מספרה בימי קורונה, ג'ורג'יה, ארה
מספרה בג'ורג'יה|צילום: reuters

ג'ורג'יה, ארה"ב
סלון שיער חוזר לפעול ואחרי שבועות בבית, היומן התמלא במהירות מסחררת. ננסי גלוס טימונס, בעלת מספרה מספרת, כי "הטלפון לא מפסיק לצלצל מאז שפתחנו. יש שם בחוץ צורך עצום ואנשים מספיק אמיצים כדי להגיע". ברחבי ארצות הברית מושלים וראשי ערים מסירים עוד ועוד מגבלות חברתית. בשיאן של המגבלות בסוף מרץ ובתחילת אפריל, יותר מ -310 מיליון אמריקאים היו תחת מגבלות שנעו בין "מקלט במקום" ל"שהייה בבית". החוקים השתנו לפי מדינה, מחוז ואפילו עיר. גורמי הבריאות האמריקנים מזהירים גם היום כי הקלת המגבלות מוקדם מדי עלולה להביא להתפרצויות חדשות, אולם מדינות רבות כבר דוהרות קדימה.

רצים במדריד, ספרד, אחרי ההקלות בהסגר (צילום: reuters)
הקלות בסגר בספרד|צילום: reuters

מדריד, ספרד
ספרד אומרת "אדיוס" להסגר הקפדני שהוטל עליה מאז מרץ, לאחר שספגה מכה מאוד קשה מהקורונה עם יותר מ-26 אלף מתים ומאות אלפי חולים. אזרחי מדריד חילצו את עצמם מהבתים אחרי שבעה שבועות בבתים ויצאו לראשונה לריצות, לרכיבה על אופניים וסתם לסיבוב. אנטוניו אלוורז, קבלן ממדריד שיצא לרוץ ולנשום אוויר, אמר ל-bbc, "זה לא היה פשוט נפשית וכלכלית, אבל טוב שהרשויות הפעילו את ההסגר, אחרת היה כאן אסון גדול בהרבה".

אישה קונה בחנות יוקרה בסיאול, דרום קוריאה (צילום: reuters)
שופינג בסיאול|צילום: reuters

סאול, דרום קוריאה
יוצאים לבובוק סובי – קניות נקמה. הקמעונות בדרום קוריאה חוזרת ונוקמת בקורונה. החנויות נפתחות והציבור פורק את זעמו באמצעות רכישות. למונח קוראים "בובוק סובי" – טרנד שהשתלט על הרשתות החברתיות של דרום קוריאה. הקניונים בסיאול עמוסים, הכבישים המהירים שוב פקוקים. קונים ומטיילים חוגגים ומתפרעים בסוף השבוע הארוך הראשון מאז החלה המדינה לפתוח את התנועה והעסקים שלה.

שוטר צולף באזרח בניו דלהי, לאחר שהפר ריחוק חברתי (צילום: reuters)
מפר הסגר נענש בהודו|צילום: reuters

ניו דלהי, הודו
שלושה מיליון שוטרים הודים אוכפים את ההסגר הגדול ביותר בעולם - הסגר של 1.3 מיליארד איש, מאז ה-25 במרץ. ההסגר בהודו התחיל לאט לאט להשתחרר השבוע, אבל הדרך עוד ארוכה. הצלם של סוכנות רויטרס תיעד שוטר מכה מהגר עבודה שניסה לעלות לאוטובוסים עירוניים כדי להגיע לביתו בכפר ובכך הפר את כללי הריחוק החברתי.

תיירים בחומה הסינית אחרי שחרור הסגר על סין (צילום: reuters)
בחזרה לחומה הסינית|צילום: reuters

בייג'ינג, סין
זרם חלש של תיירים חוזר לסיורים על החומה הסינית, אחרי כשהמדינה הסירה את המגבלות שסגרו את הסינים מאז חודש ינואר. כפר "שושלת צ'ינג המדומה", השוכן למרגלות החומה בדרך כלל עמוס מאוד בתיירים, כמאה אלף מבקרים עוברים דרך הכפר ביום נתון. עכשיו פחות מעשירית מגיעים. מנהל שיווק תיירות בכפר, שנמצא במרחק 110 ק"מ מבייג'ינג, מספר "האנשים עדיין חוששים מהנגיף ולא מוכנים לנסוע מרחקים ארוכים".

תלמידים חוזרים לבתי הספר בווהאן סין  (צילום: רויטרס, רויטרס_)
חוזרים ללימודים בווהאן|צילום: רויטרס, רויטרס_

ווהאן, סין
תלמידים במוקד התפרצות נגיף הקורונה, העיר ווהאן, לבשו מסכות ושמרו מרחק בתור לסריקה התרמית בכניסה לביה"ס ונכנסו לשיעור. החזרה של כל התלמידים לביה"ס היא השלב האחרון בתכנית הסרת ההסגר בעיר במחוז חוביי, שספג את המכה הקשה ביותר בסין. תלמידי בתי ספר ב-121 מוסדות שבו לאחר חודשים ששהו בבית מאז נסגר המחוז בסוף ינואר. "סוף סוף בית הספר נפתח מחדש!", פרסם משתמש אחד ב- Weib, פלטפורמת ההודעות הקצרות הדומה לטוויטר בסין. "זו הפעם הראשונה שאני כל כך שמח לחזור לבית הספר".

אחות מטפלת בחולה קורונה בוושינגטון (צילום: ap)
מבעד לבידוד. אחות מטפלת בחולה בוושינגטון|צילום: ap

וושינגטון, ארה"ב
אחות מטפלת מאחורי קירות זכוכית ובבידוד מקסימלי בחולה קורונה במצב אנוש בקירקלנד, מדינת וושינגטון, סמוך לסיאטל. מעל 90,000 עובדי בריאות נדבקו בקורונה ברחבי העולם - כך דיווח השבוע ארגון אחיות בין-לאומי, שמעריך שהמספר האמיתי אולי אפילו כפול מזה. במגפה מתו יותר מ- 260 אחיות, נכתב בהצהרה, שמפצירה ברשויות לשמור על בריאות הצוותים בהחלטות ובמעשים, ולא רק במחיאות כפיים.

תחנת המטרו בפריז בימי קורונה (צילום: reuters)
תחנת המטרו, פריז|צילום: reuters

פריז, צרפת
בסוף חודש מרץ, תחנות הרדיו בצרפת שידרו פניה לאזרחים לאסוף תרומות לבתי החולים שקרסו תחת משבר הקורונה. הפניה השאירה צרפתים רבים עם השאלה המטרידה, "איך זה יכול להיות שבכלכלה השישית בגודלה בעולם בתי החולים מתחננים לתרומות?". זה החמיר כשבתי החולים אמרו שהצוותים סובלים ממחסור בציוד מגן. אחיות נאלצו לטפל בחולים כשהן לובשות שקיות זבל ומשקפי שחיה. התרומות הגיעו, גם המערכת הכלכלית בפריז התגייסה. אבל הצרפתים לא מתכוונים לשכוח למקרון את ההרעבה של מערכת הבריאות, נגדה הפגינו כבר לפני שנה. הם טוענים שהנשיא הרס מערכת בריאות שפעם הייתה מושא לקנאה בכל העולם.

מתפללים ברמאדן בחנות, לאור סגירת המסגדים בעירק (צילום: reuters)
מתפללים בחנות במקום במסגד|צילום: reuters

בגדד, עירק
חודש הרמדאן בעידן קורונה הרס את כל מה שהמאמינים המוסלמים ציפו לו - עלייה לרגל, סעודות לילה ומפגשים משפחתיים גדולים. בעירק ההסגר מזכיר לתושבים תקופות חשוכות יותר, לא מזמן כשהמדינה שקעה במלחמת אזרחים. גם אז תפילות רמדאן נעשו תחת איום ופעמים רבות בבדידות. מאז שממשלת עירק הורתה לכל המסגדים להישאר סגורים, אסד ובנו מתפללים בפינה בחנות המכולת שלהם בבגדד.

זוג מבוגרים קוראים עיתון עם מסיכות הגנה, ברצלונה (צילום: reuters)
שעת המבוגרים בברצלונה|צילום: reuters

ברצלונה, ספרד
העיתונים בברצלונה מדווחים על תחילת השלב השני בפתיחת ספרד כולה אחרי הסגר הקורונה, בכותרות המשנה דיווח על עוד 200 מתים מהנגיף. בשלב הבא גם בתי הקפה יפתחו ואנשים יוכלו להתכנס, אבל לא יותר מעשרה ובאוויר הפתוח. למבוגרי העיר מותר לצאת מהבית בשעות נקיות מצעירים שעלולים להדביק אותם מבלי שיידעו שחלו בנגיף. כאן בתמונה רואים אותם כובשים בחזרה את הספסלים מהתיירים בעיר. מחכים.

נמל התעופה בווילנה, ליטא, הפך לדרייב אין  (צילום: ap)
קולנוע בריחוק חברתי|צילום: ap

וילנה, ליטא
וילנה מעניקה טוויסט מרענן להתמודדות עם מגבלות הקורונה. העיר פתחה את המדרכות כולן לבתי קפה ושדה התעופה השומם של העיר, הפך לקולנוע דרייב-אין. הסרט הראשון שהוצג הוא זוכה האוסקר הדרום קוריאני "פרזיטים". 150 מכוניות הגיעו לשדה התעופה כדי לצפות בסרט. המארגנים מתכננים להציג סרטים מיבשות שונות מדי שבוע. סוג של טיול עולמי.

דונלד טראמפ בסיור במפעל לייצור מסכות (צילום: reuters)
טראמפ מוותר על המסכה במפעל המסכות|צילום: reuters

אריזונה, ארה"ב
הנשיא דונלד טראמפ טס השבוע לאריזונה לבקר במפעל לייצור המסכות האניוול. זה המסע הראשון שלו מחוץ לוושינגטון הבירה, מאז שנגיף הקורונה שיתק את המדינה. אבל בניגוד להמלצות של המרכז לבקרת ולמניעה מחלות ולמרות שכל האנשים לובשים אותן ביום יום, הנשיא מסרב לעטות כיסויי פנים, גם לא בבית החרושת למסכות. "הייתה לי מסכה, אבל אמרו לי שכבר לא צריך", הוא הסביר לעיתונאים ששאלו איפה הדוגמא האישית?

חנות בירושלים מתמודדת עם הנהלים החדשים (צילום: עמית ולדמן, N12)
צילום: עמית ולדמן, N12

ירושלים, ישראל
מיד עם שחרור ההסגר, גם אנחנו הירושלמים יצאנו לנשום אוויר חדש, אוויר מיד ראשונה. חלק מהחנויות כבר נפתחו. כמוצא שלל רב הסתערתי לחנות לחדש את מלאי המזון האוזל "הלו הלו, אדוני!" שמעתי "צא החוצה מיד" הקול צעק. כן. זה היה עליי. ספרתי סביבי חמישה אנשים עם מבטים זועמים בעיניים מאחורי מסכות.