למרות שהמטה ללוחמה בטרור המליץ לישראלים להימנע מלהגיע למשחקי המונדיאל בקטאר, נראה שזה לא מרתיע את אוהדי הכדורגל מישראל שממשיכים לצפות במשחקים ונהנים מהביקור במדינה. ישראלים ששוחחו היום (שני) עם N12 שיתפו בחשש מהשהות בקטאר שמוגדרת כעוינת, סיפרו על היעילות הרבה מצד המקומיים ועל החוויה המיוחדת שתיצרב בזיכרונם כבלתי נשכחת.

"זו חוויה טובה בסך הכול, היינו עד עכשיו ב-8 משחקים והיום נהיה בעוד 3", סיפר דני מרקוביץ, בן 40 מגני תקווה. "לא היה משהו שהלחיץ אותי במיוחד, אבל החוויה במשחק של מרוקו נגד בלגיה הייתה הרגשה שאתה בתוך עזה. ישבו לפנינו ומאחורינו עם דגלי פלסטין", הוא המשיך. "אתה לא מרגיש בנוח לדבר עברית ובטח שלא להזדהות כישראלי".

דני מרקוביץ (צילום: באדיבות המצולם)
דני מרקוביץ בקטאר | צילום: באדיבות המצולם

דור, בן 22, ציין לחיוב כי "השקיעו פה כסף ברמה מטורפת והסדר באצטדיונים ובכל הרחובות מעורר הערכה ברמה מטורפת". לצד זאת, הוא תיאר כי חש יחס עוין בשל היותו ישראל: "כל הרחובות פה וכל האצטדיון מלאים בדגלי פלסטין ומרגישים את היחס העוין כלפי ישראל. בכל פעם שדיברנו עברית נתקלנו במבטים לכיווננו".

"מבחינת הביטחון שלנו - לפני כל כניסה לבית מלון או אתר ציבורי יש בידוק קפדני. הם לא לוקחים סיכונים ומודעים לזה, מהבחינה הזו אנחנו מרגישים ביטחון", הוסיף דור. "אני חושב שמדינת ישראל צריכה להגביר את מערך ההסברה הישראלי באופן טוטאלי - נראה שלהרים פה דגלי פלסטין הפך לטרנד ושיש ילדים ונשים שלא מבינים מה הם בכלל מרימים".

אבי עומרד (צילום: באדיבות המצולם)
אבי עומרד בקטאר | צילום: באדיבות המצולם

אבי עומרד, בן 61 מתל אביב, הגיע ביום חמישי עם חברו לקטאר כדי לצפות במונדיאל וסיפר כי "בסך הכול החוויה נהדרת, הקטארים מקבלים אותנו יפה בכל המקומות ולרוב האנשים אין בעיה עם הנוכחות שלנו כאן. אין פה פשע ואלימות ברחובות, החוויה בטוחה פה יחסית בתחושה".

אולם, אבי מצא את עצמו נקלע לסכסוך לא נעים עם אזרח סורי בזמן שהותו בקטאר. "לאחר משחק בדרכנו למלון, נגמרה לנו הסוללה בנייד ופגשנו בחור סורי ושוחחנו איתו. הוא הציע להזמין לנו מונית ותוך כדי השיחה, סיפרנו לו שאנחנו מישראל והוא החמיץ פנים. היה רגע לא נעים, הוא אמר לנו: 'איך אני יכול לאהוב ישראלים כשישראל מפציצה את המשפחה שלי בסוריה?'. בסוף הוא אמר: 'אני אומנם כועס, אבל אזמין לך מונית כי אני מתייחס אליכם כבני אדם'".

מאי רייזמן (צילום: באדיבות המצולם)
מאי רייזמן בקטאר | צילום: באדיבות המצולם

מאי רייזמן, בן 21 מטירת הכרמל, טס לבד לקטאר כדי לצפות במונדיאל ומצטרף לתחושות של הישראלים ששוחחו איתנו. "הופתעתי מאוד לטובה מרמת הארגון של הקטארים לקראת הטורניר. "אם שמים פוליטיקה בצד מגיע להם שאפו על הארגון והמוכנות, ברמה הכי גבוהה שיש".

כך למשל, רייזמן נמנע מלהזדהות כישראלי בשלל החשש. "אני פחות מציג את עצמי כישראלי, באתי ליהנות מכדורגל - גם אם זה אומר שאני צריך להגיד שאני מקפריסין", הוא אמר. "הכרתי כאן ישראלים שכן הציגו את עצמם ככאלה, הם בעיקר חוו עיקומי פרצוף או התעלמות".

"בסופו של דבר, אנחנו הישראלים לא רצויים פה ונתנו לנו אישור כניסה מחוסר ברירה. באתי ליהנות מחוויה של פעם בחיים ואם זה אומר להגיד שאני ממקום אחר זה לגמרי בסדר מבחינתי", הוא סיכם.