זעזוע בהודו: בתוך יומיים בלבד - לפחות 23 בני אדם נהרגו בסוף השבוע שעבר מסדרת מכות ברק במדינה במזרח הודו. השבוע שעבר היה קטלני במיוחד, עם עשרות בני אדם נוספים שנהרגו בשל המונסונים הגדולים במדינה.

בין יום רביעי ליום שישי פגעו כמה מכות ברק במדינת ביהאר שבמזרח הודו - שגרמו למותם של 23 האנשים, רובם ככולם חקלאים ופועלים שעבדו בשטחים פתוחים. הרשויות במדינה הביעו את צערן והודיעו כי יפצו את משפחות ההרוגים.

בסך הכול, קרוב ל-50 בני אדם נהרגו בביהאר באותם יומיים גשומים וקטלניים. גם לאורך כל סוף השבוע, נרשמו במזרח הודו גשמים עזים במיוחד לצד סופות ברקים חריגות. מזג האוויר הקיצוני צפוי להימשך עד מחר לפחות. 

מכות ברק נחשבות לאחד מגורמי המוות הגדולים בהודו, ובשנת 2019 בלבד נהרגו כמעט 3,000 בני אדם ברחבי המדינה בשל כך. החודשים יוני עד ספטמבר נחשבים לחודשי המונסון העיקריים בהודו - וגובים מדי שנה קורבנות רבים.

האסון האקלימי בפקיסטן

בשבוע האחרון הוכתה גם פקיסטן, שכנתה של הודו ממערב, במונסונים אדירים וחסרי תקדים שכיסו כשליש מהמדינה במים. מספר ההרוגים מהאסון הגדול מתקרב כבר ל-1,500 בני אדם, בנוסף לדיווחים על מאות אלפי בתים שנהרסו - וחייהם של עשרות מיליוני בני אדם נפגעו.

הצפות בפקיסטן (צילום: רויטרס)
הצפות בפקיסטן | צילום: רויטרס

בפקיסטן הגישו בקשה רשמית לקבלת סיוע בין-לאומי, ומעריכים שם את הנזק הראשוני שנגרם בקרוב ל-10 מיליארד דולרים. ארה"ב כבר הודיעה כי תשלח משלחת מיוחדת לסיוע, והקצתה סכום סיוע התחלתי של כ-30 מיליון דולרים.

 

 

צילומי לוויין שנחשפו מגלים את ממדי ההרס והשיטפונות האדירים, באחת המדינות הגדולות ביותר בעולם. בפקיסטן כבר מאשימים את ההתחממות הגלובלית באסון הגדול, וקוראים למדינות הגדולות להעניק להם פיצוי כספי נרחב על חלקן באסון הסביבתי.

לפני השיטפונות

הצפות בפקיסטן: תמונות לוויין מציגות את ההרס (צילום: רויטרס)
ההצפות בפקיסטן: תמונות לוויין מציגות את ההרס. תמונה לפני ההצפות | צילום: רויטרס

אחרי השיטפונות

הצפות בפקיסטן: תמונות לוויין מציגות את ההרס (צילום: רויטרס)
ההצפות בפקיסטן: תמונות לוויין מציגות את ההרס. תמונה אחרי ההצפות | צילום: רויטרס

פקיסטן היא המדינה בעלת מספר הפסגות המושלגות הגדול ביותר בעולם, ומנגד היא נחשבת לאחת המדינות שאחראיות להכי מעט פליטות מזהמות. בשל כך, בפקיסטן טוענים כי מדינות אחרות שזיהמו את כדור הארץ גרמו להתחממות השלגים בפסגותיה ולהצפתה בשיטפונות אדירים ובלתי נשלטים.