למרות הביקורת, המכירה הפומבית של עשרות פריטים שהיו שייכים למפלגה הנאצית החלו הבוקר (רביעי). חלק מהפריטים נמכרו בעשרות אלפי אירו - ובראשם עד כה מהדורה מיוחדת של "מיין קאמפף" ב-130 אלף אירו. צפו: כך נראתה ההצצה הבלעדית לבית המכירות, שעות לפני תחילת המכירה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בבית המכירות "משרדי הרמן היסטוריקה" במינכן מכרו מהדורה מיוחדת של "מיין קאמפף", ספרו של היטלר: המהדורה הייתה שייכת להרמן גרינג, מראשי המשטר הנאצי, והיא נמכרה ב-130 אלף אירו. הכלוב שקנה היטלר לבתו של גרינג נרכש ב-11 אלף אירו.

תמונה של היטלר - ובה ברכה בכתב ידו לחברו אולריך גראף -  נקנתה בסכום של 46 אלף אירו. מכתב בו ארבעה עמודים שכתב היטלר ב-1908 לחבר ילדותו נמכר ב-80 אלף אירו. מגבעת שהייתה שייכת לצורר הנאצי, שחבש אותה במרס 1933 בתקופת מינויו לקנצלר, נמכרה ב-50 אלף אירו. מחירה ההתחלתי של המגבעת היה 12 אלף וחצי אירו. 

המכירה השנויה במחלוקת, שעוררה זעם בקרב יהודי אירופה, כוללת עשרות פריטים נוספים, שחלקם היו ברשותו של היטלר עצמו. עוד לפני שהשערים נפתחו, האירוע עורר סערה גדולה בקהילה היהודית שדרשה לבטלו וטענה שמדובר במעשה "לא מוסרי", אולם מנהל בית המכירות הסביר: כך ניתן להמשיך וללמוד מההיסטוריה.

בין הפריטים נמצאים גם אותות צבאיים, מתנות מהיטלר, דגלי אס.אס, שלט רחוב עם שמו של היטלר מימי המלחמה, קסדות ופגיונות מעוצבים. 

המחירים נעים בין אלפים בודדים לעשרות אלפי אירו עבור כל פריט, ואנשים מכל רחבי העולם כבר הגישו הצעות במקום או דרך האינטרנט. "פגיון פיהרר" נדיר של האס.אס יכול להגיע למחיר של 5,000 ו-6,000 אירו אם הוא במצב 'כמו חדש', ופריט סטנדרטי כמו סכין של הנוער ההיטלראי יעלה בערך 200 אירו.

היטלר במכנסיים קצרים (צילום: Hoffmann Munchen)
מחיר התחלתי למגבעת של היטלר: 12 אלף וחצי אירו | צילום: Hoffmann Munchen

כל פריט במכירה הוכח כאותנטי, קוטלג ונרשם על ידי בית המכירות שהוא מוסד ותיק ומוערך. מנהל בית המכירות, ד"ר ברנד פאכר, עמד בראש ההליך הארוך והקפדני שהביא עשרות פריטים נאציים למכירה פומבית. עם היוודע על המכירה בקהילה היהודית, בכירים בקהילה המקומית כתבו לפאכר ודרשו שיבטל. הם אף האשימו אותו בכך שפעולותיו לא מוסריות, ומונעות מבצע כסף.

ואולם, את הטענות על כך שהפריטים עלולים להגיע לידיהם של פעילי ימין קיצוניים שולל פאכר כך: "אני מסתכל על הדורות הבאים, ולמרבה הצער אני חושש שרצח העם הזה, השואה הזאת, המלחמה הזאת לא הייתה האחרונה ולא האכזרית ביותר. יש לנו היכולת להשמיד את עצמנו ולפיכך יש ללמוד מהפושעים האלה, ואסור שייעלמו בהיסטוריה".

"ההיסטוריה מראה שהאנשים האלה לא קונים מאיתנו", הוסיף והרגיע פאכר. "האידאולוגיה הנאצית לא מעודדת השקעה פרטית בפריטים מקוריים ויקרים". לדבריו, הרוכשים הם בדרך כלל מוזיאונים במימון המדינה או אספנים עשירים מאוד שרוצים ללמוד על תקופת המלחמה.