(getty) (צילום: ספורט 5)
(getty) | צילום: ספורט 5
שבועיים וקצת של שכרון חושים הסתיימו: אולימפיאדת טוקיו 2020 הגיעה היום לסיומה, ואחרי שנה וחצי קשה של קורונה, העולם שוב יכול היה להתאחד סביב הדבר שמחזיק אותו יותר מכל: ספורט. כשטקס הסיום עולה ברקע, הגיע הזמן לסכם את האולימפיאדה - דרך המספרים.

ראשית, באופן טבעי: טבלת המדליות. למרות הדיבורים על שינוי ההגמוניה, בסופו של דבר - ארצות הברית צועדת בראש, עם 113 מדליות בסך הכל, והכי הרבה מדליות זהב: 39. סין רק במקום השני עם 88 בסך הכל, 38 מדליות זהב. במקום השלישי נמצא הוועד האולימפי הרוסי עם 71, כשאחריהם - בריטניה עם 65, המארחת יפן עם 58 ואוסטרליה עם 46. לשם השוואה, האמריקאים נמצאים בירידה ביחס לאולימפיאדת ריו - אז זכו ב-121 מדליות (46 מזהב), כשלסין שהיתה שנייה גם אז היו 70 (ורק 26 מזהב). באופן כללי, המגמה היא צמצום הפער - כשהאמריקאים עקפו ברמת מדליית הזהב ממש ברגע האחרון. אגב, המארחת הקודמת ברזיל הביאה בבית רק 19 מדליות, בעוד יפן הביאה הפעם 58.

שיא אחד שנשבר השנה הוא בכמות המדינות שזכו - לא פחות מ-93 מדינות שונות חזרו עם מדליה כלשהי מטוקיו, כשעד כה השיא עמד על האולימפיאדה הקודמת שנערכה ביבשת אסיה, בייג'ין 2008, אז זכו 87 מדינות שונות.
אולימפיאדה היסטורית לישראל. אשרם (getty) (צילום: ספורט 5)
אולימפיאדה היסטורית לישראל. אשרם (getty) | צילום: ספורט 5
מדינה נוספת שחוותה את האולימפיאדה הזאת כשיא היא כמובן ישראל: המשלחת בכחול לבן חזרה עם 4 מדליות מטוקיו (כמות שלא היתה בהיסטוריה) ולא פחות משתי מדליות זהב - מה ששילש את הכמות הכוללת, כשעד כה רק גל פרידמן חזר עם הזהב מאתונה 2004.

השנה הצטרפו לרשימה גם ארטיום דולגופיאט ולינוי אשרם, שגם היו הראשונים לזכות במקצועות שלהם - התעמלות קרקע והתעמלות אמנותית.

לא פחות מ-10 ספורטאים ונבחרות הגיעו לגמרים, כולל הופעה היסטורית בגמר בשחייה לנשים - כשעל ההיסטוריה רשומה אנסטסיה גורבנקו, שסיימה שמינית בגמר 100 מטר גב. זאת, באולימפיאדה שבה נשלחה כמות הספורטאים הגדולה בתולדות ישראל - לא פחות מ-90, שהשתתפו ב-66 תחרויות שונות וב-15 ענפי ספורט שונים.