sportFive1233453 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
אצילי. השימוש בהתכתבויות - האזנות סתר? (מאור אלקסלסי) (צילום: ספורט 5)
אצילי. השימוש בהתכתבויות - האזנות סתר? (מאור אלקסלסי) | צילום: ספורט 5

הדיון סביב זימונו של עומר אצילי לנבחרת ישראל ממשיך לעורר סערה. הבוקר (ראשון), פירסם בית הדין של ההתאחדות את החלטתו להרחיב את הרכב הדיינים לחמישה וחייב את השחקן עצמו להגיע לדיונים הבאים. בשיחה עם ערוץ הספורט, עו"ד קובי סודרי, פרשן משפטי ואיש תקשורת המתמחה במשפט הפלילי, מעלה כמה סוגיות מעניינות שעולות בעקבות החלטת בית הדין לקחת על עצמו את הדיון בעניין אצילי.

כזכור, ב-19 באוקטובר התקיים דיון בבית הדין לאחר ששדולת הנשים הגישה עתירה נגד החלטת ההתאחדות לזמן את אצילי לנבחרת ישראל - זאת בהתחשב בהתכתבויות פירסם אלמוג בוקר בחדשות 13 בין אצילי לדור מיכה. העותרות ביקשו להביא את אצילי בפני ועדת האתיקה, בהתאם ל"קוד האתי", המופיע כנספח לתקנון נבחרת ישראל של ההתאחדות לכדורגל וזאת בגין פרשת הכדורגלנים והקטינות.

תחילה, יש לציין, עולה שאלת הסמכות. האם בית הדין של ההתאחדות, גורם אזרחי לחלוטין, בכלל רשאי לחייב את עומר אצילי להגיע לדיונים בעניינו -  שכן, על הנייר, הוא לא עבר עבירה פלילית.

כזכור, כך על פי קביעת הפרקליטות, אצילי לא ידע שמדובר בקטינות בזמן קיום יחסי מין. כך שמבחינת השחקן, הוא לא עשה שום דבר פסול. לכן, נשאלת השאלה ממתי בית הדין יכול לקבוע קביעות לגבי שאלות מוסריות?

וכאן נכנסת גם שאלת העותרות. שיקול הדעת כאן, ועל זה אין ויכוח, מוענק לגורמים מקצועיים - אבל לא ברור איך גורם חיצוני, במקרה הזה שדולת הנשים בישראל, יכול להתערב בהחלטה ולקבוע אמות מידה.

בנוסף, כך טוען עו"ד סודרי, העובדה שמסתמכים בדיון על ההתכתבויות בין אצילי למיכה היא בעייתית גם כן. "אני חושב שיש איזושהי בעיה חוקית לעשות שימוש בהתכתבויות", טען סודרי והסביר: "אין לאף אחד חוץ מהמשטרה והפרקליטות זכות להתשמש בחומרים לצורך הליך פלילי, כל מי שעושה בזה שימוש כמו פרסום בתקשורת או פניה לבית הדין - עושה שימוש לא חוקי שיכול להיחשב פגיעה בפרטיות ואולי אפילו האזנת סתר".