אחד הצעדים המשמעותיים ביותר שננקטו עם התפרצות המגפה במדינות רבות בעולם הוא סגירת מוסדות החינוך. 1.4 מיליארד תלמידים מצאו את עצמם בבית, לאור ההבנה שהקורונה עשויה להתפשט עוד יותר כשהם מכונסים בכיתות, בצפיפות וללא שמירת הנחיות הריחוק החברתי. במדינות שהוכו קשות מהנגיף, כמו איטליה, בריטניה וארצות הברית בתי הספר צפויים להיפתח רק בעוד מספר חודשים. אולם במקומות אחרים, עם שיעורי הדבקה נמוכים, מערכת החינוך כבר החלה לשוב לפעילות. בדומה למתווה החזרה של מוסדות הלימוד בישראל, גם בעולם גיבשו לכך שורה של תנאים.

לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

דרום קוריאה: שיעורים בחוץ וקבוצות קטנות

דרום קוריאה מצאה את עצמה בימים האחרונים נאבקת בגל שני של הנגיף, מה שהוביל לדחיית הפתיחה המחודשת של למעלה מ-800 בתי ספר באזורים עם אחוז תחלואה משמעותי, כמו הבירה סיאול, והערים בוצ'ון וגומי. אך בכ-20 אלף בתי ספר אחרים שאינם במוקדי ההתפרצות – ממשיכים בפעילות, תוך נקיטת משנה זהירות.

תלמידי בית ספר בדרום קוריאה (צילום: רויטרס_)
בית ספר בדרום קוריאה בימי קורונה | צילום: רויטרס_

כבר בכניסה לבית הספר, מודדים חום לכל הנכנסים. את יום הלימודים מעבירים התלמידים בחוץ, באוויר הפתוח – שם סיכון ההדבקה נמוך יותר מאשר בחלל סגור. מקפידים שם על המרחק הדרוש בין השולחנות, והמורים מקיימים את השיעורים בקבוצות קטנות – כדי להפחית עוד יותר את אופציית ההתפשטות.

דנמרק ונורבגיה: חיטוי תדיר של הכיתות, איסור הכנסת ציוד מהבית

שתי המדינות הסקנדינביות חזרו גם הן ללימודים, ונראה שמקפידים בהן על הנחיות קפדניות במיוחד. הכניסה למוסדות החינוך נעשית מכמה כניסות שונות, על מנת למנוע את הצפיפות בשער, המוכרת לנו בישראל. על ההורים חל איסור להיכנס לשטח בית הספר, כדי לצמצם עוד יותר את החשיפה. מספר התלמידים הממוצע לכיתה בדנמרק עומד כעת על 10, בעוד בנורבגיה הוא ירד מ-20 ל-6 בלבד.

קורונה - ילדים (צילום: reuters)
בין הצעדים בבתי הספר: חובת מסכות ואיסור הכנסת ציוד מהבית | צילום: reuters

נושא ההיגיינה עומד גם הוא בראש רשימת הדרישות במערכת החינוך. בדנמרק התלמידים מחויבים לרחוץ ידיים כמה פעמים במהלך היום, ובנורבגיה הכיתות עוברות חיטוי פעמיים ביום. בנוסף, הנורבגים אסרו על התלמידים להביא איתם מהבית צעצועים או כל ציוד אחר – מחשש להעברת הנגיף והכנסתו לבית הספר.

מזרח אסיה: כובעים בגודל מטר לשמירת הריחוק, אוהל מדידת חום

במזרח אסיה, בתוכה גם סין שהייתה מקור ההתפשטות העולמית של הקורונה, חזרו ללימודים תחת המגבלות. בטייוואן ובסין מודדים לתלמידים חום בכניסה – ולא מהססים לשלוח הביתה כאלו עם חום גבוה. ביפן הוסיפו לעשות, ואף פתחו אוהל מיוחד בכניסה לכל בית ספר בו מתבצע הליך המדידה. בחלק מהמוסדות בבירת סין בייג'ינג, קיבלו התלמידים גם מדחומים אישיים, והם נדרשים למדוד חום פעמיים במהלך היום. בטייוואן, למשל, ישנה הקפדה יתרה על עטיית מסכות – גם במהלך השיעורים.

תלמידים חוזרים לבית הספר בווהאן סין (צילום: רויטרס, רויטרס_)
מקפידים על מדידת חום. החזרה ללימודים בסין | צילום: רויטרס, רויטרס_

ההנחיות המקוריות ביותר נדמה שנמצאות בבתי הספר במזרח סין, שם כל לתמיד מקבל כובע בגודל מטר, אותו עליו לחבוש כדי לזכור וליישם את שמירת המרחק הבטוח מחבריו לספסל הלימודים. בבייג'ינג' – התלמידים רשאים להיכנס לכיתות רק לאחר שמילאו סקר באפליקציה מיוחדת שפותחה, אשר מחשבת את הסיכון להידבקות. כניסתם מתאפשרת רק אם האפליקציה המיוחדת סיפקה להם את "אישור הבריאות" הנחוץ.