השאלת שמטרידות את החברה ואת הממשלה כאן בישראל מדאיגות את העולם כולו, אולם השאלה איך להתגבר על הקורונה התחלפה בשאלה איך חיים עם המגיפה? "הקורונה כאן כדי להישאר", כותבים המומחים בניו יורק טיימס. מדינות רבות מוציאות מבצעי בדיקות רחבים, חוקי מעקב אחר נשאים, ביקורות בגבולות, והגברת המודעות של האזרחים לסכנה שיש באי שמירה על ריחוק חברתי והסרת מסיכות.   

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

האסטרטגיות השונות מכריחות ממשלות ופקידים לשתף נתונים ולעבוד בצוותא, להתגבר על מערכות לא תואמות, שפות שונות, קרבות פוליטיים ויריבות אחרות - אבל עדיין אפילו המדינות המצליחות ביותר כנראה לא יכולות להכריז "ניצחון על הקורונה" עד שיימצא חיסון.

בארצות הברית, ברזיל והודו הרשויות עדיין לא הצליחו להכיל את ההתפרצות הראשונית ונגיף הקורונה ממשיך במסלול ההדבקה, ומאיים גם על המדינות שהצליחו לבלום את ההתפרצות הראשונה. "זה תמיד יהיה איתנו", אמר סיימון ג'יימס תורנלי, אפידמיולוג מאוניברסיטת אוקלנד בניו זילנד, שהכריזה על עצמה כנקייה מקורונה – ונאלצה לחזור בה. "אני לא חושב שאנחנו יכולים לחסל את הנגיף לטווח הארוך. אנו נצטרך ללמוד לחיות איתו".

ארכיון (צילום: AP)
ניצחו את הקורונה? לא לגמרי. ניו זילנד | צילום: AP

בטוקיו נרשמו בשבוע האחרון 253 חולים חדשים, 83 מהם נדבקו במתחם בילויים בבירה היפנית. יפן סוגרת אזורים מוגבלים, וטוקיו מצידה רוצה לשמור על העסקים פתוחים - כדי להניע מחדש את הכלכלה. ראש הממשלה שוקל לאפשר למטיילים מאוסטרליה, ניו זילנד, תאילנד וויאטנאם להיכנס למדינה. "יפן אינה יכולה להרשות לעצמה לשמור על גבולותיה סגורים", אמר שינזו אבה, ראש הממשלה.

קורונה - יפן (צילום: Jae C. Hong, AP)
יפן: אפליקציית מעקב אחרי אנשי קשר | צילום: Jae C. Hong, AP

ביום שישי האחרון השיקה יפן אפליקציית מעקב אחר אנשי קשר, שתתריע במידה והמשתמשים היו בקשר עם אדם שנמצא חיובי במהלך 14 הימים האחרונים. מפעילי הרכבות השיקו אפליקציה ואתר אינטרנט שמדווח לנוסעים עד כמה צפופות הרכבות בכל זמן נתון.

הברים והמועדונים נפתחו מחדש, אבל למארחים נאמר להימנע מלשהות ליד הלקוחות ולשמור מרחק במהלך מסיבות הקריוקי או הריקודים, ועל מועדוני הלילה למזער את נפחי הקהל. "עלינו לנהל את הכלכלה בחוזקה על ידי שליטה בסיכוני ההידבקות באמצעים פחות מגבילים, ולנקוט צעדים ששמים דגש רב יותר על הגנה על משרות ועל החיים".

הודו קורונה (צילום: AP)
הקורונה בהודו | צילום: AP

בגוטרסלו שבמערב גרמניה יותר מ-1,500 עובדים במפעל לעיבוד בשר נדבקו בקורונה, והרשויות נאלצו  לסגור מחדש שני מחוזות.

דרום קוריאה, שהייתה הדוגמא לתגובה מהירה ויעילה, הודיעה על עוד עשרות נדבקים חדשים בימים האחרונים, וההסגר חזר לאזורים שלמים. התקשורת בדרום קוריאה מכנה את האסטרטגיה שלה "הסגר במסגרת חיי היומיום". המדינה האסיאתית המקדמת, היעילה והמסודרת מעולם לא יישמה את ההסגר הקפדני שנראה במקומות אחרים, והאמצעים להתרחקות חברתית נותרו במסגרת הנחיות.

היא הציבה היום יעד - מקסימום 50 נדבקים חדשים ביום - מטרה איתה, לדברי משרד הבריאות בסיאול, מערכת הבריאות הציבורית עם תוכנות הבדיקה והמעקב יכולה להתמודד. לאחר שגל זיהומים שני פרץ בסיאול, גורמים בעיר קראו לאנשים ללבוש מסכות בתחבורה ציבורית וסגרו מתקנים ציבוריים למשך שבועיים.

אישה קונה בחנות יוקרה בסיאול, דרום קוריאה (צילום: reuters)
דרום קוריאה - חזרת הסגר | צילום: reuters

ממשלת דרום קוריאה מייעצת לחברות להושיב את העובדים בזיגזג, ולכבות את המזגנים בכל שעתיים כדי להגביר את האוורור. היא אפילו ייעצה לקוריאנים לשאת שני סוג מסכות בקיץ - מסכה כירורגית רגילה ומסיכה רצינית יותר לסביבה צפופה, הדומה למסכות ה-N95 שלובשים הצוותים הרפואיים.