"אירן הגבירה את המתקפות נגדנו, התיאום בינינו חשוב": ראש הממשלה נתניהו ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין נפגשו הערב (חמישי) בסוצ'י שלחוף הים השחור על רקע ההתחממות בגזרת הצפון והמאבק של ישראל בהתבססות האירנית בסוריה ובלבנון. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

במהלך הפגישה בין המנהיגים, שנערכה באיחור של כמעט שלוש שעות, הדגיש נתניהו בפני פוטין את החשיבות של התיאום הביטחוני בין ישראל לרוסיה בגזרה הסורית.

"התיאום הביטחוני בינינו הוא תמיד חשוב, אבל הוא חשוב במיוחד בעת הזאת משום שבחודש האחרון חלה עלייה מאוד חמורה במספר היקף הניסיונות של אירן לפגוע בישראל משטח סוריה, וגם לשים בה טילים מדויקים. זה איום בלתי נסבל מבחינתנו, ואנחנו פועלים, ולכן אנחנו חייבים גם לוודא שהתיאום בינינו ימנע חיכוך, ואנחנו אכן עושים את זה". 

רה"מ ושר ההגנה הרוסי שויגו
ראש הממשלה נתניהו ושר ההגנה הרוסי שויגו

"אנחנו שומרים על יחסים סדירים וטובים", אמר פוטין בפגישה, "בשנה שעברה ראינו את נתוני הסחר והכלכלה גדלים. הודות למעשים שלך יש התפתחות ביחסים, בביטחון, ואתה כמובן יודע שעדיין נשמרת סכנה מטרור בינלאומי. אנחנו ברוסיה מכירים את המונח טרור וגם בישראל כמובן".

"כבוד הנשיא ריבלין הזמין אותי לישראל לציין 75 שנה לשחרור אושוויץ", הוסיף פוטין, "תעביר לו שאני אשמח מאוד לבקר בישראל ואם זה יהיה אפשרי, אולי גם אפשר להשיק את האנדרטה לזכר אזרחי לנינגרד שהיו במצור".

"אני יודע שישראל נמצאת באתגר היסטורי, עומדות לפנינו בחירות ואני זוכר שזה ב-17 בספטמבר", הוסיף הנשיא הרוסי, "ידוע שבישראל מתגוררים מיליון וחצי יוצאי ברית המועצות. תמיד התייחסנו אליהם כמו לאנשים שלנו. חשוב לנו מאוד מי ייבחר לכנסת ואני מקווה שמי שייכנס לכנסת ישמור על הקו של הידידות בין המדינות שלנו ויחזק את היחסים שלנו הלאה".



הפגישה בין השניים נערכת לאחר שאתמול משרד החוץ במוסקבה הגיב להצהרתו של ראש הממשלה כי יספח את בקעת הירדן ומזהיר שהמהלך עלול להוביל להסלמה באזור כולו. "מודאגים מתוכניות ממשלת ישראל", נכתב בהודעת המשרד.

במשרד החוץ הרוסי הגדירו את הצהרת נתניהו "מדאיגה במיוחד" וכתבו כי "יישום התוכנית של ההנהגה הישראלית עשויה להוביל להסלמה חריפה באזור ולמנוע את השלום המיוחל של ישראל עם שכנותיה הערביות".

"אנו עומדים מאחורי עמדתנו לגבי הצורך בפתרון מדיני מקיף לסכסוך הישראלי-הפלסטיני על בסיס שתי מדינות לשני עמים בגבולות 67", הדגישו במוסקבה. "הדרך היחידה לפתור את כל הבעיות הקיימות היא באמצעות משא ומתן ישיר בין הישראלים לפלסטינים על בסיס חוקי המשפט הבינלאומי, כולל ההחלטות הרלוונטיות של מועצת הביטחון, עקרונות מדריד ויוזמת השלום הערבית".