sportFive1147671 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
מסתדרים ללא פסק זמן (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
מסתדרים ללא פסק זמן (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

כשהקבוצה שלך בצרות, היריבה רצה ונראה שהמשחק בדרך לחמוק מבין הידיים הפתרון הפשוט והפופולרי ביותר הוא לעצור את המשחק בעזרת הזעקת פסק זמן. כעת, באתר "יורוהופס" בשיתוף עם אתר הסטטיסטיקה " 3stepsbasket" ערכו מחקר מקיף ובדקו - האם באמת מדובר בדרך יעילה לעצירת המומנטום? והתוצאות ובכן, מפתיעות למדי.

לצורך העניין, במחקר בדקו מאות מקרים בהן קבוצות היורוליג ניסו להגיב לריצה יריבה בעת שלקחו טיימאאוט ובעת שהמשיכו עם המשחק. בשביל זה, הגדירו ריצה כ-5 נקודות רצופות ואספו נתונים באשר לכיצד הקבוצה שבמומנטום השלילי הגיבה ב-6 הפוזשנים לאחר מכן (3 התקפיים + 3 הגנתיים).

במאות ההתרחשויות שנבדקו לפי הקריטריונים לעיל, כאשר הקבוצות לקחו פסק זמן הקבוצה השיגה נקודות ב-42% מהמקרים במהלך 3 הפוזשנים ההתקפיים לאחר הריצה, זאת לעומת 53% ללא פסק זמן. גם בהגנה רואים שפסק הזמן לא בהכרח עוזר, ואפילו מזיק עם 38% ספיגה בפוזשנים העוקבים לאחר הטיימאאוט לעומת 28% בלבד ללא. לאחר שיכלול סך הנקודות, ניתן לראות שללא פסק זמן, הקבוצה הגיבה טוב יותר עם הפרש של 1+ נק', לעומת 0.1+ נק' בלבד עם טיימאאוט.

בנוסף, במחקר גם נותחה התגובה של קבוצות המפעל לריצה יריבה ללא לקיחת פסק זמן, כשגם בקטגוריה הזאת נדמה שלא בהכרח כדאי לנסות ולעצור את המומנטום עם עצירת המשחק וירידה לספסלים. למעשה, 16 מתוך 18 קבוצות היורוליג הגיבו בצורה חיובית לריצה, ובששת הפוזשנים העוקבים סיימו בהפרש חיובי. אגב, מכבי תל אביב חוותה לא פחות מ-15 פעמים כאלה, כשבממוצע השיגה 1.5+ שקטעו את המומנטום היריב. בכך, הצהובים מדורגים במקום החמישי בליגה באספקט הזה, כשבמקום הראשון ניצבת אנדולו אפס עם 2.3+.