רמטכ"ל צבא קוריאה הדרומית דיווח הלילה (בין שני לשלישי) כי שני טילים לא מזוהים נורו מאזור דרום חוונגה שבחופה המזרחי של צפון קוריאה לעבר הים בינה לבין יפן, וזו הפעם הרביעית בתוך שבועיים שנעשה שיגור טילים מהמדינה. קוריאה הצפונית מחתה נגד התרגילים הצבאיים המשותפים שעורכות ארה"ב ודרום קוריאה, גורם אמריקני בכיר מסר כי ארה"ב מתייעצת לגבי המצב עם יפן ודרום קוריאה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ממשרד הביטחון היפני נמסר כי הטילים לא חדרו לשטחה של המדינה או לאזור הכלכלי הבלעדי שלה וכי המעשה אינו מהווה איום על בטחונה של יפן. גורם אמריקני בכיר מסר כי ארה"ב מפקחת על המצב בצפון קוריאה ומתייעצת בנושא זה עם בנות בריתה, דרום קוריאה ויפן.

סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית KCNA מסרה כי התרגילים הצבאיים המשותפים בין ארה"ב לקוריאה הדרומית מפרים את ההסכם הדיפלומטי בינה לבין האמריקנים. בהצהרה נאמר: "צפון קוריאה נותרה ללא שינוי בעמדתה לפתור את הסוגיות באמצעות דיאלוג. אך אם המדינות ימשיכו במהלכים צבאיים עוינים, נאלץ לחפש דרך חדשה". 

רק לפני כארבעה ימים שיגרה צפון קוריאה שני טילים קצרי טווח לכיוון שטחה הימי של יפן, מחצי האי הודו שבחופה המזרחי של המדינה. גורמים צבאיים בדרום קוריאה מסרו כי הטילים הגיעו למרחק של כ-250 קילומטרים, ומסוכנות הידיעות הדרום קוריאנית "יוהאפ" נמסר כי נורו טילים שונים מבעבר.

הכנות לשיגור הטיל כפי שתועדו בצ' קוריאה (צילום: Sky News)
הכנות לשיגור טיל בליסטי בצפון קוריאה, ארכיון | צילום: Sky News

ממשרד ההגנה של יפן נמסר כי אף טיל מהשיגור האחרון לא חדר לשטח המדינה או לאזור הכלכלי הבלעדי שלה, וכי הם לא היוו איום על בטחונה של יפן. טראמפ הגיב לשיגור באדישות ואמר: "אין בעיה להמשיך במשא ומתן עם קים. מעולם לא דנו בטילים קצרי טווח".

יומיים קודם לכן שיגרה המדינה הצפונית מספר טילים בליסטיים קצרי טווח, שיגור שהתרחש פחות משבוע לאחר שבוצע ירי נוסף של שני טילים. זאת בכדי ללחוץ על דרום קוריאה וארה"ב להפסיק לבצע תרגילים צבאיים משותפים. משרד ההגנה של דרום קוריאה אמר אז כי "על צפון קוריאה להפסיק את המעשים שאינם מועילים להקלה על המתח הצבאי".

כלל האירועים התרחשו לאחר שצפון קוריאה העלתה ביקורת חריפה על התרגילים הצבאיים המשותפים בין ארה"ב וכוחות דרום קוריאה. לפני כחודש ממשרד החוץ של קוריאה הצפונית נמסר כי המדינה שוקלת מחדש את ההתחייבויות להפסיק לבצע ניסויי נשק גרעיני וניסויי טילים בליסטיים בין יבשתיים.