(צילום: אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
(צילום: אלן שיבר) | צילום: ספורט 5
בהתאחדות ציפו לגינוי. שריפת המנואלה בטרנר (צילום: אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
בהתאחדות ציפו לגינוי. שריפת המנואלה בטרנר (צילום: אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

בהתאחדות לכדורגל העריכו הבוקר (רביעי) כי בהסתמך על תקדימי העבר, בית הדין העליון ימתיק מחר את עונש הרדיוס שנגזר על הפועל ב"ש במשחק העונה מול מכבי חיפה, ויחזירו אותו לאצטדיון טוטו טרנר בבירת הנגב.

מי שיקבלו את ההחלטה בסופו של דבר הם ראש ההרכב, השופט בדימוס אמנון סטרשנוב - ולצידו הפרופסור מיגל דויטש והדוקטור עדי זרנקין. הדיון יתקיים ב-13:30 בצהריים במשרדי ההתאחדות. אותם גורמים בהתאחדות לא הופתעו מההודעה של ב"ש להעביר את המשחק מול מכבי חיפה למגרש באשדוד, וטענו כי מדובר "במהלך שנועד להלחיץ את הדיינים לפני התכנסותם".

בערעור שהגישה הפועל ב"ש, היא דרשה להחזיר את המשחק לטרנר נוכח היעדר ספורטיביות, תוך אמירה ברורה שלא ייתכן והאליפות תוכרע מחוץ לכר הדשא. בנוסף, תטען ב"ש שאפילו שחקני מכבי חיפה חושבים כמוה ועומר אצילי, מלך השערים של הליגה אף התראיין בנושא וטען כי המשחק צריך להיערך במגרש הביתי של ב"ש.

בנוסף, הערעור מתייחס לעובדה כי תובע ההתאחדות לכדורגל, עו"ד ניר רשף, המליץ על עונש אחר ובכל זאת החליט בית הדין המשמעתי, באופן די שכיח שלא רק שלא לקבל את המלצתו אלא להחמיר את העונש.

בהתאחדות לא מקלים באירוע שהיה בטרנר, בו במזל רב לא נשרפו אנשים ביציע, אחרי שדגל פריסה התלקח ואש פרצה ביציע הדרומי. הכעס מצד גורמים בהתאחדות נשמע בעיקר לאור העובדה כי עד היום, לא נשמעה שום אמירת גינוי מצד ראשי המועדון.

בית הדין המשמעתי בהחלטתו ציין כי ב"ש בניגוד לקבוצות אחרות לא עושות מספיק מול האוהדים הפורעים, לא הגישו ולו תביעה אזרחית אחת נגד אותם אוהדים וזו לא פעם ראשונה או שנייה שהקבוצה עמדה לדין בנושא זה.

גם הוא רצה לשחק בב
גם הוא רצה לשחק בב"ש. אצילי (צילום: אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

ב"ש מסתמכת על כך שרק לא מזמן, החליט נשיא בית הדין העליון, אמנון סטרשנוב להקל בעונש של מכבי חיפה שהיציע הצפוני שלה נסגר בהחלטת בית הדין המשמעתי וקבע כי שהיציעים ייפתחו לילדים ונשים בלבד. מקרי העבר מלמדים שהפרופסור מיגל דויטש בדרך כלל לא מיישר קו עם סטרשנוב, מה שאי אפשר לומר לאורך השנים כלפי הד"ר עדי זרנקין שלמעט פעם אחת נטה לכיוונו של סטרשנוב.

באפריל שנה שעברה דן בית הדין העליון בשאלה אם קריאות הומופוביות מצד אוהדי מכבי ת"א לדני עמוס מחייבות הרשעה. הדיון נערך בפני חמישה דיינים. ראש ההרכב אמנון סטרשנוב ועו"ד אסף הדסי טענו כי יש לזכות את מכבי ת"א - בעוד הפרופסור מיגל דויטש, הדוקטור עדי זרנקין והשופטת בדימוס אסתר קובו קבעה שיש להרשיע את הקבוצה. בסופו של דבר, בדעת הרוב היא אכן הורשעה.

אגב, בפעם האחרונה שהשלישייה הזו התכנסה - היא החליטה פה אחד להחזיר את הדיון בעניינו של שינו זוארץ לוועדת הכשירות שהחליטה לבסוף שאין מניעה שיתמודד על תפקיד יו"ר ההתאחדות לכדורגל.

דויטש משמש כיו"ר וועדה הציבורית שהקימה ההתאחדות לכדורגל לבחינת רפורמה בדרכי המאבק בתופעת ההתפרעויות במשחקים. “אין צורך להכביר במילים בנוגע לנזקי האלימות במגרשי בכדורגל", אמר דויטש לאחרונה, "גם אנשים נורמטיביים מרשים לעצמם במגרשים מה שלא היו מרשים במקום אחר". מסקנותיו שהושקו בתרועה גדולה, לא אומצו באופן תמוה עד היום על ידי מוסדות ההתאחדות.

דויטש מוכר בשל החלטות חשובות כמו שותפות בוועדת טירקל, וועדה ציבורית שהוקמה ב2010 לבדיקת אירועי משט ה"מרמרה". הפרופ' נחשב, בניגוד לסטרשנוב, לדיין מאוד מאופק. בעוד ראש ההרכב ונשיא בית הדין העליון ספורטאי בנפש, דויטש מעדיף ערבי שירה בציבור ומשחקי שחמט. בשורה התחתונה נראה כי ההחלטה לא תתקבל פה אחד. השאלה היחידה היא לצד מי יהיה הדוקטור עדי זרנקין.

השופט בדימוס ד"ר עדי זרנקין, שופט בית המשפט המחוזי לשעבר, כאחד מבכירי המגשרים והבוררים בישראל. באמתחתו תיקים מהסבוכים בעשורים האחרונים. בין היתר, דן בהסדרי חוב בחברות הגדולות במשק, לרבות הסדר החוב בחברת "צים", והסדרי חוב בחברות תשתית, תעשייה וחברות עתירות ידע, וכן בתביעות מורכבות בתחום הקניין הרוחני, ותביעות נזיקין גדולות כדוגמת "תיק הקישון".