נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הכריז על מצב חירום אחרי שעשרים אלף טונות של נפט דלפו וזיהמו את נהר נורילסק שבחבל סיביר. הנפט החל לזהם את מי הנהר כאשר ביום שישי האחרון מיכל דלק בתחנת כוח ליד העיר נורילסק קרס, ככל הנראה בשל ההתחממות הגלובלית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

התאונה שהובילה לאירוע התרחשה כשעמודים התומכים במיכל דלק בתחנת הכוח של אחת מחברות הבת של "נורילסק ניקל" - החלו לשקוע, ככל הנראה בשל התחממות האזור. בעלי החברה טוענים כי בשל ההתחממות הגלובאלית קפאת העד (אדמה שנשארת קפואה לאורך זמן רב) הופשרה ועל כן קרס מיכל סולר, דלק המופק מנפט. הנוזל שדלף, נסחף כ-12 ק"מ מאתר התאונה והתפרס על שטח של 350 קמ"ר, בכך הפכה התאונה לשנייה בגודלה בהיסטוריה הרוסית המודרנית, על פי רשת BBC.

הנשיא פוטין הביע זעם על האירוע החמור אחרי שגילה שהפועלים במקום ניסו לטפל בבעיה בעצמם ולא דיווחו על כך לרשויות במשך יומיים שלמים. פוטין פנה למושל האזור ובעל חברת "נורילסק ניקל" ושאל אותם: "מדוע סוכניות ממשלתיות שמעו על זה רק יומיים לאחר האירוע? אנחנו צריכים ללמוד על מצבי חירום מהמדיה החברתית?". בהצהרה של חברת "נורילסק ניקל" נטען שהאירוע דווקא דווח בצורה "מתוזמנת ונכונה".

זיהום נפט בנהר ברוסיה‎ (צילום: באדיבות גרינפיס)
זיהום נפט בנהר ברוסיה‎ | צילום: באדיבות גרינפיס
זיהום נפט בנהר ברוסיה‎ (צילום: באדיבות גרינפיס)
זיהום נפט בנהר ברוסיה‎ | צילום: באדיבות גרינפיס

מצב החירום שהוכרז משמעותו שכוחות ממשלתיים נוספים יגיעו לאזור ויסייעו בפעולות הניקיון. ארגונים סביבתיים טוענים כי היקף השפכים והתנאים הגיאוגרפיים יקשו מאוד על ניקיון הנפט שדלף. במקביל, פוטין הורה לעצור את מנהל תחנת הכוח ולחקור את האירוע. זו לא הפעם הראשונה שהחברה העשירה מעורבת בתקריות מסוג זה, ב-2016 הודתה החברה כי תאונה באחד ממפעליה הפך נהר סמוך לאדום.