מרססים חומר חיטוי על אנשים: בתמונות קשות שמופצות בימים האחרונים ברשת ומגיעות מצפון מזרח הודו, נראים עובדים עטויי סרבלי מיגון לבנים, כשהם מרססים חומר חיטוי על אזרחים. על פי דיווחים שונים ברשת, כ-5,000 בני אדם במדינה רוססו באופן זה. המעשים אושרו על ידי גורמי משטרה מקומיים ובממשלה זעמו על התמונות וגינו בחריפות את המעשה. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

באחד הסרטונים שהופצו, נראים העובדים עם הסרבלים מתיזים ספריי חיטוי על אנשים. מדובר בנוזל חיטוי שמשתמשים בו לחיטוי אוטובוסים ומקומות אחרים - חומר שלא נועד לבני אדם. שוטר בכיר ממדינת אוטר פרדש, שם התרחש אחד ממקרי הריסוס מעוררי המחלוקת, נימק את ההחלטה לבצעו בכל זאת: "אנחנו לא רוצים שהם יפיצו את הווירוס, הוא יכול להיות על הבגדים שלהם". 

 השוטר הבכיר הוסיף כי חומר החיטוי שרוסס אינו מזיק לגוף האדם, אלא שחומרי החיטוי הללו, שמיועדים למעשה למשטחים, עלולים להיות מסוכנים ביותר. על פי ארגון הבריאות העולמי, התזת חומר חיטוי על הגוף, לא תשנה דבר אם הנגיף כבר מצוי בגוף האדם.

אכיפת הגבלות קורונה בהודו (צילום: רויטרס, רויטרס_)
אכיפת הגבלות קורונה בהודו | צילום: רויטרס, רויטרס_

אותם "מרוססים" הם למעשה אזרחים הודים שהיגרו לערים הגדולות על מנת לעבוד - ובעקבות משבר הקורונה והסגר שהטיל ראש הממשלה מודי על המדינה כולה, שבו לבתיהם. הם רוססו בחומר חיטוי עקב החשש שעם שובם לבתיהם, הם עלולים להפיץ את הנגיף בחלקים נרחבים של מדינת הענק, בה מספר הנדבקים נמוך יותר אפילו ממספר הנדבקים כאן אצלנו בישראל. 

גורם במשרד הבריאות ההודי מיהר לגנות את המעשים השנויים במחלוקת ואמר שהמעורבים במקרי הריסוס ננזפו. "אותם עובדים שריססו את האזרחים עשו זאת מפחד", מסר הגורם. 5,000 אזרחים שרוססו בחומר החיטוי נמצאים כעת במעקב רפואי של הממשל.