במשכן הכנסת התקיימה היום (שלישי) פגישה בין יו"ר הכנסת אמיר אוחנה למשלחת מדרום אפריקה, שהגיעה ביוזמת ארגון ההסברה "דיפלואקט". שחברים בה אנשי דת ופוליטיקאים. בין הפוליטיקאים מדרום אפריקה הייתה גם מארי סוקרס, שהתנצלה על התביעה שהגישה ממשלתה נגד ישראל בצל המלחמה: "בשם העם הדרום-אפריקאי, אני מבקשת מישראל סליחה על הצעדים שנקטה הממשלה שלנו בהקשר לתביעה לבית הדין הבין-לאומי". 

"הדעות והפעולות האלה אינן מייצגות את העם הדרום-אפריקאי", הוסיפה חברת הפרלמנט סוקרס. "הקהילה הנוצרית, שהיא הגדולה ביותר בדרום אפריקה, תומכת בכם ועומדת לצדכם ויש לכם ידידים רבים במדינתנו".

משלחת של דרום אפריקה בכנסת (צילום: נועם מוסקוביץ, דוברות הכנסת)
משלחת של דרום אפריקה בכנסת | צילום: נועם מוסקוביץ, דוברות הכנסת

יו"ר הכנסת אמיר אוחנה השיב על דברי התמיכה של סוקרס ושל חברים נוספים במשלחת: "העמדתה של ישראל לדין בהאג היא אכן מעשה חמור. אנו מודים לכם על ההבהרה החשובה הזאת ומעריכים את עמדתכם. כמי שביקר בדרום אפריקה לפני כמה שנים אני יכול להעיד שיש לנו שם גם ידידים נפלאים וקהילה יהודית שמאוד תומכת במדינת ישראל".

"לא נעצור את המאבק להשמדת יכולות חמאס, חיי תושבינו תלויים במאבק זה", הוסיף היו"ר אוחנה. "המאבק איננו מאבק מקומי אלא מאבק בין העולם החופשי, שישראל נציגתו באזור זה, ובין כוחות החושך והפונדמנטליזם".

מאז תחילת המלחמה הידרדרו היחסים בין המדינות, עם החזרת השגרירים והגשת התלונה בהאג נגד ישראל בטענה ל"רצח עם". בנוסף, כחלק מהיחסים העכורים, לפני כשבועיים שרת החוץ של דרום אפריקה אמרה בכנס תמיכה בפלסטינים כי ייעצרו אזרחי דרום אפריקה שמשרתים בצה"ל