sportFive1191314 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
סלל את הדרך לארץ המובטחת. בוסקאליה (צילום: אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
סלל את הדרך לארץ המובטחת. בוסקאליה (צילום: אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

הפועל חולון עומדת בפני הרגע הגדול בתולדותיה: הערב (שישי) היא תעלה לפיינל פור של ליגת האלופות בכדורסל, שם תשחק מול טנריפה הספרדית. גיא גודס והשחקנים שלו רחוקים - תיאורטית - 80 דקות נטו של כדורסל מהיסטוריה, ורגע לפני המשחק החשוב - זה הזמן לבדוק כיצד היא הגיעה למצב הזה? איך נבנתה הפועל חולון החזקה, מודל 2022?

חולון של השנים האחרונות עושה קפיצת מדרגה בכל עונה מחדש, אבל בקיץ האחרון היא הייתה צריכה להתמודד עם מכשול לא פשוט: עזיבתו של סטפאנוס דדאס. המאמן, שהרוויח ביושר מקום של כבוד בהיכל הטוטו, עזב לאא"ק אתונה והותיר אחריו חלל שניסה למלא מאוריציו בוסקאליה. יחד עם המנכ"ל רועי דבורה, למאמן האיטלקי הייתה משימה - לבנות קבוצה שתמשיך את גרף ההתקדמות של הסגולים.

בוסקאליה, יש לציין, עבד בשיטה מעט שונה ממאמנים אחרים. הוא שיתף הרבה את הצוות המקצועי ואת ההנהלה, לא עשה את החיפושים מאחורי הקלעים והיה גלוי עם אנשי חולון מהרגע הראשון. ברגע שחשב על שחקן שיכול להתאים לקבוצה, שלח האיטלקי את אנשי הקבוצה לדבר עם הסוכנים, לבדוק מה ציפיות השכר ולשוחח עם השחקן עצמו.

הדבר הראשון שעשתה חולון, עוד בשלהי העונה שעברה, הוא לדאוג להשאיר את גיא פניני, ניב משגב ופרדריק בורדיון שזכו להערכה מצד בוסקאליה, כשגם כריס ג'ונסון החזיק בחוזה והיה קונצנזוס בקרב אנשי המועדון.

הדילמה הקשה מכל. רגלנד (צילום: אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
הדילמה הקשה מכל. רגלנד (צילום: אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

לאחר מכן, בוסקאליה נתקל בסוגיה הראשונה: האם להחתים גבוה ישראלי או את הישראלי הבכיר בשוק? בשנים האחרונות היו אלה ג'ו אלכסנדר, טי ג'י קליין וריצ'ארד האוול שאיישו את הקו הקדמי, אבל הקיץ השוק היה קצת יותר דליל ובחולון החליטו ללכת על האופציה השנייה. בחולון מספרים שהיה שחקן שהיה קרוב לסיכום, אך כשהבינו בקבוצה שאותו שחקן לא התאים מקצועית הוחלט להחתים את רפי מנקו – ישראלי בכיר שיכול להוסיף יותר איכות לקבוצה.

אבל בניגוד להחתמת מנקו, שעברה בצורה חלקה, היו גם החתמות שעוררו לא מעט חילוקי דעות. אחת מהן היא החתמתו של ג'ו רגלנד. להנהלה היה ברור שהוא יהיה בקבוצה, אבל המאמן לא חשק בו. האיטלקי חווה את הגארד בצורה קצת שונה באיטליה והיה צריך להתרגל לעובדה שהוא יהיה האיש שלו על הפרקט - דבר שגרם ללא מעט בעיות סביב.

אי הסכמה נוספת שהייתה לבוסקאליה עם ההנהלה היתה סביב סטיבן גריי. המאמן רצה קומבו גארד בפרופיל נמוך יחסית, אך בהנהלה טענו שאפשר להשקיע מעט יותר כסף ולהחתים שחקן בכיר יותר – וכך גריי נחת בארץ. אבל יכולות הקליעה והאופי שגרם לחולון להחתים את השחקן באו לידי ביטוי לפרקים קטנים בלבד ובסופו של דבר הוא שוחרר בדצמבר.

לצד כל אלה, חולון החתימה את מייקל קייזר שהגיע אחרי עונה טובה בריגה וחיזקה את הספסל במארק אוגדן – ויצאה לדרך. ההתחלה הייתה נראית טוב, אבל בהמשך הדברים החלו מעט לחרוק והבעיות בחדר ההלבשה צעקו לשמיים. בוסקאליה מאוד דבק בשיטה שלו ועד הרגע האחרון האמין בסגל הקיים ולא רצה לבצע שינויים. לאנשי חולון לא הייתה ברירה אלא לפטר את בוסקאליה דווקא ברגע השיא של העונה, הסדרה מול בשיקטאש. גודס הוחתם במקומו, ומשם השאר היסטוריה.