sportFive1302601 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
"בחור קשוח" (GETTY) | צילום: ספורט 5

אם יש דבר שהיה חסר למכבי תל אביב במהלך העונה החולפת הוא שחקן בעמדה מספר 4 שהיא יכולה באמת לסמוך עליו. עודד קטש ניסה תחילה להשתמש באלכס פויתרס לצד ג'וש ניבו, פנה אחר כך לג'רל מרטין ובהמשך גם העניק לג'ייק כהן את המקום בחמישייה הפותחת. כעת, קטש יקווה שמצא את מה שחיפש, כשג'יימס ווב חתם בקבוצה וינסה להפוך לסטרץ' פור לו פיללו בהיכל.

"אני חושב שהפתעתי הרבה אנשים במהלך החיים שלי", סיפר בעבר ווב בראיון, "לא זרקתי שלשות כנער, אבל עבדתי על זה. לפני השנה הראשונה שלי בקולג' לא יכולתי בכלל להטביע, אבל עבדתי על זה. מי שלא מכיר אותי יופתע, אבל אני תמיד ידעתי מה אני יכול לעשות".

חדש! לחצו כדי לעקוב אחרי הת'רדס של ערוץ הספורט

ווב פתח את הקריירה שלו לאחר שנתיים במכללת בויזי באיידהו, בסיומן לא נבחר בדראפט 2016. ווב חתם בקבוצת הג'י ליג של פילדלפיה 76', ממנה המשיך לקבוצת הפיתוח של ברוקלין נטס. הוא רשם 14.3 נקודות (37.4% לשלוש) והוסיף 6.6 ריבאונדים בממוצע למשחק בתחנה השנייה שלו, מה שעזר לו להשיג את ההזדמנות לעשות את הקפיצה ל-NBA לאחר שחתם על חוזה דו כיווני בברוקלין נטס.

"ג'יימס משחק כמו בחור קשוח", החמיא מאמנו באותה תקופה קני אטקינסון, "הוא בחור מעולה, הוא לא זורק יותר מדי, אבל הוא יודע לרווח את ההתקפה ולקלוע טוב. הוא אתלטי ויודע לרוץ. אני מרוצה ממנו".

מצא את הדרך חזרה (GETTY) (צילום: ספורט 5)
מצא את הדרך חזרה (GETTY) | צילום: ספורט 5

בסופו של דבר, התקופה בנטס לא הסתיימה כפי שווב קיווה, זאת לאחר ששותף בעשרה משחקי NBA ובהם התקשה להיות משמעותי. הפורוורד רשם ממוצעים של 1.6 נקודות ו-2.4 ריבאונדים, ולמרות המחמאות ממאמנו שוחרר מהקבוצה בדרך לעונת בכורה באירופה במדי בון הגרמנית.

ווב אולי קיווה להפוך לאחד השחקנים המובילים בקבוצה, אבל התקשה לבצע את המעבר ורשם 6.0 נקודות ו-4.2 ריבאונדים בלבד. בסופה של אותה עונה, כאילו האכזבה על המגרש לא הספיקה, הסתבך בפרשה לצד שחקנה של דאלאס מאבריקס כיום, רישון הולמס.

השניים, שהכירו בחדר ההלבשה של קבוצת הג'י ליג של הסיקסרס, יצאו לבילוי לאחר שווב סיים את העונה בגרמניה במאי 2019. במהלך הערב המשותף, ווב והולמס נעצרו כשברשותם מריחואנה, נשלחו ביחד לתא מעצר ובילו בו מספר שעות עד ששילמו את הערבות שהובילה לשחרורם.

מנקודת השפל הזו, לאחר כישלון מקצועי והסתבכות עם החוק, ווב החליט לחזור לארצות הברית ורשם את הצעד הראשון בהתאוששות שלו בקבוצת הג'י ליג של מינסוטה טימברוולבס. הפורוורד רשם 13.8 נקודות ו-8.0 ריבאונדים, ושב לנסיון חוזר באירופה, הפעם בלאריסה היוונית, גם שם הפך לגבוה משמעותי עם ממוצעים דומים של 13.3 נקודות ו-9.6 ריבאונדים. התנופה של ווב נמשכה כאשר עבר למורסיה הספרדית, אצלה הפך לאחד השחקנים המרכזיים וכעבור שנתיים במדיה קיבל את ההזדמנות בוולנסיה בדרך להשלמת עונת יורוליג ראשונה עם 8.0 נקודות, 4.1 ריבאונדים ו-38.4% מעבר לקשת.

תופס וזורק (GETTY) (צילום: ספורט 5)
תופס וזורק (GETTY) | צילום: ספורט 5

אז מה יביא ווב למכבי?
בכל הקשור לפן ההתקפי, כפי שראינו בעונה הקודמת ובשיטת המשחק של עודד קטש, הצהובים מחפשים שחקן בעמדה 4 שמסוגל לקלוע מבחוץ. על מנת שמשחק הפיק אנד רול של לורנזו בראון ו-ווייד בולדווין יהיה במיטבו עם ג'וש ניבו/רומן סורקין, קטש מחפש את השחקנים שיוכלו לרווח את המשחק ולקלוע זריקות של תפיסה וזריקה באחוזים טובים.

מאז שהגיע ווב לאירופה, מלבד לשנה הראשונה בבון שבה הוא קלע בכ-30% מחוץ לקשת, הפורוורד מעמיד ממוצעים יפים. בעונת 2020/21, שבמהלכה הוא שיחק במורסיה הספרדית ולאריסה היוונית הוא העמיד ממוצעים של 44.5% לשלוש עם שתי שלשות למשחק.

אחרי שבעונתו השנייה במורסיה הוא קלע ב-37% מחוץ לקשת, בעונה שעברה הוא קלע 1.7 שלשות בממוצע למשחק בוולנסיה ב-37.4%, כאשר ביורוליג הוא קלע ב-38.4%. לשם ההשוואה, ג'רל מרטין קלע בעונה החולפת שלשה אחת למשחק ב-32.2% ביורוליג וג'ייק כהן קלע 0.3 שלשות ב-25.7%.

לפי InStat, בעונה החולפת בוולנסיה המהלך הכי נפוץ שלו בפער גדול מכל השאר היה מהלך של תפיסה וזריקה, שאותו הוא עשה ב-41.1% מהמהלכים שלו וייצר 1.13 נקודות לפוזישן ממהלך זה. מרטין לעומתו השתמש במהלך זה ב-31.3% מהמלכים שלו וייצר 0.97 נקודות לפוזישן.

זריקה לשלוש היא בהחלט האופציה המועדפת עליו ובעונה האחרונה כ-65% מהזריקות שלו הגיעו מחוץ לקשת. בעונות הראשונות שלו באירופה, ווב שיחק בקבוצות קטנות יחסית ונחשב לשחקן מוביל יותר שמייצר יותר ביחס לעונה החולפת אצל העטלפים, שם מרבית העבודה ההתקפית שלו הייתה לקלוע מבחוץ, כפי שצפויה להיות אצל מכבי ת"א.

מלבד לקליעה, ווב הינו שחקן אתלטי שנע בצורה קלילה ביחס לגודלו (2.06 מ'), אך אל תצפו ממנו לייצר לעצמו או לחבריו נקודות במהלכי בידוד. בניגוד למרטין למשל, ווב מעדיף לשחק off the ball ושומר על מדד USG (מדד שנותן ביטוי לדומיננטיות ההתקפית של השחקן) נמוך.

כשהוא מקבל את ההזדמנויות בתוך הצבע, ווב בדרך כלל משתמש באתלטיות שלו כדי להגיע לטבעות ובעונה האחרונה הוא קלע ב-63.2% לשתיים. ווב עשוי להתברר גם כהתאמה טובה לגארדים של הצהובים, שאוהבים להרים את קצב המשחק ולרוץ, דבר שהפורוורד יודע לעשות.

בכל הקשור לפן ההגנתי, העובדה שמדובר בשחקן עם גודל טוב לפורוורד ורגליים זריזות ביחס לגובהו הופכות אותו לשומר סולידי שמסוגל לשמור על מספר עמדות on the ball וגם off the ball הוא יודע לעזור בצורה נהדרת ובעונה החולפת העמיד ממוצע של חטיפה למשחק.

בשורה התחתונה, במכבי תל אביב מודל 22/23 היו צמאים לפאוור פורוורד שישמור בצד אחד של המגרש ויקלע את השלשות הפנויות בצד השני. על הנייר, ווב נכנס בצורה טובה למשבצת הזאת, אך כפי שכולנו יודעים במכבי תל אביב הציפיות גבוהות במיוחד ולאור העובדה שמדובר בחיזוק נקודתי לבסיס טוב שכבר קיים, הוא יצטרך להראות שהוא בדיוק מה שקטש רצה. מעכשיו זה תלוי בו.