מי לא מכיר את סימון השבילים בשמורות הטבע? פסי הצבע על הסלעים מונעים מאיתנו לטעות בדרך, וגם תורמים לבטיחות הטיול. אלא שמטיילים מנוסים מנהלים מאבק ארוך שנים נגד רשות הטבע והגנים: הם מתעקשים על זכותם לטייל גם בשבילים לא מסומנים. ממש היום הם רשמו ניצחון: נפתח לכבודם קטע מדרך הבשמים העתיקה. זכינו להיות בין הראשונים שצועדים בה.

הקרב על דרך הבשמים (צילום: חדשות 12)
הקרב על דרך הבשמים | צילום: חדשות 12

ברשות הטבע והגנים הבטיחו לנו שזה יהיה יום היסטורי אז הצטרפנו. יצאנו לדרך עשרה, בני אדם פלוס שני גמלי משא. הנתיב שבו צעדנו הוא חלק מדרך הבשמים, ועל פי מנכ"ל רשות הטבע והגנים שאול גולדשטיין "זו פעם ראשונה שעושים מהלך כזה".

מדובר בהחלט בצעד תקדימי לפיו לראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל, נפתחים שבילים שלא היו פתוחים עד היום. בשמורת טבע על פי החוק אסור ללכת בשביל לא מסומן, ועובר עליו ישלם 760 שקל קנס – דבר שמקומם את מיטיבי הלכת.

הקרב על דרך הבשמים (צילום: חדשות 12)
הקרב על דרך הבשמים | צילום: חדשות 12

ד"ר מויש מעוז, מדריך טיולים אמר: "יש מגבלה שאין בה שום היגיון, אין בה שום הצדקה. היא שרירותית, חסרת בסיס, שרק בשביל צבוע מותר ללכת. סימון השבילים נועד למעשה למטרה אחת – להתמצא. שבילים מסומנים הם פחות מחצי אחוז מהשטח".

"אבל גם לא כולם הולכים לשם. אני מדבר על מקומות שיש קהלים מסוימים שרוצים, בתוקף זכותם הבסיסית, לטייל במקומות שהם פחות מוכרים", הוסיף ד"ר מעוז. "אם אני רוצה לגלות ארץ בראשית אני צריך להרגיש שהופכים אותי לעבריין ואני צריך ללכת עם עורך דין. למה? מדוע זה?"

ואלידי אל ואלידי, בעל הגמלים (צילום: חדשות 12)
ואלידי אל ואלידי, בעל הגמלים | צילום: חדשות 12

גולדשטיין טוען: "סוף-סוף יש מישהו במדינה הזאת שעושה משילות וכשיש חוק הוא גם אוכף אותו. אני חושב שזה מה שאנחנו צריכים לעשות, בעלי החיים הם מאוד פחדניים, הם לא רוצים את האדם. אנחנו, יש לנו חוזה עם הטבע. האדם בשביל, בעלי החיים מעבר לשביל. זה החוזה".

והוויכוח בין שני הצדדים אכן ארוך והוא ניטש יותר מעשור, אך כעת נרשם ניצחון לאלה שביקשו לטייל והוחלט לפתוח למטיילים קטע של שבעה קילומטר מדרך הבשמים, בהרשמה מראש באתר הרשות.