העצרת הכללית של האו"ם. מי יתמוך ומי יתנגד לפלסטיני
העצרת הכללית של האו"ם. מי בעד, מי נגד? | צילום:

רגע האמת קרב, ו"שאלת מליון הדולר" העומדת על הפרק היא איזו מדינה צפויה להצביע בעד ההכרזה הפלסטינית באו"ם, ואילו מדינות צפויות להתנגד - לצד ישראל. נכון להיום משוכנעים גורמים רשמיים בארצות הברית כי בסופו של דבר תיסוג הרשות הפלסטינית מכוונתה לפנות לאו"ם, אך במקביל ממשיכים במגעים מאחורי הקלעים ובמכבש הלחצים על מנת לשכנע את הרשות לסגת בה מכוונתה.

האמריקנים אינם לבדם בניסיונות הבלימה של המהלך הפלסטיני. שרת החוץ של האיחוד האירופי קת'רין אשטון, נציג הקוורטט טוני בלייר והשליח האמריקני המיוחד דניס רוס, עורכים סיור דילוגים בין מנהיג האזור כדי לנסות ולהגיע להבנות.

ולמרות זאת, ברשות כפי שזה נראה כעת, ברשות נחושים לפנות לאו"ם. אבו מאזן ואנשיו מדברים על "רוב מוחץ" של כ-160 מדינות מתוך 193, שיצביעו בעד הקמת המדינה הפלסטינית. בישראל, עם זאת, מדברים על "רוב מוסרי" שתצליח להשיג ישראל, שיורכב בכ-30 מדינות לערך.

ספרד בעד, איטליה נגד

אבו מאזן. נחוש לפנות לאו"ם (צילום: חדשות 2)
אבו מאזן. נחוש לפנות לאו"ם | צילום: חדשות 2

בין המדינות שצפויות להביע תמיכה בפנייה הפלסטינית: ספרד, מרבית מדינות סקנדינביה, מדינות אפריקה, סין, רוסיה, טורקיה, אירן ומדינות הליגה הערבית; בין המדינות שצפויות להתנגד למהלך: ארצות הברית, קנדה, אוסטרליה, איטליה, גרמניה, צ'כיה, פולין והולנד.

נשוב ונציין כי אישור הפנייה בעצרת הכללית של האו"ם - אין משמעותו הכרה בהקמתה של מדינה פלסטינית בפועל, כחברה מן המניין באומות המאוחדות. מדובר באישור להצטרפותה של הרשות הפלסטינית כמשקיפה בלבד - ולא חברה קבועה.

לקראת 20 בספטמבר - סיקור מיוחד:

המדריך: מה יקרה ב-20 בספטמבר?

מיוחד: איך נראים גבולות 67'?

ערב הפנייה לאו"ם: הראיס מוטרד גם מהחמאס

גבריאלה שלו: "ההכרזה רק תעמיק את הסחף נגד ישראל"

יוסי ביילין: "ספטמבר כבר כאן"  

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק