מנהלת רשות החברות הממשלתיות, מיכל רוזנבוים, שלחה ביום חמישי האחרון מכתב לשר דודי אמסלם ובו טענה כי הוא מתעלם מפניותיה ומונע העברת עדכונים חשובים על מצב החברות במהלך הלחימה. מהמכתב עולה כי אמסלם לא איפשר לרוזנבוים לעדכן אותו בסיכונים עמם החברות הממשלתיות מתמודדות, ובהמשך הוא אף מנע ממנה מלהשתתף בישיבות של משרד האוצר. גורמים בסביבתו של אמסלם דחו את הטענות ומסרו כי השר הזמין את רוזנבוים לפגישה שתיערך מחר עם הנהלת הרשות.

"החברות הממשלתיות - בכללן חברת החשמל, מקורות, נמלי הים, רכבת ישראל, התעשיות הביטחוניות ועוד רבות - הינן משאב אסטרטגי בימי שגרה, קל וחומר בימי מלחמה", כתבה רוזנבוים. "החברות אחראיות על התשתיות העיקריות של מדינת ישראל ועל השירותים החיוניים. המידע המצוי בידינו הינו משמעותי, שלא לומר קריטי, ויש חשיבות עליונה שיוצג בפני מקבלי ההחלטות בשעות אלה ממש".

רוזנבוים כתבה כי עם פרוץ המלחמה ביקשה לעדכן את השר ב"במצבן של החברות הממשלתיות, מידת מוכנותן, האתגרים והסיכונים עמם הן מתמודדות". לדבריה הפנייה זכתה ל"התעלמות מוחלטת". בהמשך ביקשה להשתתף בישיבות של משרד האוצר ולעדכן במצב החברות. "לתדהמתי", כתבה רוזנבוים, "נמסר לי כי הורית שלא לאפשר לי להציג את האמור".

הארופ (צילום: התעשייה האווירית)
בין החברות הממשלתיות: התעשייה האווירית ורפאל | צילום: התעשייה האווירית

"כבוד השר", המשיכה מנהלת רשות החברות הממשלתיות, "אנו בעת מלחמה. מדינת ישראל תחת מתקפת טרור על אזרחיה, ויש חשיבות עליונה שכל ערוצי הדיווח והעברת המידע יתנהלו באופן שוטף, יעיל ותקין. אני שבה וחוזרת על בקשתי להציג את תמונת המצב על המתרחש בחברות הממשלתיות לך ולמקבלי החלטות נוספים". 

העתקים מאותו המכתב נשלחו גם אל ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר בצלאל סמוטריץ', היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה והמשנים שלה. 

השר וניסיונות ההדחה של מנהלת הרשות

אמסלם, שממונה על רשות החברות הממשלתיות, ניסה בעבר לפטר את רוזנבוים. הוא טען בפני נציב שירות המדינה כי היא אינה מתאימה לתפקיד והסביר שביניהם קיים "משבר אמון חריף". רוזנבוים מצידה טענה כי אמסלם מנסה לפגוע ביכולתה לבצע את תפקידה, והלינה על כך שהוא כינה אותה "מאכערית" ו"ריקבון עמוק".