינות של מקורות מידע חדשים. יחד עם זה, קשה להשוות בין הנתונים הקודמים לחדשים באופן ישיר, בשל שיטות שונות לאיסוף מידע והגדרות שונות של עובדי רפואה במדינות שונות. בנוסף, אמנסטי מעריכה כי המספרים האמיתיים עלולים להיות גבוהים יותר משמעותית, בשל דיווח לקוי ברבות מהמדינות הכלולות בניתוח.

לנוכח מספרי המתים המאמירים במדינות שהוזכרו, האזרחים וצוותי הרפואה לא נשארים אדישים. בדרום אפריקה נדבקו יותר מחצי מיליון אזרחים. מערכות החינוך והבריאות, יחד עם ארגוני העובדים שם - צפויים למחות במהלך יום חמישי מחוץ לפרלמנט ואף להכריז על שביתה ברחבי המדינה ב-10 בספטמבר אם דרישותיהם לא ייענו. עד כה, המדינה לא עמדה בדרישותיהם של העובדים למיגון, מעורבות בקבלת החלטות, תמיכה פסיכולוגית, תחבורה ותוספת תשלום לעובדים הנמצאים בחזית המאבק.

ארה"ב שברה שיא עולמי כשביממה אחת מתו 2,000 איש (צילום: SKY NEWS)
מקום שני אחרי מקסיקו - ארה"ב | צילום: SKY NEWS

בהודו נדבקו יותר מ-3.5 מיליון בני אדם בקורונה ומתו יותר מ-65 אלף. עובדי מערכת הבריאות שם העלו חששות רבים בנוגע לבטיחותם ובמהלך אוגוסט מאות אלפים מהם יצאו לשביתה בדרישה לשיפור תנאיהם.

מספר הנדבקים בקורונה בקרב עובדי מערכת הבריאות במקסיקו הגיע באוגוסט למספר הבלתי נתפס של 97,632. לפי דיווחים שונים, עובדי הניקיון בבתי החולים נפגעו במיוחד מהנגיף משום שרבים מהם עובדי קבלן שאינם זכאים לזכויות והגנה.