ישראל היא שצריכה ללמוד לקח מהתקפת הטילים האירנית על הבסיס האמריקני בעירק - כך עולה מנאום שנשא אמש (ראשון) מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה בהספד שלו למפקד כוח קודס קאסם סולימאני. בדבריו הבטיח נסראללה גם מתקפת פיגועים נגד הנוכחות הצבאית האמריקנית באזור - שמטח הטילים על הבסיסים בעירק היה רק יריית הפתיחה שלה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"זהו מסר חריף לישות הציונית שתמיד תכננה 'לשחק' עם אירן", אמר נסראללה. "נתניהו תמיד חלם לשלוח את חיל האוויר שלו ולתקוף תשתיות או מתקני גרעין באירן. בעוד שבכירים בצבא ומערכת הביטחון בישות הציונית חלקו עליו, הוא רצה לקצור מזה תהילה. אבל הוא כל כך טיפש שהוא לא מבין לאן הוא גורר את הישות שבראשה הוא עומד".

נסראללה  (צילום: AP)
חסן נסראללה | צילום: AP

האירנים מעודדים מתוצאות מטח הטילים על הבסיסים האמריקניים בעירק. הם עשו משהו שהם בעצמם לא האמינו שהם מסוגלים לו – ירי על בסיס אמריקני ללא תגובה. לכן, גם מפקד משמרות המהפכה סלאמי וגם נסראללה אומרים שפניהם אל גל תקיפות גדול נגד הנוכחות הצבאית האמריקנית באזור, כשהמטרה הראשית היא עירק.

באשר לישראל, נסראללה משיב לכל אלה שאומרים שהעולם טוב יותר בלי סולימאני בכך שהם טעו - ועכשיו העולם הוא אחר. הוא מכוון לישראל ומאותת: בפעם הבאה שהאירנים יצטרכו להגיב נגד ישראל, בין אם על פעולות שהיא עושה ובין אם בשל טעמים אחרים, לאירן יש את הכלים לפגוע בה בדיוק כפי שעשתה עם ארה"ב וכפי שעשתה במתקני הנפט בסעודיה. ניכר שביטחונם העצמי של האירנים גובר, ונראה שהם מסתדרים יפה גם בלי סולימאני.

הפגנות בטהרן אחרי הפלת המטוס ‎ (צילום: רויטרס_)
הפגנות בטהרן אחרי הפלת המטוס | צילום: רויטרס_

במקביל, הציבור האירני יצא למחאה בעקבות הפלת המטוס האוקראיני על 176 נוסעיו, ובהם 82 אזרחים אירנים – מרביתם סטודנטים שלומדים בקנדה. בתמונות שהגיעו מאחד ממוקדי ההפגנות ניתן לראות כיצד המפגינים נמנעים מלדרוך על דגלי ארה"ב וישראל, אולם אין לתלות תקוות גדולות מדי בגל המחאה. עד כה מדובר בכמה אלפי אנשים בלבד בטהרן ובערים אחרות, ולא ברבבות.

השלטונות מגלים כעת מידה של סובלנות כלפי המפגינים ומרשים לעיתונים המקומיים למתוח ביקורת על התנהלות הממשלה, אך זה ישתנה אם נפח המחאה יגדל. נזכיר כי בעוד חמישה שבועות יתקיימו בחירות למג'לס, הפרלמנט האירני, ובתוך הרודנות הזו יש שפע של מפלגות ואלפי מועמדים המתמודדים על המושבים. קדחת בחירות כבר אוחזת באירן ובאקלים נפיץ כזה מחאות עשויות להתפשט ולהתלקח.