ממשלת בוליביה תתבע בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג את הנשיא המודח איבו מוראלס בגין ביצוע פשעים נגד האנושות – כך הודיע אמש (שישי) שר הפנים של המדינה הדרום אמריקנית. "התביעה תוגש בימים הקרובים", הודיע השר ארתורו מורילו בשיחה עם תחנת רדיו מקומית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מוראלס פינה את מקומו רק לפני כשבועיים לאחר שפרצו בארצו מחאות ענק נגד המשך שלטונו הממושך, שהחל בשנת 2006. החל מ-10 לחודש הוא נמצא במקסיקו לאחר שנמלט מארצו. מחאה העממית נגדו פרצה כחודש לפני כן, ואליה הצטרפו גם ראשי הצבא והמשטרה.

הנשיא לשעבר, שהרגיש שכסאו מתנדנד, ניסה לדכא את המחאה בכל מחיר. משרד הפנים של בוליביה טוען כי במסגר ניסיונותיו הכושלים הוא קרא לאזרחים לחסום בגופם צירים מרכזיים – כל זאת במטרה לנתק אספקת מזון ודלק לאזורים שהתקוממו נגדו. שר הפנים מורילו הכריז כי מדובר בעבירה של טרור. "הנשיא לשעבר צריך לתת את הדין על מה שהוא עשה יחד עם עוזריו שהשתתפו באירועים הטרגיים שחוותה בוליביה", אמר השר מורילו.

החגיגות בבוליביה בעקבות התפטרות הנשיא איבו מורלס  (צילום: רויטרס)
החגיגות בבוליביה לאחר התפטרותו של מוראלס | צילום: רויטרס

משום שהנשיא נמלט למקסיקו ומצא שם מקלט מדיני, ממשלת בוליביה בחרה לפנות לבית הדין בהאג. אם מורילו היה מואשם ומורשע בבית המשפט המקומי – הוא היה נשפט לעונש המרבי הקבוע בחוק בבוליביה: כ-30 שנות מאסר בפועל.

שלטונו של מוראלס נמשך כ-13 שנים, ובמהלך כהונתו הארוכה נרשמה הרעה ביחסים עם ישראל – עד שנותקו בהוראתו בזמן מבצע "עופרת יצוקה" במחאה על פעולות צה"ל ברצועת עזה. במבצע "צוק איתן" בקיץ 2014, כינה מוראלס את ישראל "מדינת טרור".

השבוע הודיעה המדינה כי לאחר כ-11 שנים הוחלט לחדש את היחסים הדיפלומטיים עם ישראל: "במסגרת הכבוד לריבונות המדינה וכחלק מהחשיבה שלפיה שתי המדינות יכולות להרוויח מקיום מערכת יחסים דיפלומטית. יהיו לכך יתרונות גם עבור התיירות בבוליביה".