סלט תולעים וחגבים מצופים בשוקולד: בעולם הקולינריה מחפשים כל הזמן איך לחדש, איך לרגש ובמיוחד איך להפתיע. המסעדה החדשה של השף הצרפתי לורן ווייט בפריז עונה על כל הפרמטרים עם תפריט מפתיע ויש שיגידו גם מגעיל שמורכב רובו מחרקים. השף ווייט: "זה מאוד טעים ובעיקר מעניין".

תולעת במסעדה צרפתית (צילום: רויטרס)
תולעת במסעדה בפריז | צילום: רויטרס
השף הצרפתי לורן וויט (צילום: רויטרס)
השף הצרפתי לורן וויט במסעדה החדשה בפריז | צילום: רויטרס

המנות שמוגשות במסעדה בפריז לא מיועדות לבעלי לב חלש אבל עשויות להצביע לאן עולם הקולינריה צועד. אם אתם רגילים לפסטה שעשויה מקמח רגיל אז תופתעו לגלות שהפסטה עשויה מקמח תולעים והיא מגיעה בליווי בטטה וכמובן זחלים מוקפצים. "לא הרבה אנשים יכולים להגיד שהם לא אוהבים את זה", אמר ווייט. "אני מגדל את התולעים שלי בעצמי, מאכיל אותם בשיבולת שועל, דייסה וירקות".

הרשות האירופית לבטיחות מזון (EFSA) אישרה את כל המנות במסעדה ואמרה כי אין בהם סכנה בריאותית. למרות שהיו לה הסתייגויות תחילה, בסופו של דבר היא נתנה את אישורה ל-12 מוצרי מזון המבוססים על חרקים. "הם יכולים לסייע לנו לעבור למערכת מזון בריאה ומזיקה פחות לסביבה, להוריד את פליטת הפחמן", הסביר סטפן דה קיימרקר, דובר הרשות.

תולעים (צילום: רויטרס)
תולעים | צילום: רויטרס
השף לורן וויט מבשל במסעדה בפריז (צילום: רויטרס)
השף לורן וויט מבשל במסעדה בצרפת | צילום: רויטרס

השימוש בתולעים מגוון מאוד ואפשר לבשל ארוחות שלמות על בסיס חומר הגלם הזה. סלט תולעים למשל היא מנה שבמסעדה הצרפתית ממליצים עליה מאוד, גם תולעים בקארי וכמובן פסטת תולעים. אומנם התולעים הם חומר הגלם המרכזי במסעדה אבל לא תופתעו לשמוע על סלט הסרטנים עם התולעת הצהובה, חגבים פריכים על מצע ירקות וכמובן על הקינוח הפופולרי במקום, חגבים מצופים שוקולד. מבחינת השף הצרפתי האתגר הוא כפול, גם לזכות באהבת הקהל וגם להרגיל אותם לטעם החרקים ולמרקם הלא מאוד מקובל שלהם.