מבצע "מעיין שלום": אחרי שנשיא טורקיה ארדואן הוציא לפועל את המהלך הצבאי הנרחב שלו על אדמת סוריה, ניתן לבחון את הכוונות מאחוריו. המטרה העיקרית של טורקיה היא לבצע מעין בליץ - מלחמת בזק. אך מנגד במעוז הכורדי הכוונה היא ליצור מלחמת התשה תוך קבלת תמיכה מהעולם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

צבאו של ארדואן מתכן כפי שכבר הספקנו לראות מתחילת המבצע כניסה מהירה לשטח, ויצירה של רצועת ביטחון בעומק 30 קילומטרים. הרעיון הוא לדחוק את הלוחמים הכורדים דרומה וליישב באזור החדש שני מיליון פליטים סורים שנמצאים בטורקיה, כל זאת בפרק זמן סביר.

חיילים טורקיים בסוריה (צילום: רויטרס)
חיילים טורקיים בסוריה | צילום: רויטרס

מנגד המטרה, או האינטרס הכורדי הוא להימנע מהפסד מהיר. הם רוצים לייצר סוג של מלחמת התשה מול טורקיה. כך הם יוכלו לצבור הזמן ולבנות על הלחץ הבינלאומי שילך ויתגבש נגד טורקיה והמהלך.

הכורדים מנסים להשתמש במכבש הלחצים ששמו דאעש: הם טוענים, אם אנו נאבקים בטורקיה לא נוכל הלמשיך במאבק נכגד שאריות דאעש שעדיין קיימות בשטח. כמו כן הם טוענים, יווצר קושי לשמור על כל אותם לוחמי ותומכי דאעש שנמצאים בידיהם ובמאסר.

אל מול טענות הכורדים התייצב נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שהודעתו המפתיעה על יציאת צבא מדינתו מסוריה הובילה למבצע הטורקי, טוען בטוויטר: "אנחנו הבסנו את כל כוחות דאעש, כבר אין להם חיילים או כוח באזור שנמצא בו מתבצע המבצע בסוריה".

עוד הוא מתייחס לכורדים עצמם: "כעת טורקיה תוקפת את הכורדים, שנלחמים עם עצמם מזה 200 שנה". לבסוף כותב הנשיא בסדרת הציוצים כי לארה"ב היו "שלוש אופציות: לשלוח אלפי אנשים וכוחות ולהכריע שם, לפגוע קשות בטורקיה דרך סנקציות כלכליות או לטווח בין הכורדים והטורקים".