אחת הפציעות הכי משמעותיות העונה (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
אחת הפציעות הכי משמעותיות העונה (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

זה כבר הפך להרגל. בכל משחק התמונה של שחקן יורד מהמגרש מלווה בצוות הרפואי חוזרת ומכבי חיפה מאבדת עוד שחקן לתקופה בלתי ידועה. אנחנו עוד לא בנובמבר ולא פחות מ-11 שחקנים סבלו מפציעות. חלקם נעצרו לטווח ארוך, חלקם לטווח קצר ויש כאלה שחזרו מפציעה ומיד נפגעו שוב באותו אזור.

במועדון בנו הקיץ סגל רחב במטרה שיתרה בשני מפעלים, אך בפועל כבר בשלב מוקדם נאלצו להסתדר ללא מספר עוגנים. עופרי ארד, שקרע את הרצועה הצידית באחד מאימוני פתיחת העונה, ראיין סטריין, שקרע את שריר הירך האחורי במחנה האימונים ונטע לביא, ששבר את עצם השוקית במשחק הביתי נגד קייראט אלמטי. לכך יש להוסיף את ההרחקה של דולב חזיזה מהעונה שעברה.

אל הארבעה הללו הצטרפו במהלך העונה בן שהר, עומר אצילי, גודסוואי דוניו ובוגדן פלאניץ', שסבלו העונה מפציעות בשריר הירך האחורי. שהר החמיץ חמישה משחקים, דוניו ארבעה משחקים, פלאניץ' זכה למנוחה בשלושה משחקים בהם היה בסגל ויכל לשחק ואילו אצילי אמנם פספס את ההתכנסות של הנבחרת, אך לא נעדר ממשחקי חיפה.

במועדון, יש לציין, מבדילים בין פציעות בשריר הירך האחורי, השונות מאלו של לביא וארד וכן מהמכה שחטף בברכו אורי דהן. אלו לא קשורות למאמץ כלשהו, כמו גם הקרע של מוחמד אבו פאני במיניסקוס והכאבים בצוואר של חוסה רודריגס, שבגללם האחרון לא שיחק נגד מכבי נתניה. האחרון להצטרף לרשימה הארוכה של הפצועים במכבי חיפה הוא מחמוד ג'אבר שגם כן מתח את שריר הירך האחורי מול אשדוד, ועלול להיעדר תקופה ממושכת.

בחיפה מצביעים על העומס והאינטנסיביות, לצד חוסר מזל, כמה שהובילו למצב שבו כמעט כל שחקן מרכזי נאלץ להיעדר. כזכור, בגלל המשחקים במוקדמות ליגת האלופות, למועדון היו עשרה ימי חופש בלבד בקיץ. מעבר לכך, מלבד משחקי הקבוצה, למועדון יש 11 נציגים בנבחרות השונות. עבור סטריין, לדוגמה, זו כבר פעם שלישית מאז שחזר מפציעה שהוא לא מצליח להתגבר עליה ואחת הפעמים בהן חזרה הפציעה היתה באימון של נבחרת אוסטרליה. במועדון טוענים כי עשו את כל הפעולות כדי להימנע מפציעה חוזרת, וקיים תסכול רב מהמקרה שלו.

במקרה של ג'אבר מדובר בעומס ובאינטנסיביות יותר מבחוסר מזל. מדובר בשחקן ששיחק בשנתיים האחרונות בליגה הלאומית וקודם לכן בליגות לנוער. בחודש אוקטובר הוא פתח בחמישה משחקים כולל במרווחים קטנים. "הוא מתאמן ב-100% עצימות, כמו במשחק. אנחנו מנסים להסביר לו שצריך להוריד עומס באימונים", ציינו בחיפה.

במועדון גם מודים גם שהתנהלות בשתי מסגרות מהווה משימה לא פשוטה וכרוכה גם בפציעות ותקופה כאלה. בשנים האחרונות חיפה הסתפקה רק בליגה, ורוב שחקניה אינם מורגלים לעומס הרב. "היו פציעות במכבי חיפה בעונות הקודמות וגם בעתיד יהיו", ציין גורם בחיפה, "אף אחד לא מופתע ולכן מראש נבנה סגל רחב. זה טבעי".

בחיפה גם טוענים כי קיימו השוואה של הנושא עם מועדונים מליגות בכירות באירופה, והמצב שלהן דומה. "התפיסה שמאמני כושר גורמים לפציעות היא תלושה מהמציאות", הוסיף גורם במועדון, "יש מערך שלם של ניהול עומסים. כל הנתונים מועברים כל יום לברק בכר ולצוות שלו. הדרישה של הצוות המקצועי באימונים ובמשחקים הוא לקצב גבוה ודינמיות".

הצוות הרפואי/פיזיולוגי של חיפה, כידוע, כולל שני מאמני כושר, דרור שמשון ואורי הראל. הראשון הגיע עם בכר ונחשב לאחד הבכירים בתחום. בעזרת אביזרים טכנולוגיים מתקדמים תפקידם של השניים הוא ליצור תמונת עומסים ולשקפה לצוות המקצועי. מלבד הרופאים, ד"ר עמי ברבר וד"ר בצלאל פסקין, ישנם שני פיזיותרפיסטים, תומר בסן וסרגיי קוטוב ומעסה, מידחאת עסאליה. למרות הפציעות הרבות, בכרמל תומכים ומעריכים את עבודתם של אנשי הכושר הגופני ואנשי הרפואה במועדון.

ממכבי חיפה נמסר בתגובה: "דרור שמעון אורי הראל אחראים על הכושר הגופני ראשית, ושנית על חלוקת עומסים. בכושר הגופני אין עוררין, מהטוב בישראל עם אינטנסיביות גם במשחקים באירופה. הצוות הרפואי ומאמני הכושר מניחים בפני המאמן את כל הנתונים והעומסים הקיימים, הוא מקבל את ההחלטה מי ישחק ומי לא. ברק נוטל לעיתים סיכונים מחושבים. זה חלק מהמשחק ולכן הסגל רחב".  

"רוב שחקני הסגל אינם מורגלים במשחק ב-2 מסגרות ולניסיון יש משמעות  בחלוקת עומסים ומשמעת עצמית. עד כה שיחקנו ב-4 חודשים 22 משחקים, כמו ב-2/3 עונה והפציעות הן בגדר הממוצע לכמות כזו. צריך לקחת בחשבון שהייתה לנו פגרה בת 10 ימים בלבד בין העונות ולמעשה לא היה זמן להתאוששת ראויה לשחקנים בקיץ".